Huzur için yeşil rahatlık için mavi

Duvar ve mobilyalarınızın rengi sizin ruh halinizi etkileyip, tamamen değiştirebilir. Kimi renkler enerji verirken kimileri daha dingin olmanızı sağlar. Tuna Ev Genel Müdürü Ayşe Tuna Gülsoy dekorasyonda hangi rengin nasıl etkileri olduğunu anlattı

BEYAZ: Sakinliğin ve huzurun rengi. Evinde daha fazla zaman harcayanların da tercihi. Gerilimden uzak kalmak istiyorsanız yatak odasında da beyaz kullanabilirsiniz. Beyazın en çok yakıştığı mekanlar yatak odaları. Çarpıcı etkiler için yüksek kontrast oluşturduğu siyahla; bahar havası yaratmak içinse yeşil ve mavilerle desteklenebilir.

MOR: Pozitif bir enerjiye sahip olanların tercihi. Biraz da arzularına önem verenlerin rengi. Dinginliğin sembolü mavi ve enerjik kırmızının bileşimi olan bu renk; kırmızının dinamizmini ve mavinin sükunetini bir arada sunuyor. Salonlarda ve yemek odalarında şık ve zarif bir hava yaratılmasını sağlıyor.

PUDRA TONLARI: Kırmızı, pembe, turuncu ve sarının farklı oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen farklı pudra tonları; barındırdığı renklerin özelliklerini mekanlara taşıyor. Bu tonların uygulandığı mobilyalarla mekanlar daha sıcak ve samimi bir havaya bürünüyor. Salonları neşelendirmek için detaylarda bej, krem ve kahvelerle kullanılıyor.

MAVİ: Hep moda olması, tonlarının farklı ambiyanslar yaratması gibi özellikleri var. Dinlendirici bir ortam sağlıyor. Daha koyu petrole kaçan tonlar, maviyle iç içe geçen sarının etkisiyle enerjik ve şık mekanlar yaratıyor.

YEŞİL: Her renkle kullanılabilen, huzurlu bir atmosfer yaratan yeşil zenginlik ve asaleti de simgeliyor. Farklı tonlarını kullanarak evinizi klasikten moderne kadar geniş bir çerçevede dekore edebilirsiniz.

KAHVERENGİ: Her tonu samimi ve rahat ortamlar yaratmayı sağlıyor. Açık kahverengi tonlarından bej; kahverengiye beyazın karışımı olduğu için ferahlık veriyor. Yalnızlık hissini ortadan kaldırarak mekanın huzurlu algılanmasını sağlıyor.

GRİ: Siyahın asalet ve maskülenliğini, beyazın samimiyet ve feminenliğiyle birleştiren ve mekana derinlik katmayı kolaylaştıran bir renk. Geri planda durarak alanı zenginleştiriyor. Nötr ve her renkle kullanılabiliyor. Özellikle sıcak tonları mekana şıklık ve denge katıyor.

KIRMIZI: Kendinden emin, kesin kararlar veren ve kararında etkili kişilikleri yansıtıyor. Ortamın sıcak olmasını sağlıyor.

SARI: Zeki, pratik düşünen ve entelektüellerin tercihi. Uygulandığı ürünlerle birlikte mekana canlılık kazandırıyor ve olumlu düşünmeye yardımcı oluyor.

Yıkık binadan İtalyan restoranına

Mimar Turhan Kaşo Arnavutköy’de yıkık bir binayı ele aldı, baştan aşağıya yeniledi, dekorasyonunu yaptı. Ve ortaya İtalyan restoranı Antica Locanta çıktı

Turhan Kaşo küçüklüğünden beri resme meraklıydı. Sanat adeta onun yaşam biçimiydi, bu nedenle mimarlık okudu ve kendi bürosunu açtı. Şimdiye dek pek çok projeye imza attı. Ama onu en çok heyecanlandıran işlerinden biri, geçen sene ele aldığı Arnavutköy Aya Starti Taksiarhi Kilisesi yanındaki tarihi yıkık bina oldu. Mekanın dört tarafındaki harabe duvarlar ve ortadaki çöp-moloz yığını onda burayı yenileme isteği uyandırdı. Bu mekanı Türkiye’de yaşayan İtalyan şef arkadaşı Gian Carlo ve eşine önerdi. Çift bir Rum vakfına ait olan bu harabeye hayran kalarak kiraladı. Kaşo mekanı bir bütün olarak yaşatma fikriyle yeniden inşa etmeye başladı.
Betonarme üst kat döşemeleri kırıldı. Bodrum kazısı sırasında altları boşa çıkan yan taş duvarların altlarına temel yapıldı. Alttan gelen yer altı sularını kesmek ve gerçekten izole etmek için de binanın tamamı bohçalandı. Mutfağın ve diğer personelin hizmet noktalarının olabildiğince rahat planlanması için bodrum kat ilaveleri geliştirildi. Ve ortaya üç katlı bu bina çıktı. Turhan Kaşo kullandığı malzemeleri şöyle anlatıyor: “Girişte siyah-beyaz parlak seramik döşeme var. Bu döşemedeki siyah demir ayaklı masaları cesur bir renkle hareketlendiren deri kanepenin yanı sıra kumaş koltuklar ve belli miktarda tül perdeler kullandık. Basamaklarda masif meşe, aydınlatma armatürlerinde de krom metal malzemeler kullandım.”

DEKO-ÖNERİ

Evdeki kötü kokulardan rahatsız oluyorsanız buzdolabına koyacağınız yemeklerin üstünü asla açık bırakmayın. Karbonat da bu kokulardan kurtulmanıza yarar. Evdeki çekmeceleri de ispirtolu suyla silin ve güzel kokulu sabunlarla dolabınızın havasını değiştirin.

ÇIKIYOR
* Chester kanepeler

İNİYOR
* Armut puflar

O’NUN EVİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ
SONER SARIKABADAYI (Şarkıcı)

* Meyve suyunu çok sevdiğim için meyve suyu sıkacağım
* Gitarım her zaman yanımda
* Defterim. Her konuda not alırım
* Laptop’um.
* Salondaki berjerimde çok rahat ediyorum
* Yerden aydınlatmalarım
Yazarın Tüm Yazıları