Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

i-decorate!

Google sayesinde artık neredeyse kendi kendimizin doktoru, astroloğu, floristi olduk. Ve tabi ki dekoratörü! İşte sunduğu çözüm ve fikirlerle yaşam alanlarını yenileme konusunda içinizdeki dekoratöre ilham verecek Apple uygulamaları...

Haberin Devamı

-  Houzz: İçinde 55 bin mimar, iç mimar ve fotoğrafçıdan temin edilmiş 325 bin orijinal fotoğraf bulabileceğiniz Houzz uygulaması, fotoğrafların organize ve kategorize edilmesine olanak tanıyor.
-  Mood Board: Hoşlandığınız fikirlerden oluşturacağınız size ilham verecek moodboard’lar hazırlamanızı sağlayan bu uygulamaya istediğiniz kadar fotoğraf, yazı ve renk ekleyebiliyorsunuz. İstediğiniz zaman da moodboard’unuza eklediğiniz öğelerle oynayabiliyorsunuz.
-  ColorChange: Color Change uygulamasıyla fotoğrafını çektiğiniz mekânın renkleriyle dilediğiniz gibi oynayıp hangi rengin mekâna daha çok yakışacağını anlayabilirsiniz.
-  Dream Home: Teknolojiyi takip ederek en yeni dekorasyon trendleri hafızasına ekleyen Dream Home uygulamasının içerisinde evinizi değiştirmenizi sağlayacak yüzlerce fotoğraf ve renk, onlarca stil önerisi var.
-  Eco Modern Kitchen: 2011 Eco Design App ödülünü kazanan bu uygulama, çevreci yaklaşımı ve ekoloji dostu tasarımıyla farkını ortaya koyuyor. Yenilenebilir fikirler veren uygulamanın içeriğinde de geri dönüştürülebilen malzemeler yer alıyor.
-  Interior Design!: Bu uygulamanın içinde, Marja van Bochove ve David Johnson gibi dünyanın ünlü fotoğrafçılarının çektiği ev fotoğraflarından yüzlerce örnek var.
-  Remodelista: Remodelista, kendi içeriğindeki postlarda yer alan ürünleri nereden bulabileceğinizi size söylüyor. Dilerseniz kategori bazında da arama yapabiliyorsunuz. Favori fotoğraflarınızı işaretleyip biriktirebileceğiniz bu uygulama aradığınız tarzdaki tasarımları nerelerde bulabileceğiniz konusunda da fikir veriyor.
-  House Plant 411: Bu uygulamayla evdeki bitkilerinize nasıl bakmanız, ne kadar su vermeniz ve onları nasıl bir ortamda büyütmeniz gerektiğine dair bilgi sahibi olacaksınız.
-  Fab.com: Alışveriş bazlı bir uygulama olan Fab, bir yandan dekorasyona dair ilham verirken diğer yandan da dekoratif tasarımların nerede ne kadar süreyle indirimde olduğunu size bildiriyor.
-  Airbnb: Sahip olduğunuz mekânın ne kadar değerli olduğunu gösteren bu uygulama, özellikle ev ya da ofisinizi kiralamaya çalışıyorsanız size yardımcı olacak. Airbnb uygulaması aynı zamanda dünya çapında konaklayabileceğiniz alternatifler de sunuyor.
-  Color Pulse: Benjamin Moore’un yayınladığı Color Forecast for 2012 kitabından yola çıkarak hazırlanan Color Pulse uygulaması, renklerin kaleydoskopik dünyasına ve psikolojik etkilerine girişin anahtarı. Hangi renk ne işe yarar, buradan takip edebilirsiniz.
-  My Pantone: Renk gurusu Pantone’nin uygulamasının içinde Pantone’nin bütün renklerini bulabilirsiniz. Yüklediğiniz bir fotoğrafın renk paletini çıkarmanız da mümkün.
-  Doors!: Doors uygulaması dünya çapından görkemli, el yapımı ve birbirinden özgün kapı görsellerini bir arada sunuyor.
-  DIY Home Color: Bu uygulamayla fotoğrafını çektiğiniz mekânın hem duvar hem de mobilya ve aksesuvar renkleriyle oynayabiliyorsunuz.
-  Handy Man DIY: Evinizde yapacağınız değişiklikleri gerçekleştirirken nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair ipuçları veren bir uygulama...
-  Renovation Budget Tracker: Renovation Budget Tracker uygulamasına evinizi yenilerken yapacağınız harcamalara ayıracağınız bütçeyi giriyorsunuz, o da size yaptıracağınız değişikliklerin ne kadar tutacağının bilgisini veriyor.
-  Omni Focus: Evde yapacağınız işlerin düzenini sağlamakla görevli olan Omni Focus uygulaması, yapılacaklar listesi çıkarmanızı, sesli ve görsel notlar yaratmanızı sağlıyor.
-  Go Design: İç mimarlar ve dekoratörler için tasarlanan bu uygulama birçok öğeyi kategorize ederek daha kolay ulaşabilmenize olanak tanıyor.
-  Garden&Landscape Design: Bahçenizi düzenlerken yararlanabileceğiniz pek çok ilham verici örnek fotoğraf var; dinlendirici bir müzik eşliğinde bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yaratın ve yarışın!

Haberin Devamı

1 Nisan’da başlayan ve 22 Haziran’a kadar sürecek olan “İşte Evim, İşte Rengim”, Evim dergisi ve Filli Boya işbirliğiyle yarışmaya katılan herkese kendini yansıtan renkleri keşfederek evlerini güzelleştirme fırsatı sunuyor. Katılımcılar AlpinaSilan Nevo’nun; Naturel, Sıradışı, Masalsı ve Sentez konseptlerinden ruhunu yansıttığına inandığı rengi seçerek tamamen kendilerine özgü bir yaşam alanı yaratacak ve fotoğrafını çekerek www.facebook.com/filliboya  ya da www.facebook.com/evimdergisi adreslerinden başvuru yapabilecekler. Jüri seçimi sonunda birinci 5000 TL, ikinci 3000 TL, üçüncü ise 2000 TL değerinde Teknosa hediye çekinin sahibi olacak.

Çiçekleniyoruz

Haberin Devamı

Bahar gelince çiçek tasarımlarının mekanlardaki ağırlığı artıyor. Marginal Flowers çiçek tasarımcısı Zeynel Özmen diyor ki: “Crocus, muscari, sümbül, lale, frezya ve şebboy, şu anda çiçeklerin en popüler ve renk armonisi bakımdan en zengin olanları. Her çiçeğin renginden ve zarafetinden ayrı ayrı yararlanmak daha doğru olacaktır. Örneğin sümbül, lale ve frezyayı bir arada kullanırken yanlarına şebboyu eklememiz doğru olmaz. Çiçeğin renk ve dokusuna uygun yaprak, dal ya da yeşillik kullanmak ise tasarımın ruhaniyetine değer katacaktır.”

Yazarın Tüm Yazıları