Giymesi cesaret ister

Sezonun giyilmesi en cesaret isteyen trendlerinden biri olan şortlar, gece-gündüz farklı kombinasyonlarda kendini göstermeye devam ediyor. Özellikle de sıcakların iyice hissedildiği şu günlerde...

Şu kesinlikle bir gerçek ki, moda ruhu da bedeni de ele geçiriyor. Buna itirazı olanlar sezon başında el kaldırsın; başına geleceklere razı olanları ise inanın sürprizlerle dolu bir dünya beklemiyor. Çünkü biz size "moda kurbanı" olun, markaların esiri olun demiyoruz. Modanın öne çıkardığı parçaları denemek için cesaretinizin olup olmadığını sınıyoruz. Genelleme yapmayalım ama bazılarımız için zaten her sezon giyilmesi zor parçalarla tanışmak aslına bakarsanız psikolojiyi sarsıyor! Tekrar ediyorum, bu yazılar sizleri zorla bir modanın peşine takmak için değil; izini sürenlere veya sürmek isteyenlere rehberlik etmesi içindir.

Belki de tüm kış boyunca bir türlü giremediğimiz "forma" artık girme zamanı. Aksi taktirde trendlerin bazılarından mahrum kalmak durumuyla yüz yüzeyiz. Geceleri uçuşan ve bedeni adeta sarıp sarmalayan "Sindrella" elbiselerini bir kenara bırakın; dar bermudalar, onun da ötesinde şu trendy şortlara veda! Şimdi kendimize şu basit soruyu soralım:

Sezonda hemen hemen her koleksiyonda yer alan, süper mini ya da değil, "en moda" şortları alışveriş listelerimize eklemek istiyor muyuz? Bırakın moda olmalarını bir yana, günün her saatinde farklı kombinasyonlara uyum sağlayacak modanın bu en "küçük" parçaları, rahatlığı ve şıklığıyla da, yazın sıcak günlerinde en ideal seçeneklerimizden. Kesinlikle kışkırtıcı ve stilinizin bir parçası olmak konusunda iddialı.

Bir bu eksikti!

Yepyeni trendlerle tanıştığımız kışın son günlerinde, şortların moda dünyasına bu kadar hızlı giriş yapmasıyla, beyaz bacaklarına ve kış uykusundan uyanmamış bedenine bakan kadınların birçoğunun tepkisi aynı olmuştu: "Bir bu eksikti!" Daha çok genç kesime hitap edeceğini düşündüğümüz şortlar, bu düşüncemizin aksine, bugün geniş bir yaş grubuna ve farklı tarzlara sesleniyor. Spor tarza yakın olanlar için sportif detayların ve kumaşların öne çıktığı modeller kadar, geceleri; saten parlak modeller, ofis ortamında daha ciddi ve klasik bir görünüm için ketenler öne çıkıyor.

Şorta karşı konulmuyor

Iceberg, Betsey Johnson, Louis Vuitton, Stella Mc Cartney, Bottega Veneta, Paul Smiht, Missoni, birbirinden şık şort tasarımları ve kombinasyonlarıyla biz kadınlara fazla seçme şansı bırakmıyor. Daha doğrusu "karşı koyma" şansı... Modaya öncülük eden tüm bu markalar, şortları beline kemerle ya da bedene oturan şık ceketlerle tamamlarken, geceleri parlak saten şortlar, seksi üstlerle veya beyaz transparan, kimi zaman etnik ruhlu, dantel gibi detaylarla süslü gömleklerle buluşuyor. Benim size önerim ise, eğer stil sahibi görünmek istiyorsanız, maskülen bir yelek içine giydiğiniz düz spor bir atletle şık kombinasyonlar yaratmanız. Altına yine düz sandaletler, özellikle geceleri parlak taşlı modeller, sizleri her ortama rahatlıkla taşıyacaktır. Eğer frapan bir tarzınız varsa, o zaman hayvan desenli şortlar, bunlar arasında siyah-beyaz leoparlı seçenekler, renkli grafik baskılılar, yine düz tişörtler ve beline ekleyeceğiniz kemerlerle trendy görünüyor.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Fark edilen gözlükler

Sesa Grup tarafından Türkiye dağıtımı gerçekleştirilen Ermenegildo Zegna gözlükleri, yazın erkek modasına hızlı bir giriş yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de satılmaya başlanan bu koleksiyon, dünyanın bu en lüks erkek giyim markalarından birinin kaliteli çizgisini ve şık tasarım ruhunu taşıyor. Polarize camları ve zarif tasarım detaylarıyla modeller dört ayrı seri altında toplanıyor.

Çiçek bahçesi

Nelson yeni yaz koleksiyonunda çiçek desenlere ağırlık veriyor. Yedi ayrı tema altında toplanan modeller arasında çiçek desenlerinin öne çıktığı Bouquet koleksiyonu, desenlere uygun nakış, delik işi, payet işlemeler ve taş baskılarla zenginleştirilmiş. Koleksiyonda, bikiniden tek parça mayoya, mayokiniden tankiniye, üçgen kesimden balenli kesime kadar her tarza uygun seçenek var.

Çocuklar için

Flik Flak çocuk saatleri, canlı ve renkli tasarımlarıyla Swatch mağazalarında yerini aldı. Miniklerin dünyasında yer edinmiş animasyon tiplemelerinden, dövmelere, sevimli midillilere kadar her türlü renkli tasarımın yer aldığı bu saatlerin kayışı, kirlendiği zaman çamaşır makinesinde yıkanabiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları