Hor görme garibi be Orhan (Gencebay) Abi

TELEVİZYONLARDA gördüm ki Orhan Abi, Tekel işçileri açken, sefilken, garibanken sen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’ndaki bürosuna ‘açılım için’ gitmişsin. Bir de senelerce söylediğin şarkılarda ‘hor görme garibi’ dedin, ‘sana da benim gibi çektiren mi var’ dedin.

Olmadı be Orhan Abi, o Tekel işçileri ki senin garibanlık üzerine söylediğin arabesk şarkılarla büyüdüler. Seni kendilerinden biri saydılar.
O Tekel işçileri ki; bu ülkenin topraklarında çıkan tütünü, üzümü, anasonu bu ülkenin kurduğu fabrikalarda çalışıp, üretim yaparken, bir gün büyük müteahhitlerden üçü Tekel’in fabrikalarını 292 milyon dolara satın alıp 890 milyon dolara Amerikalı fon şirketlerine sattılar. Aradaki yaklaşık 600 milyon doları ceplerine koydular. O parada gariban Tekel işçilerinin 30 yıllık alın terleri vardı. Yabancılar da satın aldıkları bu fabrikalarda dışardan getirdikleri tütünle sigara yapıp, yine Türk halkına satarak kendi ülkelerine götürdüler. (Yerli ortakları hariç)
Sonunda olan Tekel işçilerine oldu. Çocukları aç, sefil, kendileri umutsuz, perişan bir halde seslerini çıkarmaya çalışıyorlar.
Keşke hor görmeseydin garibi de Tekel işçilerine gitseydin.
Yaktın, yıktın bizi Orhan Abi...
Mehmet SARAL

Uyarılarımız dikkate alınmadı


EVET Çankaya Belediyesi’nin çöp kamyonu devrildi. Daha once defalarca apartmanımızın yanındakı park alanı ve yol çalısmaları ile ilgili Çankaya Belediyesi’ne şikayette bulunmuş mail atmış idik.
Fakat her seferinde bir sonraki yılda yapacağız demişlerdi. Bugün yapılmayan yerde Belediyenin çöp kamyonu devrildi ve sabahtan beri kaldırılamıyor. Defalarca dedik ki park alanı diye ayrılmış parseli temizleyin park yapın. Akan çamur ve toprak bize ve attığınız asfalta zarar veriyor diye... Ama derdimizi kimseye anlatamadık.
Aynı pislik ve toprak yığını yüzünden bir araçları devrildi ve belki de bir can kaybı olacak idi. Tekrar söylüyoruz. Akpınar mahallesi 820 ile 822 nolu sokaklar arasında kalan park alanın bölgesini islah etmez iseniz burdan akan çamur su ve toprak daha çok kişiye zarar verecek. Hem de görüntü kirliliği oluşturmaya devam edecek.
Mehmet DEĞİRMENCİ

Trabzon hamsi ve pide ile sınırlandırılamaz


BAŞKENT AKM’de 4’ncüsü yapılan ‘Trabzon Günleri’ etkinliklerinde; ziyaretçilerin izdiham yaşaması, yerleşim planı ve organizasyon bozuklukları ile göze batıyor.
Devlet Bakanı Sn. Faruk Özak, Trabzon milletvekilleri ile bürokratların da adeta gözleri kapalı.
Paralı alışveriş panayırına döndürülen etkinliklerde başta güvenlik önlemleri, danışma ve iletişim sınıfta kaldı.
Böylesi organizasyonlar da başarı; kaliteli düşünmek ve uygulamaktan geçer.
Herkesin birbirine yapışık, yürümek zorunda kalarak özlem gidermeye çalıştığı; Trabzon etkinliklerinde amaç sadece para kazanmak mı olmalı?
Sunay Akın, Nihat Genç, Kudret Emiroğlu ve Ahmet Özer gibi değerlerimizi; yolu belirisiz bodrum katında mı söyleşi yapmaya layık görüyorsunuz. Trabzon bu olamaz.
Güvenlik önlemlerinin olmaması ise akıl dışı.
Sanatı ve Sanatçıları aşağı indirirseniz; Trabzon etkinliklerini hamsi, köfte, tereyağ ve pide panayırı olmaktan öte geçiremezsiniz.
Her şey para değil!
Bir Trabzon’lu olarak üzülmemek elde değil!
Hasan Fehmi BAYRAKTAR

Öğretmen alımı


MEB 2008-2009 KPSS puanıyla bekleyen adayların mağduriyetine son vermek için Haziran atamasını öne çekmeli ve atamanın hemen ardından ek alım yapmalıdır. Kadrolu alımın sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesinden ibaret olduğunun herkes farkındadır. Ancak kadrolu alımdan boşalan sözleşmeli pozisyonlara ek alm yapılması durumunda yeni öğretmen alınmış olacaktır. Ve ancak böylece 2008-2009 puanıyla bekleyen adayların mağduriyeti son bulacaktır.
Emre KURTULAN
Yazarın Tüm Yazıları