Haydi, Türkiye'yi destekleyelim

Haberin Devamı

AVUSTRALYA, Open Grand Slam’ı itti. Şimdi herkesin gözü erkeklerde ülkeler arası milli düzeyde en önemli ulusal etkinlik olan Davis Kupası’na çevrildi. Dünyanın bir numarası Sırp Novak Djokovic, kararsız bir tavır ve yoğun turnuva programını öne sürerek İsveç’e karşı oynamayacağını açıkladı. Rafael Nadal da bu sene İspanya adına oynamayacağını bunun yerine olimpiyatlarda altın madalya için mücadele edeceğini ifade etti. Roger Federer ise İsviçre adına Amerika’ya karşı oynayacak. Dünyanın en iyi tenisçileri bireysel başarıları ile kendi ülkelerinin tanıtımında büyük katkıda bulunuyorlar. Ancak ben Nadal, Djokovic gibi takımlarına güç katacak isimlerin sakatlık hariç, milli maçları da herhangi bir bahane göstermeden oynamaları gerektiğini düşünüyorum.
Rakip Bosna Hersek

Evet bizde de Davis Kupası heyecanı bugün Ankara Tenis Kulübü’nde başlıyor. Bu önemli Milli karşılaşmanın güneyde herhangi bir otelde değil de Türkiye’nin en eski ve tenis tarihi olan kulüplerimizden birinde organize edilmesi, seyirci avantajı acısından çok büyük önem taşıyor.

Rakibimiz Bosna Hersek. Daha önce 4 kez karşılaşmışız ve üçünü biz kazanmışız. 132 Ülkenin katıldığı Davis Kupası’nda Türkiye 84.,Bosna Hersek 44. sırada yer almakta. Bosnalılar Davis Kupası öncesi Antalya’da yapılan Future turnuvalarında da iyi sonuçlar aldı.

Milli müsabakalarda oyuncuların puan durumu, ülke sıralaması veya tenisçilerin form durumuna bakarak sonuç ile ilgili ön tahminler her zaman tutmayabilir. Ev sahibi takım, bilhassa seyirci desteği ve takım ruhu ile bu kağıt üstündeki verileri altüst edebilir. Türkiye’yi Marsel İlhan, Barış Ergüden, Haluk Akkoyun ve Ergun Zorlu temsil ediyor. Antrenör ise Alaaddin Karagöz. Maçlar üç gün sürecek. Karşılaşmalar 5 set üzerinden oynanacak. Haydi Türkiye!

Yazarın Tüm Yazıları