İşimiz Mucizeye kaldı

BUNUN adı sadece şanssızlık değil. Oyunun 81. dakikasında Tümer’in frikikten attığı muhteşem golle durumu 2-1 yaptık.

Doğrusu ya buna sahadaki oyuna bakarak hiçbirimizin inanası dahi gelmiyordu. Ama Milli Takım bir hava yakalamıştı ve 9 dakika kalmıştı oyunun bitmesine. Fakat Fatih Terim, belki de çok pişman olabileceği bir hata yaptı. Bulgar maçındaki formsuz futbolcu Tolga’yı oyuna alıp, golün sahibi Tümer’i dışarı çıkardı. İşte bu andan sonra takımımızın hücum gücü ortadan kalktı.

Sanki savunma yapmak gerekliymiş gibi, sadece Hakan’ı ileride bırakıp, 9 futbolcumuz artı kalecimizle kendi yarı sahamızı korumaya başladık. Bu çağdışı bir futboldu. Belki Fatih Terim, bunu istemedi. Ama orta saha ustasını çıkartırsanız, psikolojikman ekibinizi etkiler. Yoksa kendi yarı sahamıza çekilmesek, Danimarka’nın gol atacak morali kalmamıştı. Kısaca yazık oldu.

Hatalar ve doğrular

Hakan
’ın ilk yarıda kaçırdığı gol, olacak bir olay değildi. Hakan, sağda solda kim var diye dursa, biraz toparlasa ki bu kadar zamanı vardı. Kaleci kalesine çekilmişti. Ama Hakan nasıl oldu anlamadık, topu dışarı vurdu. Dakika 41’de yediğimiz gol ise bizi mutsuz etti. Okan’ın girmesi doğruydu. Fatih Terim’in hatalarını söylerken doğrularını da ifade etmemiz gerekir. Okan’ın Yıldırıy’la değiştirilmesi doğru bir görüştü. Nitekim Okan daha 2. yarıda 3 dakika dolarken takımımıza hiç yoktan bir gol kazandırdı. Sonra ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da iki ekip birbirinden çekinerek, ayağa top yaparak ve kendi yarı sahasında top çevirerek ‘Hadi maçı bitirelim’ dercesine top oynadı.

Önümüzde uzun ince bir yol var

Başta da söylediğimiz gibi bu kez ortaya, o dakikaya kadar pek de iyi oynamayan Tümer çıktı. Tümer’e faul yapıldı, o müthiş bir şutla inanılmayacak bir şut attı. Hikayenin sonrasını daha önce anlattık.

Herkesin merak ettiği bir konu var. ‘Şimdi ne olacak? İşimiz zor. Uzun ince bir yol var diye düşünüyoruz. Ve bu yolda karşımızda güçlü rakipler var. Hele bizi kendi sahamızda yenen Ukrayna öyle hafif bir ekip değil.Şimdi düşünmek gerek. Almanya sevdası artık bir mucize. Herhalde kendi ligimize döneceğiz tekrar.
Yazarın Tüm Yazıları