Her zafer geleceğe açılan bir kapıdır

MUSTAFA Kemal’ımız; ne güzel tespit etmiş; her zafer geleceğe açılan bir kapıdır diye...

Aşağıda sevgili Ercan Ertüreten’in alıntısınında ifadesini bulan tespitler; niçin bizlere de klavuz olmasın...
Unutmuyalım ki; yarınlar bugünlerin alınteri, araç ve gereçleriyle inşa edilir.
Ve unutmıyalım ki; her inşa edilen yapı; geleceğin kapısıdır.
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle; bir kez daha Atatürk’ümüzü kalbimizden dışarıya yansıttık, hepimizin; birer ‘Mustafa Kemal tohumuyla’ doğduğumuzu hatırladık.
Ne mutlu bizlere....
Tüm ama tüm abilerimin ve kardeşlerimin bayramını kutluyorum.
“Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gerekir en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir.
Zafer, bir fikrin istihsâline (elde edilmesine) hizmeti nispetinde kıymet (değer) ifade eder. Bir fikrin istihsâline dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz (yaşayamaz). O, boş bir gayrettir.
Her büyük meydan muharebesinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.
Mustafa Kemal ATATÜRK
(Ankara, 16 Eylül 1921)’’
Dursun GÜRLER
dursungurler@hotmail.com


Memura soğuksu

TOPLU görüşmelerde yetkili sendikaların kamu çalışanlarına yeni haklar
kazanmak bir tarafa kazanılmış hakların koruyamayacağını, bugüne kadar yapılan toplu görüşmelerde memurların, asgari geçim indirimi, gerçekleşen enflasyon artı refah payı kadar maaş artış uygulaması, muayene ve tedavi katkı payları, ilaç bedellerinden %20 oranında katkı payı alınması, eş değer ilaçlardan fiyat farkı alınması, Emekli Sandığı şahıs kesintilerinin %15’den 16’ya yükseltilmesi, kamu görevlilerinin sunulan sağlık ve sosyal hizmetlerinin kısıtlanması, emekli olacakların yaşlılık aylığının azalması, eşit işe eşit ücret öngören kararnamenin uygulamadan kaldırılması gibi onlarca kazanılmış hakları kaybettiler...
Ve bu yılki toplu görüşmelerde geçmiş yıllarda olduğu gibi memurlar lehine bir kazanım elde edilemeyecek... Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, bunu bir sözcükle özetliyor.
“Bilanço bu yılda sıfıra sıfıra elde var sıfır olmuştur.”

Baykal’ın sözü

“AKP iktidarı DTP ve PKK ile işbirliği yaparak, Milli Eğitim sistemini sabote etmek için en tehlikeli dinamiti, mayını Milli Eğitim’in içine yerleştirme kararı almıştır. (...) Kürt açılımı yapacağız dediler. Bizi ne ayırıyorsun, birbirimizden? Kürdü de var. Arap’ı da da var, Arnavut’u da var. Kendisini Türk milletinin parçası gören milyonlarca insan var. Ne uğraşıyorsunuz bunlarla, ne ayırmaya çalışıyorsunuz. Türkiye bölünme yoluna girecekse, Türk milletinin birliği ortadan kalkacaksa, Milli Eğitime bağlı okullarda devletin okullarında Türkiye’yi bölecek etnik dillerde eğitim yapılacaksa, bu mücadeleyi bugüne kadar niye verdik?” (Deniz Baykal)
Yazarın Tüm Yazıları