Güzellik yarışmasına girmeliyim

Güzin Abla
Haberin Devamı

Şişli'den Kararlıyım

SEVGİLİ Ablacığım, oldukça güzel esmer bir kızım. 15 yaşımı yeni bitirdim. En büyük hayalim, bir güzellik yarışmasına girmek. Bunun için çevrem ve arkadaşlarım da beni destekliyorlar. Ancak bunun gerçekleşmesini engelleyen çok önemli bir sorunum var:

Boyum çok kısa. Yani boyum 1.61 cm. Oysa yarışmaya girebilmek için boyumun mutlaka 1.70'in üzerinde olması gerekiyor. Acaba boyumun bir iki yıl içinde 10 cm. kadar uzamasını sağlamak için ne yapmalıyım? Ailem de pek uzun değiller. Ben onlardan daha uzun olabilir miyim? Çok spor yapsam, çok kalsiyum içsem işe yarar mı?

KIZIM 1.60 boy bir genç kadın için hiç de kısa sayılmaz. Hele senin boyunda gerçekten bir iki santim daha uzama imkanı olacağına göre, 20 yaşında 1.63 ya da 1.64 boyunda hoş bir genç kız olacaksın. Ama sen aklına güzellik yarışmalarına katılmayı taktığın için boyunun 1.70 cm. olmasını istiyorsun.

Bu düşünce seni besbelli rahatsız ediyor. Kendini gereksiz yere kısa boylu sanıyorsun. Güzel kızım, dünyada her şey fiziksel ölçülere bağlı değildir. Biraz da o güzel kafacığının içini değerli bilgilerle doldurmaya bakmalısın. Zaten bu şekilde kendini yetiştirdikçe, bilgi edindikçe ve eğitimini geliştirdikçe fiziksel açıdan önemsediğin bu konulara da o kadar önem vermemeye başladığını göreceksin. Örneğin güzellik yarışmasının senin için önemi kalmayabilir. Uzun boylu bir kadın gerçekten çok hoş olabilir.

Ama orta boylu bir kadın, fazla kilolu olmadıktan sonra yine çok güzel ve alımlı olabilir. Çok beğenilebilir. Ama bir kadın için bir tablo gibi güzel olmak önemli değildir.

Önemli olan güzel konuşmayı bilmek, gülmeyi bilmek. Sevimli, sıcak, bilgili esprili ve zeki olabilmektir. Bunun için kendini yetiştirmelisin. Çok okumalı, çok öğrenmelisin. Aksi halde yaşın ilerleyip de güzelliğin bozulmaya başlayınca, yüzündeki ilk kırışıklıklarla birlikte depresyona girer, mutsuz bir insan olur çıkarsın.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları