MENÜ

Et Yemek

Et Yemek ile ilgili tüm haberleri, son dakika Et Yemek haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Et Yemek haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 10.692 Et Yemek haberi bulunmuştur.

Et Yemek Haberleri

Protein Eksikliğine Karşı Öneriler

Protein Eksikliğine Karşı Öneriler

Protein düşüklüğü yani hipoproteinemi, 100 ml plazmadaki protein miktarının 6 gr’ın altına düşmesi ile ortaya çıkar. Emilim bozukluğu sendromları, açlık ve uzun süren beslenme bozuklukları gibi organizmaya protein girişinin azaldığı durumlarda görülebilir. Ayrıca vücut sıvılarının çeşitli amaçlarla boşaltılması,geniş yanıklar, bol kanamalar, karaciğer – böbrek hastalıkları hipoproteinemiye yol açan diğer etkenlerdir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı vücutta protein eksikliğini gösteren işaretleri anlattı.

Bahçemdeki partide etleri yakan o kara kuru çocuk Nusretti

Bahçemdeki partide etleri yakan o kara kuru çocuk Nusret'ti

Yıllarca Türkiye’yi karış karış dolaştı, yol üstündeki lezzet duraklarını keşfetti. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış yemek hazineleri onunla gün yüzüne çıktı. Hürriyet’teki yazılarıyla yeme-içme kültürünün bilinmeyenlerini tartışmaya açtı. Mehmet Yaşin, şimdi de bizi kendi evimizin mutfağına davet ediyor. Yeni kitabında, “Yumurta bile kıramam” demenin marifet olmadığını, basit yemekler pişirerek hayatımıza katabileceklerimizi anlatıyor.

Survivorda ödül oyununu kim kazandı Bu hafta kim elendi

Survivor'da ödül oyununu kim kazandı? Bu hafta kim elendi?

TV8 ekranlarında Türkiye-Yunanistan konseptiyle yayınlanan ve ilgiyle takip edilen Survivor 2019'un 69. bölümünde, yarışmacılar ödül oyunu ve sembol oyunu için karşı karşıya geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ada konseyi tarafından ismi yazılan bir kişi, Survivor'a veda etti. Peki, Survivor'da bu hafta kim elendi? Ödül oyununu kim kazandı? İşte, Survivor'un 69. bölümünde yaşananlara ilişkin merak edilenler.

14.05.2019Televizyon
Toplumsal başkaldırı olarak veganlık ve vejetaryenlik

Toplumsal başkaldırı olarak veganlık ve vejetaryenlik

İnsan her fırsatta, karşısındakine üstünlük kurmaya çalışan bir yaratık. Bu tutkunun kendini gösterdiği bir alan da gıda tercihleri. Böyle bir ortam ve toplumda veganlık ve vejetaryenlik konularını tartışmak şüphesiz ateşten gömlek giymek gibi. Dr. Candan Türkkan’ın beğenerek okuduğum yazısından yola çıkarak fikirlerimi anlatmaya çalıştım.

18.03.2019Hürriyet Pazar
Toplumsal başkaldırı olarak veganlık ve vejetaryenlik

Toplumsal başkaldırı olarak veganlık ve vejetaryenlik

İnsan her fırsatta, karşısındakine üstünlük kurmaya çalışan bir yaratık. Bu tutkunun kendini gösterdiği bir alan da gıda tercihleri. Böyle bir ortam ve toplumda veganlık ve vejetaryenlik konularını tartışmak şüphesiz ateşten gömlek giymek gibi. Dr. Candan Türkkan’ın beğenerek okuduğum yazısından yola çıkarak fikirlerimi anlatmaya çalıştım.

17.03.2019Vedat MİLOR
Cinsel tacizden DNA’ya en kötü genetik miras

Cinsel tacizden DNA’ya en kötü genetik miras

Nobel ödüllü James Watson’ın bir sözü var: “Kaderimizin yıldızlara yazılı olduğuna inanmıştık. Şimdi büyük ölçüde genlerimizde yazılı olduğunu biliyoruz”. Bilim dünyası insanoğlunu her gün yeni bir bilgiye uyandırıyor. Harvard ve British Columbia Üniversitesi’nin üst üste açıkladığı çalışmalar, çocuklarda cinsel tacizin etkisinin sadece psikolojik travmayla sınırlı kalmadığı ve DNA’larında torunlarına bile aktarılabilecek değişikliklere neden olduğuna işaret ediyor. Nöroloji uzmanı Doktor Banu Taşcı Fresko, bu mirasın kendini genellikle hastalıklar, özellikle de ağrılarla ve depresyonla belli ettiğini söylüyor. Travmalar ve ağrı üzerine çalışan Fresko’yla aileden gelen bu mirasın nasıl kalıtımsal değişikliğe yol açtığını konuştuk.

7.10.2018Gündem
Bakanlık sporcu gıdalarını mercek altına aldı

Bakanlık sporcu gıdalarını mercek altına aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gereğinden fazla kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olan sporcu gıdalarını mercek altına alıyor

5.09.2018Ekonomi
AVM ve zincir marketlere kurbanlık tepkisi

AVM ve zincir marketlere "kurbanlık" tepkisi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, AVM ile zincir marketlerin kurban piyasasına girmesinin kurbanlık hayvan besicilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Kurbanlık satışını adeta yaş pastaya benzetip, bir dilim almak uğruna yarışmak doğru değil." ifadesini kullandı.

29.07.2018Ekonomi
Bilinçli Ebeveynler Sağlıklı Çocuklar

Bilinçli Ebeveynler Sağlıklı Çocuklar

LC Waikiki Aile Buluşmaları’nın üçüncü durağı olan İzmir’de “Sağlıklı çocuklar yetiştirmenin püf noktaları” tartışılacak. Uzman Dr. Ender Saraç ve oyuncu İrem Helvacıoğlu’nun konuk olacağı buluşma 30 Haziran Cumartesi günü Gaziemir Optimum AVM’de gerçekleşecek.

18.06.2018Alışveriş
Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Bembeyaz evler, altın rengi incecik kum plajlar, cam göbeği rengi deniz, zengin gastronomik mutfak ve yoğun gece hayatı… Ege denizinde Cylades Grup Adaları’nın yaramaz çocuğu diye adlandırılan Ios’a sizi çekecek nedenlerin sadece birkaçı.

16.04.2018Seyahat
New York Times Nusreti yazdı En az Clooney kadar ünlü

New York Times Nusret'i yazdı! 'En az Clooney kadar ünlü'

Tuz dökme hareketiyle Türkiye’de olduğu kadar dünyada da üne kavuşan Nusret Gökçe, ABD'deki ikinci restoranını New York'ta açtı. ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times da 'salt bea' hareketinin yaratıcısı Nusret Gökçe hakkında bir yazı yayımladı.

19.01.2018Dünya
Kırmızı et tüketiminde 100 gram uyarısı

Kırmızı et tüketiminde 100 gram uyarısı

ALTINBAŞ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Emri, kanserlerin yüzde 30’unun beslenmeyle ve inakviteyle ilişkili olduğunu belirterek, "Kanserlerin yüzde 50’si sağlıklı yaşam biçimi sürdürülerek ve doğru beslenmeyle önlenebilir. Kilolu insanda kanser riski daha fazla. Yani fazla kilolu insanlarda kanserlerin görülme riski zayıf kişiye göre iki kat artıyor" dedi. Emri, günlük 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 artırdığını söyledi.

5.12.2017Gündem
Ucuz değil fiyatı ucuzlatılmış et

'Ucuz değil fiyatı ucuzlatılmış et'

Ahmet Eşref Fakıbaba, siyasetin en renkli isimlerinden biri. Dört ay önce oturduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğunda ilk röportajını verdi. Et üreticilerini kızdıran ‘ucuz et’ projesini detaylarıyla anlatırken ithalat için ‘Bir noktada duracağız” diyor. Bakan Fakıbaba’ya sorduk: “Bu etler sağlıklı mı, siz de yiyor musunuz?” İşte cevapları...

26.11.2017Gündem
‘Yazdıklarımın üzerinde her zaman kara bir bayrak dalgalanır’

‘Yazdıklarımın üzerinde her zaman kara bir bayrak dalgalanır’

Öfkeli bir yazar Ebru Ojen. Öfkeli çünkü kendi deyimiyle cin gibi: “Her şeyin farkındayım! Bizi öldürenlerin, sürenlerin, görmezden gelenlerin, asimile edenlerin adlarını biliyorum. Bu yüzden öfkeliyim. İnsanların kendi türüyle beraber doğadaki bütün türlere karşı bu kadar zalim olmasına karşı öfkeliyim.” Yeni romanı ‘Et Yiyenler Birbirini Öldürsün’ üzerine konuştuk...

10.11.2017Kitap Sanat
Sokak ortasında tecavüz ettiler

Sokak ortasında tecavüz ettiler

Orta Afrika ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti, korkunç bir işkence haberiyle gündeme geldi. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Kamuina Nsapu milisleri tarafından hükümetin güvenlik güçlerine karşı başlatılan ve hâlen devam eden ayaklanma korkunç işkence anlarına sahne oldu.

11.10.2017Dünya
Gol yemek de et yemek de yasak

Gol yemek de et yemek de yasak

Forest Green önümüzdeki hafta başlayacak İngiltere 2. Ligi’nde ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor. Yeşil siyahlılar böylece dünyanın tek vegan profesyonel futbol takımı olarak tarihe geçecek.

30.07.2017Futbol
Sokak hayvanları hakkında bildikleriniz ne kadar doğru

Sokak hayvanları hakkında bildikleriniz ne kadar doğru?

Madem 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü gelmiş o zaman biz de size sokak hayvanları hakkında yanlış bildiğiniz bilgilerin doğrularını söyleyelim istedik…

3.04.2017Kampüs
İlk açık hava gurme lezzetleri festivali başlıyor (GurmeFest İstanbul)

İlk açık hava gurme lezzetleri festivali başlıyor! (GurmeFest İstanbul)

Türkiye’nin en geniş kapsamlı açık hava gurme lezzetler festivali ‘GurmeFest İstanbul’ için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sarıyer Event Garden bahçelerinde ilk kez gerçekleşecek olan ‘Gurmefest İstanbul’ 11- 14 Mayıs tarihleri arasında yemek ve müzik tutkunlarıyla buluşacak.

22.03.2017Seyahat
Ankara’da lezzetli yemekleriyle müdavimi olacağınız 8 mekan

Ankara’da lezzetli yemekleriyle müdavimi olacağınız 8 mekan

Bol soslu döner de var, enfes lezzette kumpir de... Ankara birbirinden güzel birçok mekana ev sahipliği yaparken size düşen sadece bu lezzetlerin tadına varmak.

Çernobil’in Türkleri

Çernobil’in Türkleri

Faciadan 30 yıl sonra Çernobil nükleer reaktörünün enkazı dev bir çelik çadırla kaplandı. Çalışmaları 6 yıl süren koruyucu kalkanın yapımında Okyanus Grup isimli Türk şirketi de yer aldı. Şirket ortağı Mustafa Mutlu, Çernobil’de geçen 5 yılı anlattı...

31.01.2017Ekonomi
Tanıdık adlar, farklı tadlar: Boşnak mutfağı

Tanıdık adlar, farklı tadlar: Boşnak mutfağı

Boşnak mutfağı, hem tat hem de içerik açısından bize hiç de yabancı değil. Yıllar içinde Türkiye’de yaşayan Boşnaklar’dan edindiğimiz lezzetli tarifler, yemek kitapları, pastanelerde yaygınlaşan Boşnak böreği ve nihayet açılan Boşnak lokantaları ile artık hepimizin hayatında. İşte size hem Boşnak mutfağının en lezzetli örnekleri hem de Saraybosna’daki en iyi adresleri...

26.12.2016Seyahat
Kasap Döner’den girişimci kadınlara yüzde 50 indirim

Kasap Döner’den girişimci kadınlara yüzde 50 indirim

Döner sektörünün önemli markalarından KasapDöner yatırımcıların yüzünü güldürecek kampanyalara imza atmaya devam ediyor. Sadece bifteklik etten döner yapan KasapDöner, işletmecisine brüt yüzde 55 kar marjı sunarken yatırımcı adaylarına da fuara özel fırsatlar öneriyor.

6.10.2016Ekonomi
Karaşimşeki alana keçi bedava...

'Karaşimşek'i alana keçi bedava...

İstanbul'da görücüye çıkan kurbanlıklar beklenen ilgiyi göremeyince 20 yıldır kurban satıcılığı yapan Seffan Yılmaz, ilginç bir kampanya başlattı. 17 bin TL istediği 1 tonluk Karaşimşek’i alana keçi bedava verilecek.

5.09.2016Gündem
Bir aslan vejetaryen burgerla yaşayabilir mi

Bir aslan vejetaryen burgerla yaşayabilir mi?

Vejetaryan burger nedir? Sebzeler ette bulunan proteinleri içerir mi? Etoburluk ve otoburluk zorunlu evcilleşmeden mi kaynaklanır? Peki, bir aslan vejetaryan burgerla yaşayabilir mi? İşte cevabı..

4.05.2016Gündem
Cinsel enerjinizi artıran ve azaltan besinler

Cinsel enerjinizi artıran ve azaltan besinler

Tükettiğimiz yiyeceklerin bazıları libidonuzu artırırken bazıları ise azaltabiliyor...

7.04.2016Sağlık
30 maddede Türkiyede et dosyası

30 maddede Türkiye'de et dosyası

Türkiye’de et fiyatları son dönemde uçuşa geçti. Üreticiler de kasaplar da dert yanıyor. Bakanlık, ‘fahiş kâr peşinde koşan unsurlar’ı işaret ediyor. Olan yine tüketiciye oluyor. Peki et fiyatları neden bu kadar pahalı? Ucuz ve kaliteli et bulmak için ne yapmak gerek? Araştırdık.

Bir aslan vejetaryen burgerla yaşayabilir mi

Bir aslan vejetaryen burgerla yaşayabilir mi?

Vejetaryan burger nedir? Sebzeler ette bulunan proteinleri içerir mi? Etoburluk ve otoburluk zorunlu evcilleşmeden mi kaynaklanır? Peki, bir aslan vejetaryan burgerla yaşayabilir mi? İşte cevabı..

11.02.2016Gündem
Bir tatlı huzur almaya gidin Bodrum’a

Bir tatlı huzur almaya gidin Bodrum’a

Kışlar da artık eski kışlar gibi değil ama bir gezi önerisini kışın yapıyorsanız sizden genellikle karlı dağlar, Kuzey Kutup Dairesi, Sibirya yolculuğu gibi tavsiyeler bekleniyor. Ama gelin siz beni dinleyin, eğer bir hafta sonu tatili planlıyorsanız, gidebileceğiniz en mükemmel yerlerden biri Bodrum’dur.

29.01.2016Seyahat

Yazar Sonuçları

Sezon açılışında ters köşe yapan mekan

2013’ün ilk ayları, Doğuş Grubu yeme-içme piyasasının yeni aktörü.

6.10.2019

Profesör Levent Kurnaz’dan felaket senaryosu değil, gerçek… İklim değişikliği böyle devam ederse Eminönü, Karaköy, Beykoz sular altında kalacak!

Aslında büyük bir felaket yaklaşıyor. Ama duyarsızlık son haddinde! Ne devletler ne bireyler ciddiye alıyor. Her şey, ‘Yarından Sonra’ film senaryosu gibi algılanıyor. Fantastik bir buzul çağı yine! Nasıl olsa bizi vurmaz, bize dokunmaz! Ama çocuklarımız son derece ciddiye alıyor. Hatta bu konuda grev yapıyor, okula gitmeyi reddediyorlar. “Geleceğimiz yoksa, okul niye” diye sorguluyorlar. Gidişat durdurulamazsa, gerçekten de bir ‘gelecek’ olmayacak. Bu röportajda Profesör Levent Kurnaz’a ‘iklim değişikliği’ hakkında merak ettiğim her şeyi sordum…

22.09.2019

Yaz Biterken Bozcaada

Yazın bu son günlerinde tatil planı yapanların tercihlerinden Bozcaada, her daim esen rüzgarı ve serin denizi ile sıcakla arası iyi olmayan ve bunalmadan tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Yazın ortasında dahi cayır cayır yanmadan sakin, huzurlu, keyifli, dinlenme odaklı tatilcilerin buluşma noktası.

2.09.2019

Ölüm döşeğinde bile kızına leş gibi kokuyorsun demiş

DAHA doğrusu şöyle demiş: “Tuvalet gibi kokuyorsun...”

24.08.2018

Kırmızı etin fazlası zararlı

Fazla miktarda et tüketmek kanser riskini artırabilir ve ürik asit yükselmesine bağlı gut krizlerine neden olabilir. Özellikle yağlı etlere düşkünseniz, damar hastalıklarına ve kalp krizine davetiye çıkardığınızı da unutmayın...

6.08.2018

Mevsim Geçişleri

Bayılıyorum şu Mart ayına!

28.03.2018

Tembel, saf ve samimi

11 günlük “Buenos Aires’li gibi yaşama” maceramı anlatmaya dün kaldığım yerden devam... En çok hangi konuda uyarıldım? Nerede çok eğlendim? Şehrin İstanbul’a benzeyen ve benzemeyen yanları neler? Para çekmek neden zor? Hepsi burada...

18.02.2017

Leziz atıştırmalar

Geçen hafta, ayaküstü ve öğlen vakti ziyaret ettiğim, sadece birkaç lezzetin tadına baktığım beş lokanta var. Üçü Teşvikiye, ikisi Karaköy-Galata hattında. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

6.01.2017

Kuru patlıcana Antep dokunuşu

İçleri boşaltılarak ipe dizilen ve yaz sıcağında kurumaya bırakılan patlıcanlara aşina olmayanınız yoktur.

27.08.2016

Hiçbir şey olmamış gibi davranan pazar yazısı!

Hepimiz daraldık, gelecek endişesinden bunaldık. Bugün siyaset bilimlerini bir yana bırakıp, eski, dertsiz Pazar yazılarını hatırlatacağım. Çok eski yıllarda arada yaptığım gibi Bodrum’da beğendiğim mekânları yazacağım. Ve “Duyarsızlık, tuzu kuruluk, yüzeysellik” eleştirilerine de gayet hazırlıklıyım.

20.08.2016

“Ayhan Abi’nin çorbasından yapalım baba”

Bu hafta konumuz makarna, mekânımız Parma. ‘Dünya Makarna Şampiyonası’ için davet edildim. Dünya’nın 4 bir tarafından aşçılar yarıştı, bizimkiler dereceye giremedi. Burası peynir diyarı bilinse de bir İtalyana “makarna” deseniz size Parma’yı gösterir. Dünyanın en büyük makarna fabrikası da burada! Anlatacağım ama biraz geçmişe giderek.

10.08.2016

New York’un tadı damağımda kaldı

Yolum bir kez daha New York’a düştü.

5.03.2016

Alo? Mutluluk Bakanlığı mı?

Kış ortasında hava sıcaklığı 26 derece...

9.02.2016

Neden et yememeliyiz?

Kurban Bayramı’nda yine her zamanki et tartışması gündeme geldi.

30.09.2015