Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

İlham deposu dergiler

Uluslararası standartlarda baktığınızda, Türkiye’deki dekorasyon dergilerinin çoğu şaşırtıcı bir performansa sahiptir. Hele bahar geldiğinde sayfalarına bakmaya doyum olmaz, her birinden kucak dolusu yaratıcılık ve fikir çıkar. İşte nisan sayılarından seçtiklerim...

Haberin Devamı

Maison Française
Mimar Débora Aguiar tarafından Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen sıradışı proje, ev sahibi genç çiftin çağdaş sanat koleksiyonunu sergileyebilecekleri kadar minimal tarzda, tüm aileyi konfor içinde bir arada tutacak kadar sıcak detaylarla tasarlanmış. Evin geniş terasında muhteşem Rio manzarasını izlemek ve havuzun tadını çıkarmak için ayrı köşeler var.

Elle Decoration
Klasik bir Nişantaşı apartmanı… İç mimar Umay Koyuncu ve reklamcı eşi Hakan Kaynak’a ait bu geniş cepheli ve 200 m2 kullanım alanına sahip dairenin en keyifli yanı yüksek tavanları, orijinal kartonpiyer ve tavan göbekleri. Girişten itibaren net ve yalın bir kabuk içinde sergilenen koleksiyonlar ve 1930’lara, 40’lara ait tablolar eve karakterini kazandırıyor. Eski-yeni birlikteliği eklektik bir yorumla buluşurken nostaljik parçalarla desteklenmiş rafine bir
stil dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

In Style Home
Mutfak ve banyo, ev içindeki kullanım alanları büyüyerek farklı fonksiyonlar kazanan iki mekân. Hazırlanan mutfak-banyo dosyasında her iki mekâna da yönelik farklı tarzlarda tasarımlara yer verilmiş. Siyah-beyaz, doğallık ve teknoloji ortak stil anahtarları.

House Beautiful
Boya, duvar kâğıdı ve sticker dosyasının içinde dekorasyon açısından dev bir fon görevi gören duvar yüzeyleriyle ilgili pek çok öneri var. Ama bu sezonun hiti, kumaşlarda Tricia Guild’in de kullanımıyla yükselişe
geçen degrade etkisinin boya markaları tarafından mekânlara da uygulanması. Salonun her duvarını aynı rengin farklı tonunda boyayarak derinlik yaratabilirsiniz.

Ev Bahçe
Provence denince akla lavanta tarlalarıyla gül bahçeleri gelir, çiçeklerle dolup taşan bahçelerin hayali kurulur. Bu ayki sayıda tam anlamıyla bu tanıma uyan bir bahçeden içeri misafir oluyoruz. Bu geniş bahçe, 250 yıllık bir taş evi çevreliyor. Ev sahipleriyse Avustralya’dan Fransa’ya göç eden bir çift.

Ev Bahçe
Provence denince akla lavanta tarlalarıyla gül bahçeleri gelir, çiçeklerle dolup taşan bahçelerin hayali kurulur. Bu ayki sayıda tam anlamıyla bu tanıma uyan bir bahçeden içeri misafir oluyoruz. Bu geniş bahçe, 250 yıllık bir taş evi çevreliyor. Ev sahipleriyse Avustralya’dan Fransa’ya göç eden bir çift.

Haberin Devamı

Home Art
Levent Loft’ta müzisyen Ozan Çolakoğlu’nun dubleks dairesi... Ahşap, tuğla ve brüt beton başarıyla kombine edilerek maskülen-endüstriyel bir tarz yakalanmış. Yüksek pencereler gün ışığına geçit veriyor. Evi kişiselleştiren detaylarsa ağaç kütüklerinden sehpa, kağnı tekerleğinden aydınlatma ve eski daktilo.

All, Decor
Derginin bu ayki kapak konusu, dekorasyon ve ev yaşamına dair ilham verici fikirlerle dolu ‘decor8blog’ kurucusu Holly Becker’ın Hannover’daki evinin zevkli detayları. İnsan kaynakları alanında kariyer yaparken radikal bir kararla blog açan ve bu alanda oldukça ünlenen Becker, kendi evinde pastel renklerde modern mobilyaları oryantal esintili aksesuarlarla birleştirmiş. Yemek masasının altında kullandığı kilim, tutkunu olduğu Kapalı Çarşı’dan.

Haberin Devamı

Marie Claire Maison
Kaotik, gürültülü ve renkli Marakeş sokaklarından tarihi ahşap kapılarla ayrılarak insanı farklı bir boyuta taşıyan bu ev, teatral bir duruşa sahip. Fransa’dan getirdiği birkaç parça dışında genelde yerel motifleri yansıtan seçimler yapan, eski fotoğrafları ve antikaları aksesuar olarak kullanan ev sahibi, yaşam gücümüzü yansıttığına inandığı kırmızı rengi mekânların ortak dili olarak farklı odalarda kullanmış.

Yazarın Tüm Yazıları