Her derde deva AVM

Ankara’da her yere alışveriş merkezi (AVM) açılırken, bir yandan da bu kadar AVM’yi ne yapacağız diye tartışıp duruyoruz.

Haberin Devamı

Hiç düşünmeyin, Başkent’teki AVM’ler o kadar işlevsel çalışıyor ki, hiçbir şey olmaz. AVM’ler her derde deva niteliğinde. Alışverişin yanı sıra, spor salonları, sinemalar, eğlence merkezleri derken, Ankara olarak AVM anlayışında çığır açtık. Belki de Türkiye’de değil dünyada ilktir. Bir üniversitenin akademik yılı açılış töreni AVM’de yapılıyor.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden dün elime ulaşan davetiyede, aynen şöyle yazıyor: 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni, tarih: 26 Eylül 2012, saat: 10.00, yer: Halil Sezai Erkut Caddesi Afra Sokak No: 1/A Etlik-Ankara (Antares Amade Salonu).

İLK KEZ DUYUYORUZ

O kadar yıl üniversite okumuşluğumun yanında yıllardır da gazetecilik yapıyorum. İlk kez bir üniversitenin akademik yılı açılış töreninin bir alışveriş merkezinde yapıldığına şahit oluyorum.
Dolayısıyla, Başkent’teki AVM’ler bu gidişle kendilerine daha pek çok alanlarda kapı açar gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Tabela üniversiteleri

AVM’lerin işlevselliğinin yanı sıra, buradan yola çıkarak, tartışılması gereken bir başka husus da, son yıllarda sıkça tartışılan “tabela üniversiteleri” kavramı. Muhtemelen açılış yapabilecek bir salonları olmadığı için üniversite yönetimi, kendilerine en yakın yer olan Antares AVM’yi seçmiş.
Amacım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencileri ve eğitim veren hocaları rencide etmek ya da eleştirmek değil, akademik camiada bir süredir tartışılan “tabela üniversitesi” kavramına dikkat çekmek. Eğitimcilerin bir kısmı gerekliliğini savunurken, başka bir kısmı da bu üniversitelerin apartmanlara sadece tabela çakılarak alel acele açıldığından ve yetişmiş öğretim kadrosu bulunmadığından dolayı, buralarda sağlıklı eğitim verilemeyeceğini söylüyor.
Eğitimcilerin, kampüs, yetişmiş öğretim elemanı, büyük kütüphaneler gibi sunduğu gereklilikleri geçtim de, bari “tabela üniversiteleri”ne akademik yılı açılış törenini yapabilecekleri bir salon yapılsaydı.

Yazarın Tüm Yazıları