İzmir’de ÜST ÜSTE güzel şeyler oluyor!

Haberin Devamı

BAHAR, memleketime inanılmaz hızlı geldi.
Aslında sinyalleri daha mart ayından belliydi.
Salvador Dali gibi dahi bir ressamın, ancak uluslararası galerilerde görebileceğimiz ZODYAK Sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi girişimi ile AASSM’ye geldi.
Ardından bahar geldi kapıya dayandı.
Bayrak mitinginden tutun da Karşıyaka Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonu FIBA Eurochallenge Cup İzmir’de gerçekleştirildi.
(Ben bu yazıyı yazarken, Kupa’nın galibi henüz belli değildi. Ama Kaf Kaf taraftarı, salonda fırtınalar estirdi.)

İzmir’de ÜST ÜSTE güzel şeyler oluyor

Swissotel Büyük Efes, 2. Çocuk Karnavalı’nı Koruncuk Vakfı yararına bir şenlik havasında organize etti.
4. Uluslararası Hukuk Kongresi, 11-12 Nisan’da dolu dizgin geçti.
Tıklım tıklım bir kitap fuarı, TÜYAP organizasyonu ile bir hafta boyunca İzmirlileri yazarlara ve kitaplara doğru akın akın sürükledi.
İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü’nün organizasyonu ile 21 Nisan Pazar günü İzmir Drag 3. Ayak Yarışı’nda motorspor severler bir araya geldi.
1 Mayıs’ta İzmir Uluslararası Sanat Bienali başlıyor.
2 Mayıs’ta Uluslararası İzmir Festivali, dünyanın en iyilerinden New York Filarmoni Orkestrası konseri ile başlıyor.
Daha ne olsun?
Bahar İzmir’e iyi geldi. İzmir bahara şahane geldi.
İlk bahar ve sonbaharda dünyanın en sevdiğim memleketine selam olsun!

Haberin Devamı

İzmir’de ÜST ÜSTE güzel şeyler oluyor


Ağız tadı ile deniz mezesi; Deniz Kızı

Geçenlerde çok uzundur ihmal ettiğim bir arkadaşım kattı beni önüne. Yürü dedi, balıkçıya gidiyoruz. Seni saat 19.00’de evden arabayla alırım. Hemen itiraz ettim, arabaya ne gerek var, hangi balıkçıya gideceksek yürüyelim. Hayır dedi, Güzelbahçe’ye gidiyoruz. Seni balık mezesi sevenlerin çok iyi bildiği, Kordon’dan başka balıkçı tanımayanlarınsa bihaber olduğu gizli sığınağımıza götüreceğim.

Haberin Devamı

İzmir’de ÜST ÜSTE güzel şeyler oluyor

Yanımıza 2 arkadaşımızı daha alıp Güzelbahçe’nin yolunu tuttuk. Biraz gittikten sonra sahildeki balıkçıya vardık. İsmi Deniz Kızı.
Meğer kendi arkadaşlarımdan da çok seveni varmış. Pamuk gibi kalamar, efsane bir ahtapot ve kendi icatları olan daha önce hiç denemediğim bir sürü meze yedik. Masada sadece 2 kişi birer kadeh beyaz şarap içti. Tatlı ve kahve ile birlikte kişi başı 60 TL ödedik. Ama dikkat, yarın öbür gün giderseniz ve hesap azıcık daha yüksek gelirse; bu içtiğiniz içki ve yediğiniz balıkla doğru orantılı değişecektir. Sonuç olarak ben Deniz Kızı’nı sevdim. Size de gönül rahatlığı ile tavsiye etmek istedim. Özellikle yaz akşamları bahçesi, kış geceleri ise şömineli salonu çok keyifliymiş. Özellikle hafta sonları, rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Haberin Devamı

Mithatpaşa Cad. No: 176, Güzelbahçe-İzmir, Tel: (0232) 234 69 69

Yazarın Tüm Yazıları