Hayattan korkmayın, gerisi kolay!

NELER yaşıyoruz şu fani dünyada neler... Eşimizden boşanıyoruz, işimizden boşanıyoruz, evimizden çıkarılıyoruz, paramızan oluyoruz, tökezlenip tökezlenip duruyoruz.

Haberin Devamı

Sanki pişmiş tavuğun başına gelebilecek her şey o lanet tavuktan önce gelip bizi buluyor.
Korkularla yaşamanın hayatın her anlamında ilerlemeyi ne kadar engellediğini biliyor musunuz? Örümcek ya da yükseklik korkusu gibi fobiler değil; bizleri çok daha derinden etkileyen, hayatımızı istediğimiz gibi yaşamamızı engelleyen korkular...

Örneğin; “insanlar hakkımda ne düşünür” korkusu. “Yalnızlık” korkusu. Ya da ne bileyim “Değersizlik” korkusu. Tüm bunları yaratan tek bir düşman var hayatımızda. Beynimiz!
Suçluyu yakaladığımıza göre gerisi kolay. Korkularımızı yok etmenin birinci adımı onların farkına varıp, yüzleşebilmek. Eğer kendinize bu yaşınıza kadar yaptığınız yatırım iyiyse, eğer çevrenizde sizi seven bir avuç insan ve üzerinize titreyen bir tanecik de olsa aile üyesi varsa korkamayın. Hayatta ölüm hariç, her şeyin çaresi var.
İçinizdeki korku canavarlarını susturduğunuzda göreceksiniz ki hayat çok daha güzel olacak.

Haberin Devamı

Yarın
Doğal Yaşam Parkı’nda fotoğraf yarışması

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda çekilen en güzel fotoğraflar “Doğal Yaşam’dan Kareler” adlı yarışma ile belirlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma ile Park’ta barınan 120’den fazla türde, bin 200’ü aşkın hayvanın genç nesillere tanıtılması amaçlanıyor. Fotoğraf yarışması için başvurular 31 Ocak’a kadar yapılabilecek. Yarışmada dereceye girenlere İzmir Doğal Yaşam Parkı’na özgü sürpriz hediyeler ve katılım belgesi verilecek. Uzman ve akademisyenlerden oluşacak seçici kurul, 1-2 Şubat’ta, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda toplanarak değerlendirmeyi yapacak.
Yarışma hakkındaki detaylı bilgi ve yarışma şartnamesine www.izmirdogalyasamparki.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Pazartesi
Ayhan Sicimoğlu ile Küba ritimleri

Wim Wenders’ın unutulmaz filmi ‘Buena Vista Social Club’ aracılığıyla tüm dünyanın tanıyıp sevdiği Küba müziklerini Türkiye’de geniş kitlelere sevdiren Ayhan Sicimoğlu, yoğun istek üzerine İzmirlileri Küba ve Küba ritimleriyle buluşturuyor. Ayhan Sicimoğlu ile Küba ve Ritimleri-ART 10 Seyahat Atölyesi, Key Hotel’de... Sınırlı sayıda katılımcı için (40 kişi) gerçekleştirilecek bu konsept buluşmaya Sevilen’in ödüllü şaraplarının degüstasyonu, Feast’in seçme lezzetleri ve kanepeleri eşlik edecek. Kayıt için acele edin!
(0232) 421 44 40 www.on-art.net

Yazarın Tüm Yazıları