Haşim Kılıç

Tanıtım yüzü kim olacak

26 Ocak 2014
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, geçtiğimiz hafta içinde Turizm Yatırımcıları Derneği’nin ‘Geleneksel Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’na katılmıştı.

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin tanıtımı için dünyaca ünlü dört fotoğrafçıyla birlikte çalışacaklarını ve bir Hollywood yıldızının Türkiye’nin tanıtım yüzü olacağını söylemişti. Bakanın sözlerinin ardından bu Hollywood yıldızının kim olacağı ise merak konusu oldu. Henüz bakanlık kaynaklarının telaffuz ettiği bir isim yok. Bakan Ömer Çelik, geçtiğimiz eylül ayında ‘The Water Diviner’ filmine mekan bakmak için Türkiye’ye gelen Russell Crowe’la, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde görüşme yapmıştı. Kim bilir belki de, Türkiye’nin tanıtım yüzü Russell Crowe olacak. Şimdilik sadece hayal dünyamızda gezinip, ünlü isimleri Türkiye’nin belli başlı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte düşünmekle yetineceğiz. İnsan ‘Ben olsam şunu seçerdim’ demekten kendini alamıyor. Scarlett Johansonn mu desem yoksa Penelope Cruz mu? Yada Leonardo Di Caprio mu Al Pacino mu? Neyse sanırım bakanlık Türkiye’nin tanıtım yüzü olacak en doğru ismi bulacaktır. Bekleyip göreceğiz.

Filistin Caddesi eski günlerine dönüyor

Filistin Caddesi, bir dönem Ankara’nın en popüler adresleri arasındaydı. Big Chefs’in bu caddede açılmasının ardından çok sayıda mekan art arda caddede yerini aldı ve cadde, kısa bir sürede piyasanın göbeği oldu. Ancak ne hikmetse bu durum çok uzun sürmedi. Big Chefs, Kitchenette, Kuki, Tribeca, Home Store Cafe gibi ünlü mekanlar, birer birer kapanmış ve cadde bir sessizliğe bürünmüştü. Yaklaşık iki yıldır eski günlerini mumla arayan Filistin Caddesi, tekrar Ankara sosyal hayatının önemli merkezlerinden olma hazırlığında. Daha önce Big Chefs’in olduğu yerde yakın bir zamanda Tunus Caddesi’nde yıldızı parlayan Gaga açılacak. Eski Kitchenette’nin olduğu binaya da kısa bir süre sonra ünlü bir mekanın açılması söz konusu. Filistin Caddesi’nin Attar Sokak’la olan köşesindeki bina, butik bir otel olacakmış. Otelin giriş katında ise restoran ve bar konseptiyle Maja isimli bir mekan hizmet verecek. Caddenin sakinleri The House Cafe, Num num, Papalina Balık Restoranı, Heyy, Suda Kebap gibi mekanlarla Filistin Caddesi, eski günlerine geri dönecek.

Artman kabul etmedi rol Parlak’a gitti

Gani Müjde’nin Ankara’nın Dikmen’i adlı projesiyle ilgili haberler, geçtiğimiz günlerde medyada yer aldı. Dizide İstanbul’da yaşayan Dikmen isimli bir karakterin hikayesi anlatılacak. Sit-com formatında yazılan yapım, yakında Kanal D ekranlarda boy gösterecek. Gani Müjde, dizinin başrolü için BKM Mutfak’tan tanıdığımız Bülent Emrah Parlak’la anlaştı. Müjde bu rol için ilk olarak Behzat Ç.’nin Harun’u Fatih Artman’a teklif götürmüş. Tüm ısrarlara rağmen Artman, bu rolü kabul etmemiş. Fatih Artman, daha önce de bazı teklifleri Harun karakterine yakın bulduğu için kabul etmemişti. Umarım Artman, hayranlarını daha fazla yalnız bırakmaz ve yeni bir projeyle en kısa zamanda ekranlara geri döner.

Ankaralı dizilerin trafik karnesi

Dizi ve filmlerde yer alan oyuncuların trafik kurallarına uyup uymadıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından incelemeye alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, 2013 yılının eylül ayı içerisinde yayınlanan tüm dizileri ve bölümleri inceleyerek yeni bir istatistik çıkardı. Ankaralı dizilerin de istatistikleri yayınlandı. Buna göre emniyet kemeri takma verileri; Deniz Yıldızı yüzde 92.9, Beni Affet yüzde 90 ve Unutma Beni yüzde 85,7 olarak tespit edildi. Ayrıca Beni Affet ve Unutma Beni’nin cep telefonu kuralına yüzde yüz uydukları tespit edildi. Emniyet kemeri takma ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşma ile ilgili incelemeler sonucu trafik kurallarına uyan dizilere Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılı mayıs ayı içerisinde ödül verilecek. Bakalım, Ankaralı diziler ödül alabilecek mi.

Yazının Devamını Oku

Direk dansı artık Ankara’da

19 Ocak 2014
‘Pole Dans’ yani ‘Direk Dansı’, şimdiye kadar pek çok filmde yada müzik klibinde kullanıldı.

Son olarak Shakira’yı ‘Rabiosa’ isimli şarkısının klibinde direkte salınarak dans ederken hatırlıyorum. Oldukça seksi bir dans olarak hafızalarda yer edinen direk dansı, günümüzde ise spor amaçlı yapılıyor. Özellikle İstanbul’da bu dansın kursunu veren çok sayıda okul var. Ankara da sonunda direk dansı veren bir kursa kavuştu. Yıldız’da hizmete giren Pilates Q, isimli merkez, pilates ve yoganın yanı sıra Ankara’nın ilk pole dans eğitimini veriyor. Zeynep Akman ve Zeynep Körpeoğlu ortaklığında açılan merkez, kısa sürede çok sayıda üye sayısına ulaştı. Akman, merkezin idari işlerini yürütürken Körpeoğlu da, eğitim işlerini koordine ediyor ve eğitim veriyor. Ankara’da ilk kez pole dans hizmeti veren kurum olduklarını söyleyen Körpeoğlu, bu dansa kadınların yanısıra erkeklerin de çok rağbet gösterdiğini söylüyor. Pole dans, özellikle kol, karın ve sırt kaslarını çalıştırıyormuş.

Caz zamanı

Akman Holding’in Ankara’daki turizm yatırımı Samm Otel, bir otelden daha çok adeta bir sanat merkezi gibi. Otelin tüm duvarlarında farklı sanatçıların eserleri sergileniyor. Otelin giriş katında bulunan restoranı Samm’s Bistro ise Ankara sosyal hayatına yeni bir soluk getirdi. Restoranda her Cuma gecesi ünlü bir caz müzik sanatçısı sahne alıyor. Holdingin patronu Ali Akman ve eşi Saba Akman, son iki yıldır bu konuda epey uğraş verdi. Boş geçen günlere, kimsenin ilgi göstermediği konserlere rağmen işin maddi boyutunu da bir kenara bırakarak şehre canlılık getirebilmek için caz gecelerine ara vermediler. Akman çiftinin bu çabası sonuç vermeye başladı. Dün ve önceki gece mekanda usta gitarist Yavuz Akyazıcı ile Yahya Dai, Volkan Hürsever ve Cengiz Baysal sahne aldı. İki gün üst üste yapılan caz gecelerine ilgi oldukça yoğun oldu, neredeyse boş masa kalmadı. Umarım caz müzik geceleri, haftanın diğer günlerine ve farklı mekanlarına da yayılır. Bu arada caz müzik deyince Fige Restoran’ı unutmamak gerekiyor. Dekoru ve ambiyansıyla özel günler için adeta biçilmiş kaftan olan mekanda haftanın belli günleri caz müzik yapılıyor, zaman zaman da ünlü gruplar ve şarkıcılar sahne alıyor.

Bugün isteyecek

Deniz Yıldızı dizisinin sevilen iki ismi Cantuğ Turay ve Begüm Topçu, yaklaşık üç yıldır birlikteler. İkiliden sonunda beklenen haber geldi ve çift, evlenme kararı aldı. Bugün, Cantuğ Turay, Begüm Topçu’yu ailesinden isteyecek. Çift, önümüzdeki yaz da evlilik planları yapıyor. Dizinin yanısıra özel tiyatro yapan ve bunu da uzun süredir başarıyla devam ettiren Turay ve Topçu’yu şimdiden tebrik ediyorum.

Dünyaya açılmak için ortak arıyor

Günaydın Et’in de ortaklığı ile ilgili haberler, bir süredir gazetelerde yer alıyor. Kısa bir süre önce yine Ferit Şahenk’in Günaydın Et’in yüzde 70’ine 150 milyon dolarla ortak olacağı haberi yer almıştı. Ankara’daki sekizinci şubesini açmak için Başkent’e gelen restoranın sahibi Cüneyt Asan ise henüz böyle bir şeyin olmadığını, farklı yatırımcılarla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Asan, “Belli isimlerle görüşmelerimiz var. Biz restoranları satmıyoruz sadece ortak arıyoruz. Doğuş Grubu ve Ali Sabancı ile görüşmelerimiz oldu. Orta Doğu’dan, Avrupa ve Amerika’dan bize ortak olmak isteyenler var. Biz dünyaya açılmak istiyoruz. Şube sayımızı Türkiye’de 100, yurtdışında da 100’e ulaştırmak istiyoruz. Bu vizyon doğrultusunda bize en uygun isimle anlaşmak istiyoruz” dedi.

Yazının Devamını Oku

Rakipleri Cem Yılmaz ve Acun

5 Ocak 2014
Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu’nun küçük oğlu Yiğit Boysanoğlu, kendi şirketlerinde çalışmak yerine iki arkadaşıyla birlikte yeni bir enerji şirketi kurdu.

Boysanoğlu, kendi yoluna devam etmek ve sıfırdan bir şeyleri başarabilmek istediğini söylüyor. Ankara cemiyet hayatının genç kuşak temsilcileri arasında yer alan Boysanoğlu’nun farklı bir özelliği bulunuyor. Sürat tutkusu. Öyle ki, dünyaca ünlü bir spor otomobil markasının Ankara’daki belki de tek lisanslı sürücüsü. Lisansı alabilmek için uzun bir süre deneme sürüşlerine ve eğitimlerine katıldı. Bu lisansa sahip isimler arasında Cem Yılmaz ve Acun Ilıcalı gibi isimler de var. Boysanoğlu, 2011 yılında yapılan ve 20 sürücünün katıldığı bir yarışta ise saliselik bir farklı ikinci oldu. Bu lisansa sahip sürücüler, zaman zaman düzenlenen yarışmalara katılıyor ve markanın yeni modellerini test etme şansı buluyor.

Yüksek fiyat politikası tutmadı

Bir yılbaşını daha geride bıraktık. Kimi işletmeler, o geceden mutlu kimileri de mutsuz ayrıldı. Mutsuz ayrılanlar, yaptıkları hazırlığın karşılığını alamayanlar oldu. İnsanların mekan seçme konusundaki kriteri ise sunulan hizmet ve fiyat politikası oldu. Bazı işletmeler, normal mönüsüne sadece bir canlı müzik ekleyerek fiyatları üç-dört katına çıkardılar. Haliyle de, geceyi boş geçirdiler. Gece için özel bir hazırlık yapıp, programa çeşitli eğlenceler ekleyebilir ve bunu da fiyata yansıtabilirsiniz. Ama insanlara ‘tek gecelik müşteri’ gözüyle bakıp, üç-dört katı fiyat çekerseniz yeni yıla mutsuz girersiniz. Bu yılbaşını çok sayıda Ankaralı da, dışarıda eğlenerek geçirmeyi tercih etti. Kutlamaların en coşkulu yaşandığı yer ise Kuğulu Park oldu.

Restoranların açık büfe isyanı

Açık büfe özellikle hafta sonları kahvaltı ve brunchlarında uygulanıyor. Bazı mekanlar hafta içi gündüz servislerinde de açık büfe uygulamasına gidiyor. Ancak mekanların açık büfe ile ilgili bir şikayetleri var: İnsanların yiyebileceğinden çok daha fazlasını alması ve tabaktaki yemeklerin büyük kısmının yenemeyip atılması. Bu durum bazı restoran sahiplerini oldukça rahatsız ediyor ki, biraraya gelip bir açıklama yapmayı bile düşünüyorlar. Konuyla ilgili insanların bilinçlendirilip israfın önlenmesini istiyorlar. Haksız da değiller.

Yazının Devamını Oku

Sessiz sedasız geldi ve gitti

29 Aralık 2013
Behzat Ç.’nin sona ermesiyle Ankara’da çekilen dizi sayısı üçe düştü.

Unutma Beni, Beni Affet ve Deniz Yıldızı dizileri ise sezona kaldıkları yerden başladılar. Tiyatro eğitimi konusunda önde gelen üniversiteler ve Devlet Tiyatroları’nın varlığı ile Ankara, adeta oyuncu fabrikası. Ancak tiyatro dışında sektörün yetersiz olması nedeniyle birçok oyuncu kariyerine İstanbul’da devam etmek zorunda kalıyor. Televizyon ve sinema dünyasında Ankara’da eğitim alan yada Ankaralı olan sanatçıların fazlalılığı da bundan. Bu oyuncuların Başkent’te kalabilmesi için özellikle dizi sektörünün Ankara’da gelişmesi gerekiyor. Bu noktada halen devam eden üç diziye bir süre önce de Rüzgarlı Sokak isimli yeni bir dizi daha eklenmişti. Sessiz sedasız Show TV ekranlarında günlük olarak yayına giren dizi, henüz ilk ayını dolduramadan yayından kaldırıldı. Dizinin yayından kaldırılmasına gerekçe ise düşük reytingler oldu.

Sinemaya otosansür

“Sinema Filmlerinin Desteklenmesi” hakkındaki yönetmelikte geçtiğimiz hafta içi değişiklikler yapılmıştı. Bu değişiklikler içinde en çok dikkat çekeni de ‘18 yaş ve üzeri’ sınıflandırılmasına giren filmlerin desteklenmemesi oldu. Bu durum özellikle senaristlerin büyük tepkisine yol açtı. Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR), yürürlüğe giren değişikliğin senaryo ve diyalog yazarlarının özgürlük alanına ve yaratıcılıklarına indirilen büyük bir darbe olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada yürürlüğe giren değişikliklerle, çoğunluğunu sinema meslek birliği temsilcilerinin oluşturduğu Destekleme Kurulu’nun yetkilerinin azaltıldığı ve proje içeriklerine bakanlığın müdahale alanının genişletildiği ifade edildi. Bu değişiklik otosansür olarak nitelendi. Senaristbir, Bakanlık’ı sinema meslek birlikleriyle ortak bir çalışma yaparak söz konusu yönetmelik değişikliğini tekrar gözden geçirmeye davet etti. Umarım Bakanlık bu çağrıyı dikkate alır.

Eküriler

Mankenlikten şarkıcılığa geçen isimlerden Tuğba Özay, Models of Fashion yarışmasında jüri olmak için Ankara’ya geldi. Ancak Özay, yarışma başladıktan iki saat sonra geceye katılabildi. Gelir gelmez de iki şarkı söyledi. Özay, yarışmanın yapıldığı salona girişinde CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün’le karşılaştı. İkili arasında hoş bir sohbet geçti. Aygün, bir dönem Tuğba Özay’la eküri gibi olduklarını belirtti. Sinan Aygün, Ticaret Odası Başkanı olduğu dönemde kendisinin bir çok açılışa katıldığını, bu açılışlarda da çok kez manken olarak Tuğba Özay’ın yer aldığını söyledi.

Çankaya ve Yenimahalle dışında eser yok

2013’ü geride bırakmaya yalnızca iki gün kaldı. Daha önce de yazdığım gibi Ankara, yeni yılı önceki yıllara göre daha sönük karşılayacak. AVM’ler ve Çankaya ile Yenimahalle dışında şehrin geri kalanında yeni yıl heyecanından eser yok. Kuğulu Park, Çankaya Belediyesi’nin ışıklandırmasıyla rengarenk bir görüntüye sahip oldu. Benzer bir görüntü de Yenimahalle’deki Çarşı Caddesi’nde. Cadde, boydan boya Yenimahalle Belediyesi tarafından ışıklandırılarak güzel bir görüntüye kavuşturuldu. Bu yıl otellerdeki programların da çok tatmin edici olduğu söylenemez. Geçtiğimiz yıl Gülben Ergen, Bengü, Soner Sarıkabadayı gibi isimler sahne almıştı. Bu yıl ise Ziynet Sali ve Ayhan Sicimoğlu en önemli iki isim olarak öne çıkıyor.

Yazının Devamını Oku

İşadamlarından yılbaşı balosu

22 Aralık 2013
Ankara Genç İşadamları Derneği (Angiad), yeni yılı, düzenledikleri bir balo ile kutladı.

Rixos Otel’deki baloya derneğe üye olan 500’e yakın davetli katıldı. Konuklar, geç saatlere kadar süren baloda, Ankara gece hayatının sevilen isimlerinden Ersan Başbuğ’un şarkıları eşliğinde keyifli bir gece yaşadı. Bu arada Angiad’da 2014 yılının ilk aylarında başkanlık seçimi yaşanacak. Başkanlık yarışı için adaylar netleşmeye başladı. Gece, bir anlamda başkan adaylarının nabız yoklaması yapması için de bir fırsat oldu.

Spor salonunu diskoya çevirdiler

Çayyolu’nda bulunan Base Life Club, üyeleri ve davetlilerin katıldığı bir parti ile 2013’ü uğurlarken yeni yılı karşıladı. Spor merkezi, parti için bir disko gibi hazırlandı. Lazer şovlarla karşılanan konuklar, Grup Sütlü Kakao’nun şarkıları, capoeire, ateş dansı ve Latin danslarıyla eğlendi. Konuklara, çarkıfelek çekilişi ile çeşitli hediyeler verildi. Renkli parti, geç saatlere kadar devam etti. Merkez yetkilileri, üyelerin birbiri ile kaynaşması ve dostlukların gelişmesi için sürekli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

30 yıldır yapamadığı şeyi yapacak

Mehmet Sönmez, İhsan Doğramacı’nın kız kardeşi Emel Doğramacı’nın oğlu. 30 yılı aşkın bir süredir İstanbul’da yaşıyor. Finans sektörünün önde gelen isimlerinden. Tekfen Bank’ın genel müdürü olan Mehmet Sönmez, bankanın 2012 yılında Kuveytli Burgan Bank’a satılmasının ardından bir yıl daha müdürlük görevini devam ettirdi ve kısa bir süre önce bu görevinden ayrıldı. Şimdilerde tatil yapıyor. Sönmez, bu tatilini ise 30 yıldır yaşayıp keşfedemediği İstanbul’a ayırmış. Geçtiğimiz günlerde annesi Emel Doğramacı’nın kitap tanıtımı için Ankara’ya gelen Sönmez, bir Akbil alıp İstanbul’u semt semt gezeceğini söyledi.V

Yazının Devamını Oku

2014’e sönük karşılama

15 Aralık 2013
Yılbaşına sayılı günler kaldı. Ankara, bu yılbaşını önceki yıllara göre sakin geçireceğe benziyor.

Ünlü isimlerin sahne aldığı yılbaşı kutlamalarının sayısı oldukça az. Bu yılbaşında Ankara’da sahne alacak ünlüler arasında Ziynet Sali, Berksan, DJ Can Hatipoğlu gibi birkaç isim bulunuyor. Yılbaşı programlarının dışında şehirde yılbaşı süslemeleri de neredeyse yok denecek kadar az. Yolunuz bir alışveriş merkezinin yada Kavaklıdere, Vakko ve Beymen mağazalarının önünden geçmiyorsa, şehrin geri kalanında yılbaşı süslemesi görmeniz pek de mümkün görünmüyor.

