İşlem tamam

C Grubu’ndaki 5. sınavında Belçika’yı kolay geçen ay yıldızlılar, 5’te 5 yaptı, favori Fransa’yı geride bıraktı, grup lideri olarak Polonya vizesi aldı. Hidayet ve Ersan tarihi başarıda büyük rol oynadı.

2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda yer alan A Milli Takımımız, 5. maçında Belçika’yı 16 sayı farkla 80-64 yenerek 5’te 5 yaptı ve finallere grup lideri olarak gitmeyi garantiledi. Ay yıldızlılar, 20 Eylül’de Fransa ile deplasmanda oynayacağı son karşılaşmada prestij için mücadele edecek. 4 oyuncumuzun çift haneli sayılara ulaştığı maçta 22 sayı, 8 ribaund ve 2 asistle yıldızlaşan Ersan İlyasova, galibiyetin mimarı oldu. Ersan’a takımı yönlendiren kaptan Hidayet (12 sayı, 6 ribaund, 4 asist), Oğuz Savaş (13 sayı, 2 ribaund) ve Kerem Tunçeri (10 sayı, 3 asist) eşlik etti.

Disiplinden kopmadık

Ay yıldızlıların daha önceki 4 maçta ortaya koyduğu performansla mutlu olan 12 bin civarındaki basketbolseverimiz, dün Abdi İpekçi’yi doldurarak adeta A Milli Takımımız’a teşekkür etti. Yaptıkları tezahürat ve şovlarla takımımızla bütünleşen seyirciler, elde edilen şampiyona biletiyle evlerine mutlu dönmenin haklı gururunu yaşadı. Aslında zayıf rakibimiz karşısında karşılaşmaya iyi başlayamadık. Bunda Fatih’in Belçika’nın iki hareketli uzununu savunamaması ile rakip takımın oyunun kopmaması için hücumda 20 saniye sabretmelerinin rolü büyüktü. Ancak Hidayet’in önderliğindeki millilerimiz de hiçbir an oyun disiplininden kopmadılar. Şut sokamadığımız anlarda dahi savunmayı bir an olsun bile bırakmadık. İlk iki çeyrekte oyunu oturtamadık ama üçüncü çeyrekte öyle bir müdafaa yaptık ki, Belçika sadece 10 sayı atabildi.

Olağanüstü yardımlaşma

Savunmamızın verdiği moralle, hücumda Ersan, Oğuz ve Kerem’le isabetli atışlar yaparak farka gittik. Koç Bogdan Tanjevic, elde ettiğimiz farktan sonra tüm oyuncularımıza şans verdi. Seyircimizin de coşkulu destekleriyle A Milli Takımımız, Belçika’yı yenerek Polonya vizesini kaptı. Grup maçları öncesinde takımımıza şüpheli gözlerle bakanlar bir kez daha yanıldılar.

Tanjevic ilk geldiği günkü gibi gençleştirilmiş bir takımla takımımızı Avrupa Şampiyonası’na sokmayı başardı. Hidayet, Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçeri’nin etrafında toplanan bu genç oyuncuların takımımızı başarıya götürmesindeki en büyük faktör; savunmadaki olağan üstü yardımlaşma, hücumda ise paylaşma arzusuydu. Ve bunları yaparken de oynadıkları oyundan zevk aldılar. Ben inanıyorum ki, bundan sonra da bu kadro sakatların iyileşmesiyle takımımızı daha da yukarıya taşıyacaktır. Ben, başta Federasyon Başkanı Turgay Demirel, koç Tanjevic ve kaptan Hidayet olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da başarılar diliyorum.Grubumuzda diğer maçta Fransa, Ukranya’yı 87-83 yenerek 3. galibiyetini elde etti.
Yazarın Tüm Yazıları