Hayat erbabı

İşte güçte, aşkta meşkte dert tasa ne varsa, gelin beraber bakalım çaresine.

Haberin Devamı

Senden korkması gerektiğini bilsin
Soru: Sevgili Hayat Erbabı.15 yıllık evli olduğum kocam başına buyruk yaşamak istiyor. Zaten hep öyleydi ama son bir yıldır bariz arttı ve evliliğimiz etkilenmeye başladı. Şimdi kalkmış bana “Canımın istediğini yaparım, sana mı hesap vereceğim? Senden mi korkacağım” diyor. Mahkemelere düşmeden bu adamı kendine getirmenin bir yolu yok mudur? (Zehra A.)

Yanıt: Bence yok. Buna şimdi göz yumarsan tepene iyice çıkar, haberin olsun. Ona açıklıkla senden neden korkması gerektiğini anlat. Baktın olmuyor, mahkeme iyi bir çözüm olur o zaman.

“Kadınlar komik adamlardan hoşlanır” lafının aslı şu...
Soru: Hocam, merhaba. İzmir’den Veysel. Kadınlara ne yapsam yaranamıyorum. Komik adam oluyorum, olmuyor. Olaylara mantıklı yaklaşıyorum bu kez de sinirli somurtkan oluyorum. Ayrıca, “İzmir’in kızlarına ve havasına güven olmaz” diyorlar ya çok haklılar! Fikirlerini paylaşabilirse sevinirim kolay gelsin. (Veysel A.)

Haberin Devamı

Yanıt: Anlayamadım, İzmir’in havasına neden güvenilmiyormuş? Meteoroloji ne derse çıkıyor, İzmir’in havasına bu güvensizlik niye? Kadınlara ne yapsam yaranamıyorum diyorsun ama gördüğüm kadarıyla yapabildiğin tek şey ‘komiklik’ ya da ‘mantıklılık’! Belli ki onları da iyi yapamamışsın, suçu İzmirli kızlara atıyorsun. Belli ki bir yerlerden duymuşsun “Kadınlar komik adamlardan hoşlanırlar” diye ama bu o kadar doğru sayılmaz. Komik değil, eğlenceli insanlardan hoşlanırlar, eğlenceli olmayan komikler ise zavallı muamelesi görürler, haberin olsun.

Çiçekten çiçeğe uçmak iyidir
Soru: Hayata ve insanlara tekrar inanmak, hayatla yeniden uğraşmak için birkaç iyi nedene ihtiyacım var. Öneriniz? (Ayşen T.)

Yanıt: Sanıyorum bir ‘Kırık kalpler kulübü’ üyesi ile karşı karşıyayım! Böyle durumlarda akıl veren çok olur ama bu kulüplere takılanların akıl dinleyecek hali de çoğu zaman olmaz. Onun için sana öğüt vermeyeceğim. İnsanlara yeniden inanmak için çabalamayı boş ver, bulduğunun tadını çıkar. Biraz çiçekten çiçeğe uçmak iyidir, insanı kendine getirir.

Kurtulmana bak!
Soru: Bir süredir ünlümsü bir kadın oyuncuyla takılıyorum. Geçenlerde bir magazin dergisinde ufak da olsa bir fotoğrafımız basılmış. Kız, “Hadi yine iyisin. Dergiyi gördün mü?” diye mesaj attı. Ne demek şimdi bu?  (Ahmet N. , İstanbul)

Haberin Devamı

Yanıt: Hemen o kızdan kaç, kurtul demek!

Yazarın Tüm Yazıları