Fotoğrafçıyı beğenmedi

7 Haziran’da başlaması planlanan 2. Ankara Shopping Fest, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle bir hafta gecikmeli başladı.

Haberin Devamı

Festival, tanıtım yüzü ise top model Emily DiDonato oldu. Victoria Secret mankenlerinden Isabeli Fontana yerine son dakikada festivalin yüzü olan Didonato, Ankara’da kaldığı üç gün boyunca neredeyse attığı her adımı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı. Emily DiDonato, önceki gece basın toplantısı ile gazetecilerin karşısına çıktı. Ankara’ya ilk kez geldiğinden ve burada bulunmaktan duyduğu memnuniyetten bahsetti. Bu tarz popüler isimler geldiğinde genelde onların kaprisleriyle ilgili haberler çıkar. DiDonato’nun da oldukça kaprisli olduğun söyleniyordu. Ancak bazı istekleri dışında çok da kapris yaptığı yönünde bir şikayet gelmedi. DiDonato, sadece festivalin imaj fotoğraflarını çekmesi planlanan fotoğrafçının portfolyosunu beğenmeyip, yeni bir fotoğrafçı istemiş. Bunun üzerine İstanbul’dan başka bir fotoğrafçı bulunmuş. DiDonato, kullanılacak fotoğrafları da kendisi seçecekmiş.

Haberin Devamı

Yağmura rağmen renkli gece

İki sezon önce Deniz Yıldızı’nda rol alan Yağmur Özbasmacı ve aynı dizide görüntü yönetmeni olan Onur Mermer, renkli bir gece ile evlendi. Çiftin İncek’teki Erguvan Kasrı’nda gerçekleşen düğünü, aniden bastıran yağmurun azizliğine uğradı. Bahçede başlayan gece, yağmur nedeniyle iç mekana taşındı. Bu talihsizliğe rağmen gece, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Müzik sisteminin iç mekana taşınması esnasında düğüne katılan Deniz Yıldızı oyuncuları ve teknik ekibi, kendi müziklerini yaptı. Ekip hem söyleyip hem dans etti. Geceye çok sayıda dizi oyuncusu ile çiftin aileleri ve yakınları katıldı.

Gezi’den Stockholm’e

Gezi Parkı eylemleri, en çok sosyal hayatı etkiledi. Çok sayıda festival ve konser iptal edildi. Başkent’in son iki haftadaki sosyal hayatına bakacak olursak eylemlerden sadece büyükelçiliklerin düzenlediği milli gün kutlaması yada resepsiyon gibi etkinliklerle, düğünler etkilenmedi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle tarih değişikliğine giden tek büyükelçilik İsveç oldu. 6 Haziran’da yapılması planlanan İsveç milli günü resepsiyonu, 18 Haziran’a ertelendi. Ancak İsveç elçisi Hakan Akesson’un, kendisiyle birlikte Ankara’daki görev süresi sona ererek önümüzdeki günlerde Türkiye’den ayrılacak olan elçilik personeli için verdiği veda daveti, ertelenmedi. Elçilik çalışanlarından Anna Hammarlund, Caroline Vondracek, Asa Hjelt ve Slavica Kosovic, kendileri için düzenlenen gece ile Ankara’daki dostlarına veda etti. Büyükelçi Akesson ve görevi sona eren diğer İsveçli diplomatlar, Stockholm’de görevlerine devam edecekler. Bu arada Asa Hjelt ve Slavica Kosovic, başından beri eylemlere katılıp, çektikleri fotoğrafları facebook’ta paylaşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları