İyi şeyler de oluyor mu?

BUGÜNKÜ (dünkü) köşenizde, Tuncer Kırhan imzalı “İyi şeyler de oluyor” okur mektubu, Yüksel Caddesi’ne ve yerine konulan İnsan Hakları Anıtına da değinmiş.

Kırhan’ın dikkatini çekti mi bilinmez; anıtta, sadece, yenilenme tarihi yer alıyor. Oysa İnsan Hakları Anıtı’nın, şu anki Belediye yöneticilerinin hoşuna gitmese de yılları bulan bir geçmişi var ve bu durum, düşünüp oraya koyan ekibe olduğu kadar insan hakları mücadelesi yürütenlere yapılmış çok büyük bir ayıp.
Tarih, 2009 seçimlerinden sonra başlamadı. Kendisinden önceki eserlere kendi döneminin tarihini atmak nasıl bir marifettir; nasıl bir hissiyattır; pek anlamadım!
Doğrusu, o anıtın oraya konulduğu tarihi ve yenilenme tarihini birlikte koyabilmektir. Verdiğiniz emeğin teşekürü hak edebilmesi için verilen emeklere teşekür edebilme refleksini gösterebilecek olgunlukta olmalısınız.
Ekibini yalnızca Şehir Plancıları’ndan oluşturan Bülent Tanık, umarım, kentin tarihine saygı göstererek, bu kabalığı düzeltme yoluna gider.
İsmail KARAKUŞ

Yargı

İSRAİL’in eski Cumhurbaşkanlarından Moşe Katsav bir kadına iki kez tecavüz etmekten yargılandı ve mahkum oldu.
Bakalım Türkiye’ye sayısız kez tecavüz edenler ne zaman yargılanıp mahkum olacaklar? Ozan ŞENTÜRK

Ve teşekkür

BAHÇELİEVLER’de yılbaşı gecesi ağacın üstüne çıkmış bir yavru kedi beş saat boyunca aç ve susuz olarak feryat etti. Bunun üzerine saat 21.30’da Çankaya Belediyesi Başkan’ına ulaşıp yardım istedik. Ekipler gelerek
yılbaşı olmasına rağmen gelip bu yavru kediyi ağaçtan kurtardılar.
Belediyenin bu görev bilincini ve sokak hayvanları duyarlılığını kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum.
Emel ORAL

Esenboğa’da 81’lik yolcuya izin var mı


ESENBOĞA’daki trafik görevlilerine; 30 Aralık Perşembe günü, 15.10’da alana inecek olan Lufthansa uçağı ile Amerika’dan gelecek olan 6 aydır görmediği 81 yaşındaki 54 yıllık kocasını karşılamayı arzu eden 70 yaşındaki bayana, ‘Eğer orada park etmiş başka araçlar da varsa, çekiciyle çekeriz’ diye tehdit etmeden, 15-20 dakika kadar orada beklemesine müsaade edebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
(Not: Aracın plakasının son 4 rakamı: 1848)
Hayırlı seneler...
Doğan VOLKAN

KISA KISA

TEVFİK Fikret Lisesi’nin köşesindeki dört yol kavşağında, trafik lambası yok. Bu sakıncalı durum, özellikle okulun dağılma saatlerinde ciddi bir trafik problemi yaratıyor. Okul ilgililerinden konu ile ilgili müracaatlarının sonuçsuz kaldığını öğrendik. Ne kadar acı!

Utku ERONGUN-Bir Öğrenci Dedesi

GÜNÜN SÖZÜ

“Ya bir yol açın, ya bir yol bulun ya da yoldan çekilin.”
(Ted Turner)
Yazarın Tüm Yazıları