Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 3.5 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
• 2 su bardağı un
• 1 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 140 g esmer şeker
• 150 g damla çikolata
• Vanilyalı dondurma
Tarif:
1- Tereyağını Arçelik Rose Gold Eternity Mikser’de çırparak krema şekline getirin.
2- Şeker ve yumurtayı da karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3- Kabartma tozu ve unu ekleyerek hamuru bir tahta kaşık yardımıyla kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4- Damla çikolataları da ekleyin ve hamura homojen bir şekilde dağılana kadar karıştırın.
5- Hamuru iki eşit parçaya bölün ve dondurma kepçesi ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye belirli aralıklarla koyun.
6- Bir bardakla yuvarlak olan hamurları bastırarak yassı hale getirin fakat çok inceltmemeye çalışın.
7- Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 10-13 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve soğumasını bekleyin.
8- Soğuduktan sonra kurabiyeleri pişirme kağıdından ayırın.
9- İki kurabiye arasına vanilyalı dondurmayı ıslak bir kaşıkla koyun ve yavaşça bastırın. Sandviçiniz hazır, afiyet olsun!