Yılın en coşkulu zamanı yaklaşıyor ve sevdiklerimizi mutlu etmek istiyoruz. Herkese özel, farklı bir hediye olabilir ama yeni yıla girerken kimse yılbaşı temalı bir hediyeye hayır demez. İşte zevkli ve uygun fiyatlı yılbaşı hediyeleri...
#YılbaşıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisinin Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) yeni yapılan binayı kullanacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 91 yıllık geleneğinde bu önemli değişiklik sonrası bugüne kadar 11 cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan Çankaya Köşkü’nü ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve başbakanlık bürokrasisi kullanacak.
Yeni yıl ile birlikte ev dekorasyonlarında da hareketlenmeler dikkat çekmeye başladı. Görünen o ki 2024 yılının evlerinde artık doğal malzemelerle birlikte zarif, sade ve huzurlu atmosferler yaratmak popüler olacak. Hadi gelin bugün hep birlikte yeni yılda öne çıkacağı düşünülen ev dekorasyon stillerine bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuYeni yıla sayılı günler kala Pantone Color Institute, yılın trend rengini açıkladı. Yeni sezonda kombinlerimizi artık sıcak ve yumuşak bir ton olan şeftali tüyü (Peach Fuzz) rengi süsleyecek. Enstitünün insanları bir araya getiren ve ruhu zenginleştiren bir renk olarak tanımladığı şeftali tüyü, artık hem kış hem de ilkbahar gardıroplarının yeni favorisi...
#Süheyla Buyrukçuİçeride daha fazla zaman geçirmeye başladığımız sonbahar günlerinde ufak tefek değişikliklerle evimizi güzelleştirebiliriz. Kendimiz için özel köşeler yaratabilir, bitkilerimizin rutin bakımını yapabiliriz. Uzmanlardan tam da şu günlerde yaşam alanlarımızı güzelleştirecek tavsiyeler aldık.
#SonbaharBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiHAREKETSİZLİK günümüzün en önemli sağlık tehditlerinden biri. Hareket etmek üzere tasarlanmış bedenimizi hareketten uzaklaştırmaksa yapabileceğimiz en büyük yanlış. Hayatı uzatmanın sırlarını Dr. Zeki Hozer anlattı. Önerileri, “Kilonu koru, egzersiz yap ve organik beslen.”
#1Gülin Kayhan, Tokyo’daki on yıllık akademik kariyerinden sonra Eskikaraağaç Köyü’ndeki evine geri dönmeye karar verdi. Doğal yaşama geçişte çocukluğunun deneyimlerini takip ederken, kurduğu hayalleri sofrasında paylaşmak için evinin kapılarını açtı. Köyle şehir hayatını yeniden harmanlayan Gülin Kayhan, “Leylek Köy Göl Evi’nin hikâyesi aslında kırsal turizmle köydeki değerlerin yeniden hatırlanmasına dair bir girişim hikayesidir” diyor.
#Bursaİstanbul’un hafızasını barındıran önemli yapılardan İstiklal Caddesi’ndeki Botter Apartmanı, İBB Miras tarafından restore edilerek Casa Botter Sanat ve Tasarım Merkezi adıyla sanatsevere kapılarını açtı. İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı olarak bilinen görkemli mekânın galeriye dönüştürülen giriş katı, şu sıralar Melike Bayık küratörlüğünde gerçekleşen ‘Düşler, Hakikatler’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Geçmişten geleceğe Botter Apartmanı’nın tarihsel kimliğiyle bağ kuran farklı disiplinlerden 13 sanatçının işlerinin yer aldığı sergiyi Melike Bayık ile konuştuk.
#Botter ApartmanıDepremi travmatik bir şekilde yaşayan 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri bu yıl aynı zamanda yaşamsal bir sınava girecek. 6 Şubat’ta yaşanmış travmalara bir de sınav stresi eklenince adaylar ne yapmalı? Ne gibi yöntemler uygulayarak performanslarını düşürmeksizin sınava hazırlanmalılar?
#Konuk YazarBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat Milor