İki şehir iki kitap fuarı

Önümüzdeki günlerde iki kitap fuarı açılıyor. Biri TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin açtığı Diyarbakır Kitap Fuarı, diğeri de Kocaeli Kitap Fuarı.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde iki kitap fuarı açılıyor.
Biri TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin açtığı Diyarbakır Kitap Fuarı, diğeri de Kocaeli Kitap Fuarı.

Diyarbakır Kitap Fuarı’nın mottosu; ”Yazının Kadim Coğrafyasına Yolculuk.” Burada Türk edebiyatının seçkin yazarlarının yanısıra Kürt Edebiyatının önemli yazarlarıyla da buluşacaksınız.
Kürt Edebiyatı’nın konumunu da öğrenebilirsiniz. 20 Mayıs – 24 Mayıs 2014 günleri arasında açık kalacak fuarı 10.30 – 19.30 arasında gezebilirsiniz. Fuara 150 yayınevi ve 300 yazar katılıyor.

Fuar süresince gezek, dolaşmak istiyorsanız, mutlaka Kale’ye çıkın. İki güzel hanın içinde hem alışveriş yapabilirsiniz hem de oturup menengiç kahvesini içebilirsiniz. Sülüklü Han ve Hasan Paşa Hanı, vaktinizi güzel geçireceğiniz yerler. Akşamüstü Erdebil Köşkü’ne çıkın Dicle’yi seyredin, ona dair bildiklerinizi belleğinizde tazeleyin. Güneşin batışını orada seyretmek çok hoşuma gider. Dicle’ye bakarken Ahmet Haşim’in,Ahmet Arif’in şiirlerini hatırlayın.

Haberin Devamı

6.Kocaeli Kitap Fuarı da 17 Mayıs’ta açılacak 25 Mayıs’ta kapanacak. Saat 10:30–21:00 arasında ziyaret edilebilir. Fuarın Onur Konuğu Rasim Özdenören. Fuara giderseniz, Kocaeli’nin değişen yüzünü görebilirsiniz. Kâğıt fabrikası ile tanınan Kocaeli bugün bir başka görünümde. Fuara 350 yayınevi katılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları