"Yaşar Sökmensüer" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Yaşar Sökmensüer" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Yaşar Sökmensüer

Halk Ekmek'in lezzet sepeti

DÜN çok farklı bir yılbaşı armağanı aldım.

Ve çok lezzetli...

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'ten bir "yılbaşı sepeti".

 

Özenle seçilmiş ve düzenlenmiş, nostaljik bir ekmek sepeti aslında.

 

Sepeti kök boyayı andıran doğal, parlak renkleriyle oyalı bir yazma örtüyordu.

 

Yazmanın içinde de, tiril tiril ambalajlanmış çeşit çeşit ekmekler.

 

* * *

 

Ekmekler önce özenli, taptaze görünümüyle yakaladı beni.

 

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar'ın bu konudaki özeni, sürekli yeni lezzetler, kalite arayışı, Ankara Hürriyet'de zaman zaman haber oldu.

 

Ama doğrusu, daha önce Halk Ekmek'in normal ekmeği dışındaki tatlarını hiç denememiştim.

 

O nedenle sepetteki 5 çeşit ekmeğin de hemen tadına baktım.

 

Hepsi inanılmaz nefisti.

 

Fındıklı ekmek ile susamlı ince baton tipi ekmek, "katık" bile gerektirmeyecek ölçüde lezzetliydi.

 

Beyaz un, eski hamur (pate fermente) ve zeytinyağından yapıldığını sandığım İtalyan Ciabatta tipi ekmek ile yumuşacık, kek lezzetindeki dikdörtgen tombul ekmekler ise sıradan bir kahvaltıyı "ziyafet"e dönüştürecek kaliteydi.

 

Köy ekmeğini de tadan herkes beğendi.

 

Akşam, biraz köy ekmeği ve Ciabatta ekmeği zeytinyağınla denedim.

 

Tok, kavi yapılarıyla, ikisi de zeytinyağı sevenler için biçilmiş kaftandı.

 

Beş ayrı ekmekte de, tat olarak da, form olarak da tek bir kusur ya da eksiklik bulamadım.

 

* * *

 

"Halk Ekmek"te 13 çeşit ekmek üretiliyor.

 

Ve farklı ekmekler, sadece tat yelpazemizi genişletmiyor.

 

Yaşam stilimizi de değiştiriyor.

 

Haftasonu kahvaltıları, seçilen ekmek türüne uygun ve bu nedenle farklı "mönü"lere yönelebiliyor.

 

Özel, seçilmiş mönülere...

 

Hayatın tadı da, biraz böyle bir şey değil mi?

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI