Tatlı krizlerinde en çok tercih edilen atıştırmalık şüphesiz dondurmadır. Bir de dondurmanın iki güzel kurabiye arasında sandviç olduğunu düşünün! Beş çaylarında hem serinletecek hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bu sandviçler tam yaza göre! İşte kolayca hazırlayabileceğiniz dondurmalı kurabiye sandviçler…
#Mucize LezzetlerKızarmış ekşi maya ekmekli, buzda Datça bademli domates salatası, deniztaraklı midye dolma, sabah Orhaniye’den gelmiş karideslerle ceviche, kirazlı gavurdağı salatalı akya sashimi, rezeneli ahtapot carpaccio, oltayla yakalanan günün balığı, domatesli, taze deniz ürünlü pilav, fırın kuzu kol, yaban kekikli panna cotta...
#Müge AkgünHindistan'ın en büyük şehirlerinden Haydarabad, geleneksel kültüre yeterince tanık olmak için şahane bir tercih. Haziran ayına denk gelen Ramazan Haydarabad'ı görmek için büyük fırsat. Haydarabad'da gündüz oruç tutuluyor, gece anıtsal yapılardan Charminar’ın bulunduğü tarihi bölgede rengârenk pazar kuruluyor.
#HaydarabadYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarAmerikalı ve Avrupalı pek çok restoran ve kafe zinciri, son birkaç yıldır Türkiye’de şube açıyor. Bunların arasında fast-food restoranları, kafeler, hatta slow-food restoranlar bile var. Ancak yiyecek içecek sektörü öyle hızla büyüyor ki, Türk markalarına da piyasada yer var. Onlarca Türk firması şubelerini hem Türkiye, hem de yurtdışında açıyor.