SGK-SSK hizmet dökümü alma ve sigorta sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

SGK-SSK hizmet dökümü alma ve sigorta sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 16:41

SGK sorgulama ile SGK prim borcunuzu ve prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. SGK-SSK hakkında tüm detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

SGK sorgulama ile SGK prim borcunuzu ve prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz.

İnternet üzerinde yer alan online SSK sorgulama işlemleri ile birlikte sigortalarının en güncel verilerine tüm ayrıntıları ile birlikte erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabilmesi de son yıllarda vatandaşların sigorta işlemlerinde internet teknolojilerinden yoğun olarak yararlanmasına yol açıyor. Teknolojik yenilikler yaşamın her alanında kendisini en etkin şekilde gösterirken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojilerini aktif olarak kullandığı internet tabanlı hizmet anlayışı vatandaşın sigorta işlemlerinde de internet avantajlarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Son yıllarda gelişen teknolojinin sağladığı önemli kolaylıklar ile bulunulan her yerden internete erişim sağlanarak, pek çok alandaki işlem internetin her geçen gün genişleyen ve kapsamını büyüten online hizmet fırsatlarından yararlanarak, sigorta bilgilerinin tüm bilgilerinin öğrenilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı


SGK-SSK BORÇ SORGULAMA

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA VE PRİM GÜN SAYISI İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları sayesinde sigorta mükellefleri artık hemen hemen günlerini alabilen işlemler ile boğuşmak ya da uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesi ile uğraşmak zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde dijital olarak SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor Vatandaşın mobil teknolojiler sayesinde internete erişim sağlayabildiği her yerden kullanabildiği Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağındaki E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz SGK sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İnternete bağlanılabilen her yerden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması geçtiğimiz aylarda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım ve iyileştirme çalışmasına alınmasından dolayı geçici olarak servis dışıdır. Bu sebeple de vatandaşlar artık internet üzerinde SSK sorgulama işlemlerini şifresiz olarak yapabildikleri E-SGM uygulamasını kullanamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet sayfasını yeniden hizmete açana kadar vatandaş dijital platform üzerinde online sigorta işlemleri için ikinci alternatif olan e-devlet sisteminde sigorta sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

SGK-SSK hizmet dökümü alma ve sigorta sorgulama nasıl yapılır

E-DEVLET ÜZERİNDE BORÇ SORGULAMA

Sigorta mükellefleri dijital teknolojilerin sağladığı imkanlar doğrultusunda internete bağlanabildiği her yerden e-Devlet sistemine erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde e-Devlet sistemine giriş işlemleri turkiye.gov.tr adresinden sağlanabiliyor. Bu web sayfasında yer alan e-Devlet sistemine giriş yapılması, işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için zorunludur. Bu sebeple de vatandaşların e-Devlet giriş sayfasındaki yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar, bu e-Devlet giriş sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ gibi 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.E-Devlet sistemi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için ana sayfanın üst bölümünde yer alan e-hizmetler kategorisindeki SGK hizmet listesinden gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri sistem içerisinde sigorta mükellefleri e-hizmetler sayfasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet uygulamalar listesi içerisinde 4A sigortasına özel açılan 4A hizmet bilgisi sayfasından kolay bir şekilde SSK sorgulama işlemlerini tamamlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de son dönemlerde internete de daha kolay şekilde bağlanabilme fırsatına sahip olan sigorta mükellefleri evden veya işten yada akıllı cep telefonlarıyla internete bağlanabildikleri her yerden SGK geniş online hizmet ağını kullanarak, sigorta işlemlerini gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPABİLDİKLERİNİZ

E Devlet portalı üzerinden son derece pratik bir şekilde SGK hizmet dökümü alma işlemleri gerçekleştirilebiliyor.Sanal devlet portalı üzerinde yer alan bu online hizmet ile birlikte vatandaşın artık internet üzerinden alınan sigorta bilgilerinin hatalı veya geçmiş döneme ait olduğu gibi bilgi karmaşıklıklarının önüne geçilebilmesi ve gönül rahatlığı ile internete erişim sağlayabildiği her yerden online SGK sorgulama işlemi ile güncel sigorta dökümünü alabilmesi sağlanıyor. Son dönemlerde internete de daha kolay şekilde bağlanabilme fırsatına sahip olan sigorta mükellefleri evden veya işten yada akıllı cep telefonlarıyla internete bağlanabildikleri her yerden SGK geniş online hizmet ağını kullanarak, sigorta işlemlerini gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!