İzmir’den dünyanın bir ucuna ucuz yoldan seyahat rehberi

İZMİR’den dünyaya direkt uçuş yokmuş, ne gam!

Haberin Devamı

Seyahat ettikçe ve bu yeteneği geliştirdikçe, mesafeler kısalıyor, yabancılarla tanışma, hiç bilmediğiniz yerlerde konaklama, güvenlik endişeleri yerini zamanla bir dünya insanın rahatlığına bırakıyor. Bir başına neredeyse tüm Avrupa’yı, Doğu Amerika’yı, Güney Amerika’nın önemli bir kısmını ve güzel memleketinin 3/4’ünü görmüş bir gezgin olarak; bu hafta sizinle önemli seyahat sırlarımı paylaşıyorum.

1-Tüm havayolu sitelerine üye olun

Gitmek istediğiniz yere karar verdikten sonra yapacağınız ilk şey internet bağlantısı olan kişisel bir bilgisayar edinmek, sonra da sırasıyla dünyanın bütün önemli havayollarının web sitelerine, ücretsiz olarak üye olmak. Türkiye’den başlayabilirsiniz. Örneğin www.flypgs.com; www.atlasjet.com; www.onurair.com.tr; www.turkishairlines.com; www.sunexpress.com gibi...

Haberin Devamı

2-Gökyüzündeki  uçuşları tarayın

Gideceğiniz destinasyondaki bütün hava yollarını tarayan ve size çoklu rezervasyon (farklı uçuş noktaları) imkanı sağlayan bir program edinin. Eskiden sadece seyahat acentelerinin kullandığı bu yönteme şimdi www.skyscanner.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Hareket noktanızı, varış yerinizi ve planladığınız tarihleri girdiğinizde size dünyanın bütün hava yollarını en düşük fiyattan, en yüksek fiyata kadar listeliyor ve rezervasyon yapmanızı sağlıyor.

3-En az 1 ay önce harekete geçin

Her ülkenin düşük sezon ve yüksek sezon olarak isimlendirilen dönemleri var. Bu dönemleri bilmek hem uçuşunuz, hem de konaklamanız açısından çok önemli fırsatlar yakalamanızı sağlayacak. Örneğin, Barcelona’ya temmuz-ağustos aylarında değil de ekim ayında gitmek size otel konaklamalarınızda, gecelik neredeyse 150-200 Euro’ya varan avantajlar getirecek. Ayrıca seyahat tarihi yaklaştıkça uçuş fiyatları arttığından, neredeyse 1 ay öncesinde harekete geçmeniz önemli. Hangi ülkeye gitmenin hayalini kuruyorsanız, planlamanıza yaklaşık 1 ay kala başlatmanızda büyük fayda var.

4-Şehir içi ulaşımınızı planlayın

Gideceğiniz ülkedeki bütün şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma seçeneklerini araştırın. Öncelikle www.googlemaps.com aracılığı ile şehrin bir haritasını edinin. Eğer bir Avrupa ülkesine seyahat etmek istiyorsanız, o ülkedeki tren yolu ulaşımını www.raileurope.com adresinden inceleyebilir, son derece güvenli olan bu siteden, tren biletlerinizi, internet üzerinden yüzde 20’ye varan indirimlerle satın alabilirsiniz. Yine Avrupa’da şehirlerarası otobüs seferlerini listeleyen www.eurolines.com sitesi; gideceğiniz destinasyonlarda kolayca şehirlerarası otobüs seferlerini öğrenmenize yardımcı olacak. Kimi zaman uçak biletinin, kimi zaman tren, kimi zaman da otobüs ile şehirlerarası yolculuk yapmanın daha hesaplı olduğunu unutmayarak, kendiniz için karşılaştırmalı bir planlama yapın.

Haberin Devamı

5-Otelinizi internetten satın alın

Artık hiç kimsenin bilmediği Patagonya’nın bir köyüne de; Behramkale’deki bir otele de ücretsiz ve avantajlı olarak rezervasyon yaptırmanız mümkün. Bu alanda tüm dünyada ve Türkiye’de sıklıkla kullanılan 2 büyük site var:
www.booking.com ve www.hotels.com  Her ikisine de hemen üye olun. Gideceğiniz şehri ve konaklama tarihlerinizi giriyorsunuz, size en uygun oteli seçerek, konaklama şartlarına da göz gezdirdikten sonra kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz. Sistem oteldeki konaklama tarihinizden genelde 1 gün öncesine kadar kartınızdan hiçbir para tahsil etmiyor. Siz yine de sayfadaki rezervasyon şartlarını dikkatlice okuyun.

Haberin Devamı

6-İndirimli yemek

Büyük metropoller, gezgin kitlenin iyi bir restoran uğruna dünyanın bir ucundan bir ucuna gidebileceğinin farkında artık. Bu nedenle pek çok ünlü restoran, her ay kişi başı yüzde 50’ye varan indirimlerle imkan sağlıyor. Avrupa ülkelerinde indirimli restoran bilgilerini görebileceğiniz en önemli web siteleri; İspanya ve Fransa için www.thefork.com; Avrupa’daki Michelin yıldızlı restoranlarda indirim olanağı sağlayan www.toptable.com; Kuzey Amerika’daki popüler restoranlarda indirim www.menupalace.com  yararlanabileceğiniz adresler.

Yazarın Tüm Yazıları