Günah işleme özgürlüğü

Sabah kalkınca sosyal medyaya, internet haberlerine bir göz atayım dedim, bir baktım herkes GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ’nden bahsediyor.

Haberin Devamı

Önce anlayamadım. Biraz araştırıp soruşturunca öğrendim.
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yayınlanan ses kayıtlarının insanların günah işleme özgürlüğüne darbe vurduğunu ileri sürmüş bir televizyon programında.
Külünk demiş ki: “Allah insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. 17 Aralık’ın hiç felsefi boyutu konuşulmadı. Bu noktada Diyanet’e ciddi görev düşüyor. Günah işleyip tövbe edecek kul yarattım diyor Allah. Siz insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale ediyorsunuz.
İnsanların eksiklikleri üzerinden bunu siyasi darbe girişimi olarak kullanmaya kalktığınızda aslında Allah’ın hududuna müdahale ediyorsunuz. Bu bireyin günah işleme özgürlüğüne, hayır sen günah işleyemezsin baskısıdır. Böyle bir rol kimseye yok.”
Tamam, günah işleme özgürlüğü olabilir de bu günah aynı zamanda kanunen suç teşkil ediyorsa hukuk sistemince cezalandırılır, vatandaşlarca da üzerine konuşulur.
Üstelik bu senin, benim işlediğim bireysel bir günah da değil, devleti yönetenlerin günahıysa özgürlükten falan da bahsedilemez.
Dün itibariyle üzerinde çok konuşulacak yazılıp çizilecek nurtopu gibi, yok artık diyeceğimiz, aslında belki de içten içe tabi ya zaten bekliyorduk, bunlar da planın bir parçasıydı, hesapta vardı, o, şu bahane, anlasana işte diye düşüneceğimiz bir olayımız daha doğdu.
Başbakan dedi ki “30 Mart’tan sonra oturup düşüneceğiz, biz bu milleti facebook’a, youtube’a yedirmeyiz, gerekiyorsa kapatır geçeriz.”
Yani şunu dedi, facebook ve youtube bizlerin aklını çeliyor, bizleri ajanlığa ve casusluğa teşvik ediyormuş.
Dedim ya çok yazacağız, çok çizeceğiz, çok konuşacağız bu hafta bu konuda.

Haberin Devamı

Derya kebabı

Hani derler ya derya kuzusu bunlar diye ben de geçenlerde arkadaşım Derya Tuna’nın yeni açtığı kebapçıya gittim.
Nasıl güzel bir yer olmuş.
Kadın eli değdiği her halinden belli.
Derya Tuna, mekânın dekorasyonuna çok özen göstermiş, masalardaki mumları, şekerlikleri her şeyi kendi seçmiş. Sıcak bir ortam, çalışanlar da çok güler yüzlü.
Çiçekler, duvardaki tablolar ve renkler Derya Tuna’nın sıcaklığını yansıtıyor.
Ve tabi ki kebaplar, bir harika.
Yakında da menüye sürpriz, her yerde bulunmayan leziz çeşitler ekleyecek.

Haberin Devamı

Olcayto Ahmet Tuğsuz

Olcayto Ahmet Tuğsuz’u hepiniz tanıyorsunuz zaten, Ahmet benim de çok yakın bir arkadaşım.
Geçenlerde telefonlaştık. Bana yeni çıkardıkları CD’yi anlattı.
Lansman konserine davet etti. Maalesef lansman konserine gidemedim ama inşallah bir sonraki konserlerini kaçırmayacağım.
Grubun ismi Pervane, geçen yıl içinde kurulan bir rock grubu, Olcayto Ahmet Tuğsuz ile Deniz Tuzcuoğlu, Eda Kulakaç ve Burak Tozkoparan’dan oluşuyor.
İlk albümlerinin ismi Manolya.
Albüme adını veren Manolya adlı şarkıya klip de çekmişler.
Manolya’nın, yaptığı birçok hata sonrasında beraber olduğu kadının kıymetinin geç de olsa farkına varan bir erkeğin düşüncelerini anlattığını söyledi Ahmet.
İyice merak ettim. Grubun da şarkının da yolu açık olsun.
,

Yazarın Tüm Yazıları