TUNALI VE BAHÇELİ CANSIZ GÖRÜNÜYOR

İstanbul’da Nişantaşı yılbaşı süslemeleriyle hep öne çıktı. Bu yıl da süslemeler göz alıcı. Ankara’nın Nişantaşı gibi yaya ve alışveriş trafiğinin yoğun olduğu iki caddesi olarak Tunalı Hilmi ve Bahçelievler 7. Cadde’yi sayabiliriz. Ancak bu iki caddede, yılbaşı süslemesi yada ışıklandırması neredeyse yok. Belediyeler böyle bir hazırlık içine girmemiş olabilir ama bölge esnafı en azından dükkanının camına yada kapının önündeki ağaca küçük aydınlatmalar yapsa şimdiki cansız görüntüsünden çok daha iyi olurdu.

AYAKKABIYA İTALYAN DOKUNUŞU

Ayakkabı tasarımlarıyla ünlü İtalyan markası Alberto Guardiani, Türkiye’deki ilk mağazasını Ankara’da açtı. Filistin Caddesi, Panora ve Armada AVM’de mağazaları bulunan Barners Group tarafından Next Level’da açılan mağazada markanın ayakkabı ve çanta tasarımları yer alıyor. Mağazanın açılışı cemiyet hayatının çok sayıda ismini bir araya getirdi. Davetin ev sahipliğini ise Barners Group’un sahipleri Nevra ve Barış Tuncer çifti üstlendi. Açılışa marka sahibi Alberto Guardiani de katıldı. Guardiani, gecede hiç beklemediği kadar ilgi gördü. Konukların büyük kısmı ünlü tasarımcıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

TUNUS'TAN FİLİSTİN'E GİDİYOR

Tunus Caddesi’ndeki Gaga Manjero, kısa sürede Ankara’nın en sevilen mekanlarından biri oldu. Mekanla ilgili ekşi sözlük’e girip baktığınızda olumsuz bir şey görmek mümkün değil. Genel yorumlar, mekanın ve işletmenin sempatik olduğu yönünde. Yemekleri, kokteylleri ve müzikleriyle çok sayıda müdavim kazandı. Radyo ODTÜ’nün sevilen programı Modern Sabahlar’ın ekibi Ege Kayacan, Oktay Demirci ve Fahir Öğünç tarafından yaratılan mekan, haftanın neredeyse yedi günü kalabalık. Cuma ve Cumartesi geceleri ise rezervasyon yapmadıysanız kapıdan dönme ihtimaliniz oldukça yüksek. İşte bu yüzden Kayacan, Demirci ve Öğünç üçlüsü mekanı Filistin Caddesi’nde daha önce Big Chefs’in bulunduğu adrese taşımaya karar verdi.

KONSEPTİ DE DEĞİŞECEK

Yazının Devamını Oku

Son dakika para krizi

8 Aralık 2013
Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunan Romanyalı şarkıcı Inna, önceki gece Anadolu Gösteri Merkezi’nde sahne aldı.

