Fransız ihtilali

Wozniacki ve Clijsters’in ardından Zvonareva da, turnuvanın daha ilk haftasında bavulunu toplamak zorunda kaldı. Kadın tenisindeki istikrarsızlık tavan yapmış durumda. Artık hiçbir Grand Slam’in favorisi yok.

Haberin Devamı

Kadın tenisinde dünya sıralamasının ilk 3 ismi, Fransa Açık’ta çeyrek finali bile göremedi

KADIN tenisindeki istikrarsızlık tavan yapmış durumda. Gerçek kraliçenin kim olduğu belli değil. İş artık öyle bir hal aldı ki, herhangi bir Grand Slam öncesi, kimlerin başarılı olacağını doğru tahmin etmek neredeyse imkansız hale geldi. Bunun son örneğini Paris’te devam eden Fransa Açık Turnuvası’nda görüyoruz.

Atletik ve güçlüler

Şampiyonanın daha ilk haftasında, dünya klasmanının ilk 3 sırasında yer alan Caroline Wozniacki, Kim Clijsters ve Vera Zvonareva, bavullarını toplamak zorunda kaldılar. Artık bütün tenisseverlerin kafasındaki soru şu: “Kadın tenisçiler neden böyle istikrarsız?”
Bu sorunun cevabını vermeden önce günümüz kadın tenisinin özelliklerini maddeler halinde anlatalım:
Sporcuların hepsi son derece atletik.
Fiziksel yönden, eskiye nazaran çok güçlüler.
Toplara inanılmaz derecede sert vuruyorlar.
Mücadele, hırs ve kazanma arzusu üst düzeyde.
Bunlara sahip olmayan bir tenisçinin başarılı olma şansı hiç yok. Şimdi gelelim sorumuzun cevabına:

Haberin Devamı

B planları yok

Kadın tenisçiler çok duygusal. Özel hayatlarındaki olaylar performanslarını çok etkiliyor.
Toplara güçlü vurmak ile tenis oyununun felsefesini bilmek ayrı şeyler. Kadınların çoğu bunu ayırt edemiyor.
Kadın tenisinde vuruş çeşitliliği yok. Erkekler kadar çok yönlü değiller.
Maçlar sırasında taktiksel plan ve strateji kurmakta da zorluk çekiyorlar.
Oyun tarzları tutmadığı zaman çaresiz kalıyorlar. Genelde B planları yok.

Erkekler istikrarlı

Erkekler ise, gerek fiziksel gerekse psikolojik yönden kadınlardan farklı olduğu için, zirve yapmış tenisçilerin uzun süre oralarda kalmaları mümkün. Örneğin, tenis dünyası uzun yıllar Rafael Nadal-Roger Federer çekişmesini izledi. Bunları Novak Djokovic-Andy Murray rekabeti takip ediyordu. Bu sene ise Djokovic ile Murray ön plana çıkıyor. Yani bir istikrar söz konusu.
Fransa Açık’ta düne gelince... Vera Zvonareva, 4. turda vatandaşı Anastasia Pavlyuchenkova’nın füze gibi servisleri ve güçlü forehand’ları karşısında şoke oldu ve 2 saat 27 dakika süren maçı 6-7, 6-2, 2-6’lık setlerle 2-1 kaybetti.

Haberin Devamı

Monfils-Ferrer maçı tamamlanamadı

FRANSA Açık Tenis Turnuvası’nda Monfils ile Ferrer arasındaki maç yetersiz ışık nedeniyle yarım kaldı. Maçın bugün oynanması bekleniyor. Wawrinka’yı 3-0 yenen Federer, Montanes’i 3-2 ile geçen Fognini, Gasquet’i 3-0’la devirenDjokovic isimlerini çeyrek finale yazdırdı.

Yazarın Tüm Yazıları