Hedef 1.45!

Dün ve ondan önceki gün açıklanan veriler, paritenin 1.4280 seviyesindeki direncini kırarak, 1.4350 ve sonrasında 1.4500 hedeflerinin önünü açacak teknik hareketlenmelerin temellerini oluşturdu.

Haberin Devamı

Avrupa’dan açıklanan dış ticaret fazlası beklentilerin çok üzerinde gelirken, ABD’den açıklanan istihdam verileri iş yeni başvurularının beklentilerin çok üzerinde açıklandı. Bununla birlikte Euro / Dolar paritesi güçlü bir yükseliş hareketi sonrasında rekor seviyelerde kapanırken teknik olarak 1.4500’in önü açıldı. Bu arada gelişmelere bakıldığında ABD’nin faiz indirm olasılığının da yükselmesi, Dolar olumsuz gelişmelerin temel noktası olarak kalmaya devam etti.

Bugün hafta sonuna girerken G7 toplantısı odak noktası olurken ABD’den herhangi bir veri açıklaması olmayacak. G7 toplantısında Euro’nun güçlü kalması önemli bir konu olacakken, konuşulacak konunun bir önceki günündeki hareketi yani bugünkü hareketi dünden farklı olmayabilir. Yani dünkü yükseliş sonrasında bugün en azından 1.4350 görülür diye bekliyorum.

Haberin Devamı

Altın Temel Olarak da Güçlenince Zirve Yaptı

Dolar’ın Euro karşısında rekor seviyelere düşmesi, faizlerdeki genel gerileme ve aynı zamanda petrol fiyatlarındaki yükseliş, teknik olarak zaten güçlü olan altın fiyatlarının temel olarak da güçlenmesine neden oldu. Teknik olarak bundan sonra neyin olabileceğine bakacak olursak hareketin volatilitesindeki zayıflamanın bu şekilde giderse hızlanarak gerileyeceğini düşündüğümüzde, bugünlerde olmasa da çok da uzak olmayan bir zaman içinde yükselişin biraz daha devam edip ardından sert bir gerilemenin artık yavaş yavaş geleceğini düşünüyorum. Ancak bunun nereden olacağını kestirmek çok güç. Bu nedenle 830 dolar teknik ana hedefine ulaşılması bana kalırsa çok zor olacağı için altını gerilemesi 780 Dolardan itibaren başlayabilir.

Petrol Güçlü Kalmaya Devam Eder

Petrol stoklarında yükseliş devam ediyor olmasına rağmen, Türkiye’nin hafta sonuna girerken bir Irak operasyonu yapıp yapmayacağının belli olmaması üzerine piyasada petrol alımları devam ederek yeni zirveler yaşandı. Brent petrol fiyatlarında şu an görülen hedef 90 Dolar. Ancak bundan öce yani bugün olmasa da önümüzdeki hafta sert düzeltmeler yaşanabilir ama bugün için pek bir şey beklemiyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları