Gülçin yazıyor

Gülçin TELCİ
Haberin Devamı

Türkiye'nin burcu akrep

Mesut Yılmaz, Sedat Ergin ve Yalım Erez aynı gün doğdular. Yani akrep burcundalar. Zaten bu ay Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan hatta ilk nüfus kağıdına göre Tansu Çiller bile doğum günlerini kutlayacaklar. Hoş, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Taner de tipik bir akrep. İşin güzel yanı Türkiye de akrep burcunda. Bugün konumuz ‘‘akrep’’ burcu. Etrafımızda da çok sayıda akrep burcu bulunduğu için yakın arkadaşım, burç tahlilerinde bir numara olan gazetemizin yazarı Yasemin Boran'ı aradım. Yasemin'e önümüzdeki günlerde neler olacağını sizi meraktan kurtarmak için sordum...

6 Kasım'da doğan erkekler için Yasemin önce elindeki kitabı inceledi, sonra da anlatmaya başladı: Türkiye'nin burcu akrep ve bir süredir Türkiye'nin üzerinde Uranüs rüzgarları esiyor. Zaten bir süreden beri bunun etkilerini yaşamaktayız. Gizli kapaklı karanlık ilişkiler yaprak dökümü gibi su yüzüne çıkıyor. Türkiye'nin gerçeklerini etkileyen skandalların bir süredir gündemde bulunmasından da açıkça görülüyor. Bütün bunlar olurken Jüpiter'in sayesinde rahat rahat koltuklarımıza oturmakta devam etmekteyiz.

DEĞİŞİM RÜZGARLARI

Şimdi Uranüs'ün değişim rüzgarları Mesut Yılmaz'la aynı gün doğanları etkisi altına alıyor. Zaten bu bir süreç ve daha üç yıl Türkiye'yi etkilemeye devam edecek. Bütün bunlara ilave olarak Satürün'ün güçlü etkilerini belirtmeden geçmeyelim. Boğa burcuna giren Satürn akreplere zıt etkiler göndererek zorlu tecrübeler yaşamasına neden olacak. Satürn, parçalayan, bölen kısaca astrologların korktuğu bir gezegen. Fakat, aynı zamanda disipline eden ve mücadele gücü veren bir gezegen. Bakalım liderlerimiz bu etkiyi ne şekilde kullanacaklar?

Akreplerin birbirleriyle ilişkileri diğer burçlara benzemez. Devamlı birbirini kollayan ve zamanı gelince boşluk anınında rakipine son darbeyi huzur içinde indirmeye hazır köşelerinde beklerler. Zamanlama ustasıdırlar. Sezgileri, zekaları kuvvetli olduğu için atak yapmaktan çekinmezler. Yani orada hep filler aralarında savaşırlar.

Tabii Deniz Baykal'ın burcu yengeçi de araştırmadan edemedim. Çünkü Türkiye'nin ‘‘yükselen burcu’’ da yengeç. Mesut Bey'in eşi Berna Yılmaz da aynı burçta. Erkek yengeçler, karakteri icabı kaçak döğüşürler.

Sayın Baykal'ın eşi Olcay Hanım etrafta çok görünmez. Deniz Bey nedense eşini yanında çok dolaştırmaz. Olcay Hanım başak burcunda. Yani titiz ve derli toplu.

SOLDAKİ İKİZLER

Sayın Ecevit'in burcu ise Erdal İnönü gibi ikizler. Yani Rahşan Hanım'la Sevim İnönü evde iki erkekle evli gibiler. Kocalarının canı sabahları akşam sinemaya gitmek ister, ama akşam eve gelirler sinemaya gitmek akıllarının ucundan bile geçmez.

Rahşan Hanım'ın burcu ‘‘yay’’. Kocalarına düşkün olurlar. Osmanlılar yay burcunda doğan kadınlara öğütler de vermiş. Düşman ve hasetçilerin aile halkı ve akraba arasından olacağını bilip dikkatli olmak. En uğurlu günlerinin perşembe, en uğursuzun ise pazar olduğunu Falname'de anlatmışlar.

İkizler de Plüton etkisi altında köklü değişiklikler içinde bulunuyor. Ben üşenmedim, sizler için AD Yayıncılık tarafından yayınlanan ‘‘Osmanlı'da Fal ve Falnameler (Şennur Sezer)’’i okudum ve kültürlendim. (Murat Bardakçı ile ayni odayı paylaşmaktan deformasyona uğradım. Ben de Osmanlı tarihine ilgi duymaya başladım.) Falname'de akrep burcunun özellikleri şöyle sıralanmış:

Otoriter, hırçın, geç karar veren, başaracaklarına karar verdikleri işi başarıyla bitiren, haksızlığa dayanamayan, öfkeli kurnaz. Hırçın ve kavgacı olduklarından sevilmezlerse de işlerindeki başarılar yüzünden saygı görürler. Kadınların oyununa gelmekten sakınmalıdırlar. Yaşamları iyi, kazançları ortadır. Kimi zaman zengin, kimi zaman yoksul olurlar. Yaşlandıkça geçimleri bollaşır, halleri iyileşir.

Kozakçıoğlu: Yiğit'ten ev satın almadım

HAYRİ Kozakcıoğlu Etiler'de oturduğu evi Korkmaz Yiğit'ten satın almadığını, ama damadının l992 yılında halen inşaatı devam eden bir daire satın aldığını söyledi. Kozakçıoğlu, Malki'yle Vali iken tanıştığını, Valiliğin bir devlet kapısı olduğunu ve herkesin bu kapıyı çalabildiğini de söyledi. Kozakçıoğlu ayrıca, Yiğit'in kendisini tanıdığını ve Malki'nin başı dertte olduğu için birlikte ziyarete geldiklerini anlattı.

Sarı Avni ve Sevgili Mumcu

SEVGİLİ Uğur Mumcu'nun UMAG yayınları arasında çıkan; ‘‘Namuslu olmak cesareti (17), Engelli Demokrasi (20), Orta Direk Türküleri (21), Sahte Atatürkçülük (25), Paşa Tasarufları (30), Tohum ve Toprak (32) , Orta Doğu'da Amerikan Bilardosu (36) ve Son Yazılar (40) kitaplarında bize bol bol Sarı Avni'nin kimliğini anlatmıştı. Avni yakalandı, Mumcu azda da olsa huzur buldu. Ben de sizler için kitapların içindeki bilgileri yerim yettiği kadar yazıyorum;

‘‘Bu emme basma tulumbanın bir yanında ayrıcalıklı şirketler var; öbür yanında bilekleri Rolex saatli, ağızları Davidoff purolu yeni bürokratlar. Bu dönme dolabın bir başka ucunda da kara parayı ak para haline dönüştüren kaçakçılar. Sabit Tırnovalıc gibi Avni Karadurmuş gibi uyuşturucu madde kaçakçıları ile Mecataff ve Shakarco gibi döviz şirketleri. Ve altın kaçakçıları. Hayali ihracat, 24 Ocak modelinin turfanda ürünüdür...’’

AVNİ'NİN ORTAKLARI

Waridel, Türk mafyası ile iş birliği yapan bir İsviçreli kaçakçıdır. İyi Türkçe konuşur, arkelogdur. Yargıç Falcone de, İtalya'da bu Türk ve İtalyan mafyası soruşturmasını yürütürken öldürülen İtalyan yargıcının adıdır.

Paul Waridel, ‘‘Sarı Avni’’ diye bilinen Avni Karadurmuş'un (Musullu) ortağıdır. Waridel, 14 Haziran 1985 günü İsviçre'de ‘‘Pizza Connection’’ diye bilinen uyuşturucu madde kaçakçılığı davasında Amerikalı yargıçlara verdiği ifadede Cantük'ün, Sarı Avni'nin ortağı olduğunu söylüyor. İfadesinin bir başka yerinde de Yunan gizli istihbarat örgütüne bilgi verdiğini anlatıyor.

KAYNAK SORULMASIN

Büyük şirketlere yurt dışında Sabit Tırnovalı ve Sarı Avni gibi uyuşturucu madde kaçakçılarının İsviçre'deki banka hesaplarından paralar gelsin. ’’Shakargo'' ve ''Macattal'' gibi şirketlerden gelen milyonlarca doların kaynağı da sorulmasın. Sanayiciler villalarını satsınlar...

Hasbi Ağa'dan başka bu villaları satın alacak var mı? Faruk Taşar var. ANAP'ın Genel Başkanlık Danışmanı Mustafa Taşar'ın ''birader-i has''ıdır Faruk Taşar.

Mumcu'nun kafasının almadığı bir başka olay ise THY'nin Zürih'te acenteliğini Sarı Avni'ye vermekte bir sakınca görmemesiydi.. Tabii Avni de acentenin Avukatlığını ortağı İsviçreli avukata vermişti. Mumcu kitabında şöyle diyordu:

Devlet bir kaçakcıyı arasın, bu kaçakçı Sarı Avni'nin yazıhanesinde THY Zürih şubesi avukatlığını yapsın!

Son günlerde üst üste yapılan operasyonlarla yakalanabilen çete başları insanı küçükde olsa bir ümide sevk ediyor. Bütün bu çalımalarda cesaretle olayların üstüne giden insanları kucaklıyorum.



Yazarın Tüm Yazıları