Gerçek aşkı bulmak için 150 erkeğe evet dedi

20 yaşında, vasat görünümlü Maria, kaderin karşısına ideal eş çıkarması için alışılmamış bir plan hazırlıyor: "Bir yıl süreyle benimle birlikte olmak isteyen her erkeğe ’evet’ demeye karar verdim." İlkin gardırobunu yeniliyor genç öğrenci.

Pastel renkli, omuzları açık elbiseler, göz alıcı kolyeler, iri çerçeveli siyah gözlüklerle sokağa çıkan Maria, iç çamaşırı gibi sevgili değiştirmeye başlıyor.

Amerika
’da yaşayıp da bu ülkenin düzenine sonradan girenlerin boyutlarına alışmakta güçlük çektikleri hususlardan biri de rakamlar. Sayı ve rakamlar derya boyu Yeni Dünya’da.

Hafta başında Exxon Mobil’in 2005 yılı gelir ve net kazancı açıklamasını okurken bir kez daha gözlerim irileşti. Exxon’un enerji ürünlerinden sağladığı net kazanç, 36.1 milyar dolar. Satış gelirleri ise 371 milyar dolar. Amerika tarihine rekor olarak geçen bu meblağ, başta petrol üreten Suudi Arabistan’ın 281 milyar dolarlık, 242 milyonla dünyanın en fazla nüfusa sahip dördüncü ülkesi ve OPEC üyesi Endonezya’nın 245 milyar dolarlık brüt milli gelirinin (GNP) üstünde. Kıyaslamalı bir değerlendirmeyle Exxon Mobil yerkürenin 170’i aşkın ülkesinin her birinin GNP’sinden fazla kazanç sağlamış.

Amerika’da işadamı, politikacı, üst düzey devlet yöneticilerinin servetleri ile şirket kazançlarının beyanında yasa gereği şeffaflık ilkesine rağmen, Exxon Mobil bu defa gelir açıklamasında istekli görülmedi. 2005’te petrol fiyatlarına zamlar neticesinde petrol üreten ülkelerden fazla kazanç elde eden şirket, gazetelerde ilanlar yayımladı. İlaç ve bankacılık sektörlerinde kár oranlarının daha yüksek olduğuna işaret ederek, yüksek kazançlarını savundu.

*

Birkaç gün önce bu ülkenin bankacılık, finans, borsa ve iş çevrelerini yakından ilgilendiren bir gelişme oldu. Merkezi Bankacılık Sistemi’nin (Federal Reserve) baş yöneticisi Alan Greenspan, 18 yıldır yönettiği görevinden ayrıldı. Piyasa çevrelerinde Greenspan’in bundan sonra dev holdinglere danışmanlık yapacağı bildiriliyor. Türkiye’de Merkez Bankası muadili Federal Reserve’ün üç dönem başkanlığını yürüten Alan Greenspan’e danışmanlıkta saat başına ödenecek meblağın 500 bin dolar olacağı ifade ediliyor. Bu rakam Greenspan’in başkanlık görevindeki yıllık maaşının iki mislini aşkın.

*

Bu astronomik rakamlar cümbüşü arasında, maceraları zerre boyu sayılacak öğrenci Maria Headley’in yeni basılan kitabı dikkatimi çekti. Tish Sanat Okulu’nda piyes yazarlığı eğitimi için New York’a gelen Idaholu Maria, ilk zamanlar, tanıştığı erkeklerle tatsız birliktelikler geçiriyor: "Önyargılıydım. Görünüşü, konuşması, okuduğu kitaplara göre değer biçerdim. 1998’de Sevgililer Günü’nde sabah 7.30’da bir erkek arkadaşım aradı. ’Gel sevişelim’ dedi. Tepem attı. Her seks dürtüsü uyanana ’derhal’ diyecek kadar ucuz değilim. Reddettim. Erkek seçiminde zevksizliğimden nefret ettim. O gün gerçek aşkı bulmamı ’kaderime’ terk ettim."

20 yaşında, vasat görünümlü Maria, kaderin karşısına ideal eş çıkarması için alışılmamış bir plan hazırlıyor: "Bir yıl süreyle benimle birlikte olmak isteyen her erkeğe ’evet’ demeye karar verdim."

İlkin gardırobunu yeniliyor genç öğrenci. Pastel renkli, omuzları açık elbiseler, göz alıcı kolyeler, iri çerçeveli siyah gözlüklerle sokağa çıkan Maria, iç çamaşırı gibi sevgili değiştirmeye başlıyor. "Gelip geçen her erkeğe tebessüm ederken ’merhaba’ diyordum. Aralarında davranışımı garip bulanlar da vardı. Bilgisayar şirketi sahibi genç milyoner, metro kondüktörü, seyyar satıcı, öğrenci, müzisyen gibi çeşitli meslekten insanlarla tanıştım. Prensip olarak evli, uyuşturucu düşkünü, şiddete başvuracak tipte, alkoliklerle birlikte olmadım. Eşcinsel kadınlarla da ilişkim oldu. Tren garları, çamaşırhane, süpermarket, kulüp, bar ve kahvehanelerde tanışıyordum çoğunlukta. İlişkilerim eğlenceli, sürprizlerle dolu geçti. Ama düş kırıklığına da uğradım. Bazıları ise korku verici idi. Onlarla sekse yanaşmadım."

*

Maria, bir yıl içinde, ’evet’ dediği 150 erkekle birlikte oluyor. Gerçek aşkı arayan genç öğrenci kadın, bu arada üçüncü ayın sonunda Pulitzer Ödülü kazanan yazar Robert Schenkkan ile tanışıyor. "Robert, yazarlığı yanısıra Star Trek: Next Generation’da rol almış bir aktördü. Evli, iki çocuk babası ve benden 24 yaş büyüktü. İlişkinin ciddileşmesini istemedim."

Karşısına çıkan hiçbir erkeğe ’Hayır’ demeyen Maria, yılın sonunda başından geçenleri The Year of Yes (Evet Yılı) adlı kitapta topluyor. Kitaptaki erkekleri dava konusu olmaması için takma isimlerle anlatıyor. "Rockstar diye bahsettiğim bir müzisyen, kendisini ünlü rock’çu Jimi Hendrix sanıyordu. Bina kuytusunda uyuyan evsiz ama ilginç bir adamdı."

Erkek avcılığı maceralarını anlatan kitabını bitirirken, Schenkkan’dan telefon alıyor Maria. Bir Japon lokantasında yemekteyken, Robert boşandığını söyleyip evlenme teklifinden bulunuyor. Seattle’a taşınıyorlar. Birlikte üç yıl geçirdikten sonra evleniyorlar. "Gerçek aşkımı kaderim sayesinde buldum" diyor Maria, yatağından 150 erkek geçtikten sonra.
Yazarın Tüm Yazıları