Haksız rekabet doping sayılmaz mı?

UEFA'nın almış olduğu bir kararla Beşiktaş ve Galatasaray futbol takımlarımız, rakipleriyle tarafsız bir sahada karşılaşacaklarmış. Ne garip, UEFA doping yaptırıyor iki güzide futbol takımımızın rakiplerine.

Haksız rekabet, hem de bal gibi doping. Rekiplerimiz ilk maçlarında saha ve seyirci avantajını kullanacaklar. Sıra bizim takımlara gelince bu avantajlarını kullanamayacak. Buna haksız rekabet denir. Karşı takımda birkaç tane dopingli oyuncu oynattır, ne fark eder. Bu doping sayılmaz mı?

İşin daha acı yanı teröre karşı birlik beraberlik mesajlarının verildiği şu günlerde UEFA'nın almış olduğu bu karar; sanırım diğer Avrupa ülkelerini de derinden yaralamıştır. UEFA teröre teslim olmuştur. Bu kararı verenlerin bir daha terörden şikayet etmeye hakları yoktur. Teröre teslim olanlar, terörü bir gün kapılarında bulabilirler. Futbol fanatiklerinin kendi takımları rakip sahada oynamasın diye rakip takımın şehrinde ve de ülkesinde terör eylemi yapmayacaklarını kim garanti edebilir?

Umuyorum Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve de sayın Dışişleri Bakanımız, terörle mücadelede birlik beraberlik mesajları veren Avrupa ülkeleri meslektaşları durumun vahametini anlayabilmişlerdir.

Mahir K. YÜCELER Mannheim-ALMANYA

Bomba arayan Rumen

CEYHUN Koray adlı okurumuz dün Üsküdar'dan Capitol Alışveriş Merkezi'ne geliyor. Otoparka girerken, güvenlik görevlileri tarafından arabası aranıyor; gerisini Koray'dan dinliyoruz.

‘‘11.00 ve 14.31'de iki kez Capitol'a gittim. İkincisinde kapıdaki bir görevli bagajıma izinsiz baktı. Ben de kendisine ‘Neden böyle oldu' diye sordum. Diğer görevli de ‘Kusura bakmayın izinsiz bagajınızı açtı, çünkü Türkçe bilmiyor. Kendisi Rumen' dedi. Böyle şey olur mu? Uzmansa eğer fiilen devreye girmeyip bu işi bir Türk vatandaşına yaptıramaz mı?’’

İslami teröre nasıl inanırım

DEVLET büyüklerimiz 'İslami terör' diye bir şey olamayacağını, çünkü İslam’a inanan bir kimsenin böyle şeyler yapamayacağını söylüyorlar. Ama köşe yazarı din adamlarına ‘‘Adet gören eşle aynı yatakta yatılır mı’’ veya ‘‘Diş dolgum var boy abdestim sayılır mı’’ gibi sorular soruyorlar. Yani adamlar boy abdesti sayılsın diye dişine dolgu yaptırmayıp dişsiz yaşamayı göze alıyor veya adet gören karısının yaşadıklarının doğanın gereği olduğunu düşünemiyor.

Bu ülkede okur yazar oranı yüksektir, din dersi okullarda zorunludur ve okula gönderilmeyen çocukların çoğunluğu aileleri tarafından sıkı bir dini eğitime tabi tutulurlar. Buna rağmen insanlar sorabiliyor; çünkü böyle öğreniyorlar ve etraflarında böyle düşünen binlerce onbinlerce insan var.

Gübreli bomba

TEKİRDAĞ'da çiftçilik yapan Y. Arda ilginç bir konuya dikkat çekiyor: ‘‘Eskiden gübre, Zirai Donatım Kurumu tarafından Tarım Kredi ve Tarım Satış Kooperatifleri eliyle köylüye dağıtılırdı. Daha sonra ZDK'nın kapatılmasına karar verildi. Gübre alım satımı da özelleştirildi. Hatırlarım 1980'lerden önce il dışına gübre çıkartıldığı zaman kontrol edilirdi. Şimdi bu iş serbestçe yapılabiliyor. Acaba hangi maliye ya da trafik ekibi il dışına çıkan gübre kamyonlarını kontrol ediyor. Tabii işler bu hale gelirse daha çok gübreli bomba yeriz... Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Sami Güçlü'nün acaba bunlardan haberi var mıdır?

Armenia’ broşürü

LONDRA'dan bir okurumuz şu notu göndermiş:

Ermenistan Turizm Bakanlığı'nın geçenlerde Londra'da düzenlenen 'Dünya Turizm Fuarı'nda (World Turism Market) dağıttığı broşürleri görmeliydiniz.

Resmi Ermenistan haritasında 'Armenia' adının, Anadolu'nun nerelerine kadar uzandığını, emellerinin ne olduğunu Londra Turizm Müşavirliğimiz gördü mü; Dışişleri'ne bildirdi mi? Böyle bir durum karşısında Ermenistan protesto edildi mi?

Dileriz bu fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun da bu gelişmelerden haberi olmuştur...

Biliyor musunuz?

AB'ye girme hazırlığı içinde olan Romanya'nın 2004 başından, ayrıca Rusya'nın nisan; Ukranya'nın da haziran ayından itibaren Türkiye'ye 'Schengen' vizesi koşulunu getireceğini...

PARİS'te, 1973'te kurduğu ve yöneticisi olduğu Sipa Pres Ajansı'nı, 2001'de Fransız medya grubu 'Sud Communication'a satan Gökşin Sipahioğlu'nun, görüş ayrılıkları nedeniyle gruptan ayrılarak yeni bir fotoğraf ajansı kuracağını açıkladığını..

SAĞLIK Bakanlığı'nin hazırladığı yeni önergeye göre, hastane inşaatı keşif bedelinin %50 ve üzerinde mali yardımda bulunan hayırseverlerin isminin hastanelere verilebileceğini.

Biliyor musunuz?

Mesaj Panosu

ÇORLU Belediyesi
'nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye'nin en büyük Evcil Kanatlı Hayvanlar Gösterisi bugün Çorlu Belediye binasında başlıyor. (www.guvercinbirligi.com, 0 532 442 73 23)

KALAMIŞ Yat Limanı'nın önünü yağışlı havalarda su basıyor. Ayrıca hala asafaltlanmayan yol araçlar için tehlike yaratıyor. Kadıköy Belediyesi'ne duyurulur.

Ahmet CERİTOĞLU


Bir insan treni kaçırırsa başka bir tren gelir onu alır.

Bir ulus treni kaçırırsa başka bir ulus gelir onu alır.

(Özdemir Asaf)
Yazarın Tüm Yazıları