Gerçek kral Federer

BU sezon erkeklerde bir Roger Federer show izledik. İsviçreli mütevazı raket, yıl içerisinde Avustralya Open, Wimbledon ve US Open Grand Slam’lerini kazandı.

Geçtiğimiz hafta da en iyi 8 tenisçinin katıldığı, yılın son büyük etkinliği olan Master’s Cup’ta yenilmeden kortların gerçek kralı olduğunu bir kez daha ispatladı. Basel doğumlu 23 yaşındaki Federer, elde ettiği puanlar ile şu andan itibaren turnuva oynamasa bile 2005 Wimbledon'una kadar 1 numaralı tenisçi unvanını koruyacak. Federer'in antrenörü yok. Buna rağmen 2 yıldan beri rakiplerin ve antrenörlerin korkulu kabusu haline geldi. Federer'in sahadaki en büyük özelliği ise; rakiplerinin, onun bir sonraki puanda hangi taktik ile oynayacağını bir türlü kestirememeleri. 1,85 metre boyundaki Federer, mükemmel vuruşların yanı sıra, arka çizgide toplara çok güçlü vurabilen, gerektiği yerde oyunun temposunu yavaşlatabilen, file önünde aynı kalitede etkili ve tehlikeli olabilen, spin-slice gibi her kıvamda topa vurabilen özelliklere sahip. En önemlisi de tüm bunları inanılmaz bir sabır, inanç ve istikrarla sürdürebilmesi. Kısacası Federer'in hiçbir maçı diğerine benzemiyor. Bence Federer, sakatlanmadığı taktirde bu üstünlüğünü bir Pete Sampras gibi sürdürecek.

Rus Ordusu'na karşı Serena

Bayanlarda durum farklı. Bir taraftan başta güzel fiziği ancak daha oturmamış oyunu ile Maria Sharapova'lı 'Rus Ordusu', diğer taraftan sakatlıklarına rağmen Serena Williams'ın direnişi. İnişli çıkışlı performans sergileyen dünya klasmanında 1 numara olan ABD'li Lindsay Davenport, mükemmel backhand vuruşuna sahip, her an herkesi yenecek güçte olan Fransız raket Mauresmo... Ancak ne yazık ki, Hingis, Graf, Serena, Navratilova gibi uzun süre birincilik tahtında kalabilecek özelliklere sahip değiller.
Yazarın Tüm Yazıları