İyi idman

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda başarıdan başarıya koşan Milli Takımımız, dün de geleneğini bozmadı ve galibiyet zincirine yeni bir halka ekledi. Açık söylemek gerekirse, Katar bizim için rakip olamazdı ve olamadı da.

Haberin Devamı

Dünkü maç bugün Yunanistan'la oynayacağımız grup finali için bizim açımızdan son derece yararlı bir idman oldu. Hem sakat oyuncularımızı dinlendirdik, hem de bugüne dek fazlaca oynatamadığımız genç oyuncularımızı deneme olanağı bulduk. Şimdiye kadar pek oynama şansı bulamayan Cenk, Semih ve Engin dün her an göreve hazır olduklarını kanıtlarken, genç oyuncularımızın özellikle ilk yarıda son derece başarıyla uyguladıkları 1-3-1 alan savunmasının, takımımıza artık iyice yerleştiğini gördük.

Kendilerini yormadılar

Tanjeviç'in amacı bu maçta da savunmayı test etmek ve genç oyunculardan daha fazla verim almaktı. İlk yarıda işi ciddiye alarak mücadele eden genç devlerimizin, fark 20'ye çıktıktan sonra mücadele dozunu gevşetmeleri bir anlamda bugünkü Yunanistan maçını düşenmeleri demek. Kendilerini fazla yormadan, sakatlıklarını riske etmeden, güle oynaya maçı kazanmaları, takımımızın galibiyet alışkanlığının sürdürmesi açısından da önemliydi. Ne mutlu bizlere ki, şartlar ne olursa olsun kazanmayı bilen ve isteyen bir takımımız var. İstedikleri anda savunmayı sertleştirip rakibin düzenini alt üst etmeleri ve birlikte oynamaktan zevk alarak sonuca gitmeleri, son derece olumlu.

Katar önünde sakatlıklarına rağmen oynayan Ermal, Kaya, Kerem ve Ersan'ın özverilerini alkışlamamak elde değil. Hepsi bu forma için yürekten savaşıp, başarılı olmayı kafalarına koymuş gençler. İnanıyoruz ki, bugün bize çeyrek final, hatta yarı final yolunu daha rahat açmamızı sağlayacak bir Yunanistan galibiyeti hediye ederek, grup maçlarındaki bu başarılı seriyi fire vermeden tamamlayacaklar. Hepsi Türkiye'nin onlara inandığını ve güvendiğini biliyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları