Geleceğin tasarımcıları

Türk denim sektörüne yeni tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen "Turkishblue Tasarım Yarışması"nda dereceye girenler 24 Mayıs’ta Swissotel’de yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Türk denimcilerinin çatı örgütü DENİMDER’in şubat ayında başlattığı yarışmaya 160 genç tasarımcı adayı başvurmuştu. Yarışmanın elemeleri, manken Güzide Duran, modacı Bahar Korçan, ressam İsmail Acar, fotoğraf sanatçısı Tamer Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu jüri tarafından gerçekleştirildi. Denim kumaş üreticileri Bossa ve İsko ile Türkiye genelinde üniversitelerin destek verdiği "Turkishblue Tasarım Yarışması" kumaş ve giysi tasarımı olarak iki bölümden oluşuyor. Yarışmaya katılan ve sergilenmeye değer bulunan tüm eserler ve tasarımcı adayları, oluşturulacak katalogla denim sektörüne sunulurken, dereceye girenler uluslararası fuarlara katılma fırsatı bulacaklar.

25 . yıl balosu

TEYEV (Tüm Emniyet Teşkilatı Yetimleri ve Eşleri Vakfı) 25. kuruluş yılını, önceki akşam Conrad Otel’de düzenlenen bir baloyla kutladı. Gecede Sezen Aksu ve Sertab Erener hiçbir ücret almadan sahneye çıktı. Sanat, siyaset, iş ve sosyete dünyasının ünlü simalarının katıldığı gecenin ev sahipliğini yapan TEYEV Başkanı Maral Öztekin ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eşleriyle birlikte konukları kapıda karşıladı.

Geceye, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Semra Özal, Hasan Özdemir, Necdet Menzir, Kutlu-Sema Aktaş, Yılmaz-Serap Ulusoy, Halis Toprak, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Türkan Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer, Türkan Sabancı, Dilek Sabancı, Mehmet Cansun, Roula Habbab, Ayhan Bermek, Hande Başar, Altuğ-Aslı Başar, Kemal-Feryal Gülman, Ender Mermerci, Mehmet Koçarslan, Gündüz- Sevgi Gedikoğlu, Cem-Hülya Kalyoncu, Hüseyin Bayraktar, Hüsamettin-Simla Beyazıt, Deniz Berdan gibi birçok ünlü sima katıldı.

TEYEV’in 25. yıl pastasını ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Cellattin Cerrah ve TEYEV Başkanı Maral Öztekin birlikte kesti.
Yazarın Tüm Yazıları