Gazi’de kıran kırana yarış

GAZİ Üniversitesi’nde rektörlük yarışı heyecanlı başladı.

Görev süresi haziranda dolacak olan şimdiki rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın koltuğuna şu ana kadar dokuz talip çıktı. Adaylar fazla olunca seçimlerin önemi daha artıyor. Ancak adaylar arasında Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz’ın isimleri öne çıkıyor.
Rekabet artarak sürer
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Gazi’de yaşanan adaylık çekişmesinin bundan sonra artarak süreceğini tahmin ediyorum.
75 bin öğrencisi ve 2 bine yakın öğretim üyesiyle küçük bir şehir konumundaki Gazi’de erken başlayan yarışı herkes yakından izliyor.
Öğrenci dekanlığı
Bu bağlamda Cinaz’ın adaylığını açıkladığı toplantıda “öğrenci dekanlığı kuracağım” sözünü önemsedim. Anladığım kadarıyla buna “öğrenci temsilciliğinin” içi doldurulmuş hali diyebiliriz.
Seçimlere daha dört ay var ama hem Cinaz hem Yılmaz, projelerini ve mesajlarını kamuoyuna duyurdu. Bu noktada öğrencilerin ve öğretim üyelerinin beklentisinin nasıl karşılanacağı önem kazanıyor.
Cinaz’ın 2 bine yakın öğretim üyesiyle yüz yüze görüşmeler yaparak görüşlerini aldığını öğrendim. Bu temaslardan çıkan sonuçların süreci nasıl etkileyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Ancak her adayın üniversitenin asli unsuru olan öğrencileri de unutmaması gerekiyor.
Ayhan’ın halefi
Görev süresinin dolmasına 4 ay kalan Ayhan’ın halefi kıran kırana geçen seçim kampanyasının ardından belli olacak. Bakalım seçim sürecinde hangi aday öğrenciyi daha çok dinleyecek.
Yazarın Tüm Yazıları