Futbol & Soccer!

KADIKÖY’den motorla geçtim Eminönü’ne. Biraz fotoğraf çektim, biraz yürüdüm. Tramvayla Kabataş’a gittim daha sonra.

Haberin Devamı

Dolmabahçe’de çay içip  Boğaz’ı seyrettim. Mustafa Kemal’i düşündüm bir süre. Bu ülkeye bağımsızlığını kazandırmak için şehit olanları andım. Ve stada girdim. 2.5 saatlik trafik keşmekeşi yerine deniz havası insanı daha pozitif düşünmeye itiyor. Güzel bir havada, dolu tribünler önünde, gollü ve keyifli bir maç izleyeceğimi düşünüyordum. Takımlar sahaya çıkarken Quaresma’ya yapılan tezahürat, Schuster’e verilen destek, bir anda Iverson çılgınlığına dönüş. NBA starı şaşkın bakışlarla selamladı ismini haykıran seyirciyi. Ve kendisine oldukça yabancı oyunu, “soccer”ı seyretmeye koyuldu.
Aslında Beşiktaş sezon başındaki güzel futboldan uzaktı ve sanki “soccer” oynuyordu. ABD profesyonel ligine giden 30 yaş üstü futbolcular topluluğu gibiydi siyah-beyazlılar. Aralarında bir yıldız hemen fark ediliyordu. Adanaspor’dan gelen Ersan şu anda Türkiye’nin en modern savunma oyuncusu olduğunu kanıtlayan kesicilik özelliklerini gösterdi. Bir de Quaresma’ya nazire, Iverson’a selam için Messi hareketi yaptı.
İkinci yarının başında Schuster 4 oyuncu birden değiştirdi. Olmaz demeyin hemen. Porto, Barcelona, Chelsea, Inter de forma giymiş Q7’nin girişi seyirciyi bir an her şeyi değiştirecek havasına soktu. Ama bu değişiklik Beşiktaş’ın savunma anlamında daha büyük risk almasına neden olmuştu. Ligdeki ortalama hızın üzerine çıkan ama son hareketleri yapamayan Dimitrov’un taşıdığı toplar milimetrik ofsaytlara takılıyor, Rüştü sürekli savunmasını uyarıyordu.
Sportif direktör şart
Guti ve Quaresma’sız çok kan kaybeden Beşiktaş bu iki futbolcu varken de bir türlü oyun üstünlüğünü ele alamadı, 2 puanlı Kasımpaşa’ya gol atamadı. Bu iki futbolcunun fiziki güçsüzlüğü açıkça gözüküyordu. Buradan ötesi çok önemli değil benim için. Beklenmedik anlarda gelen iki gol ve kaybedilen iki puan. Trabzon’daki maçtan sonra Sergen’i dinledim.
“Aurelio 2 metrede oynuyor, birçok oyuncu gereksiz milyon Euro’lar alıyor”  dedi. Hastalık belli, durum kritik. Mersin maçı, dünkü maç. Beşiktaş eski görüntüsüne kavuşmak için tek bir futbolcunun 4 kişilik oynamasını beklemekten kurtulmalı. Her şeyden önce saha içinde soğukkanlı olmalı.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Sonuncu Kasımpaşa’nın kazanmak adına yaptıklarını.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Guti’nin çok top kaybı yapmasını ve sorumsuz oyununu.

DİKKAT

Sivas maçını kazandıran Necip yedek kulübesindeydi.

Yazarın Tüm Yazıları