Şarkıcının sahneye çıkması ise oldukça olaylı oldu. Konserin başlamasına dakikalar kala Inna, parasının bir kısmı ödenmediği için sahneye çıkmama kararı aldı. “Çıkmayacak, iptal edildi” söylentilerinin ardından şarkıcı bir şekilde ikna edildi ve iki saat gecikmeli olarak 24.00’te sahneye çıktı. Inna’dan önce sahneye sırayla Hakan Hepcan ve Dj Wolfson çıktı. Hakan Hepcan ismi vine’da paylaştığı kısa videolarla gündeme gelmişti. Kısa bir sürede çok sayıda hayranı oldu, bir süredir de dj’lik yapıyor. Kabinde durmak yerine daha çok zıplamayı tercih ediyor. Önce Bonjovi, ardından Hande Yener, sonra Justin Bieber, Duman, Benny Benassi (Satisfaction) derken nerdeyse çalmadığı müzik kalmadı. Çaldı mı yoksa çalıyormuş gibi mi yaptı açıkçası pek anlamadım. Bir saatlik performansı boyunca tek cd çaldı. Mixer üzerinde sanırım bir düğmeye de torpil yapıyor, çünkü sadece tek düğmeyle oynadı. Gecenin organizatörleri Dj Wolfson’a özel bir teşekkür etmeli. Çünkü geceyi kurtardığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Inna krizinin benzeri Hakan Hepcan’da da yaşandı. İki isimde konsere çıkmayacaktı. Dj Wolfson ise organizasyonda yaşanan sıkıntılara rağmen konsere çıkma kararı aldı. Wolfson’un bu kararının ardından Hakan Hepcan da konsere çıkmayı kabul etti. Inna ikna edilip, salona gelene kadarki sürede dinleyiciler, iki performans dinlediler. Wolfson ve Hepcan çıkmasaydı organizatörler o kadar izleyiciyi o saate kadar nasıl tutarlardı bilemiyorum.

Gece hayatına yeni mekan

Ankara gece hayatı yeni bir mekana daha kavuştu. Ketchup, Next Level’da hizmete girdi. Los Angeles, Washington, Las Vegas, Dubai ve Kuşadası’ndan sonra Ankara’da açılan mekan, her hafta farklı dj ve performanslara ev sahipliği yapacak. Açılış gecesi ise çok sayıda davetliyi ağırladı. Son dönemde Ankara’nın en başarılı dj’lerinden biri olan Dj Wolfson, müzikleriyle keyifli bir gece yaşattı. Wolfson’a, dansçı kızlar da eşlik etti. Farklı bir atmosfere sahip olan mekan, videowall ve özel led tavan gibi mimari detaylarıyla dikkat çekiyor. Bu arada mekanın açıldığı Next Level’ın ‘Podyum Kat’ isimli açık alanı Tepe Prime’a rakip olarak gösteriliyor. Tamamen açıldığında bünyesinde çok sayıda restoran ve kafe yer alacak. Mekanın en büyük dezavantajı ise girişi. Doğrudan girişin olmaması birçok kişinin şimdiden şikayet konusu.

50 bini gözden çıkarmıştım

Geçtiğimiz günlerde Panora Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliğinde UNICEF yararına bir etkinlik düzenlenmişti. AB Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış’la birlikte Ankara’da görevli kadın büyükelçiler ve büyükelçi eşleri, çocuklar için tişört tasarladı. Tasarlanan tişörtler müzayede ile satıldı. 50’nin üstünde tişört kimsenin beklemediği bir şekilde kapış kapış gitti. Müzayedenin sonunda ise yaklaşık 110 bin lira toplandı. Bu rakam UNICEF’in her yıl düzenlediği yardım balolarından elde edilen gelirden daha fazla oldu. Etkinlikte Beyhan Bağış’ın tasarladığı tişörtü kimin alacağı ise merak konusuydu. Ankaralı genç işadamı Onur Öngün, bu tişörtün sahibi oldu. 7 bin liraya Beyhan Bağış’ın tişörtünü alan Öngün, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tişört için 50 bin lirayı gözden çıkardığını söyleyen Öngün, müzayedede kendisini en çok ATO Başkanı Salih Bezci’nin zorlayacağını düşündüğünü ancak beklediği rakamın çok altında bir fiyata tişörtü aldığını ifade etti.

Yazının Devamını Oku

Ankara’ya özel koleksiyon

1 Aralık 2013
Son dönemde modacıların yada tasarımcıların koleksiyon tanıtımı etkinlikleri daha sık düzenlenir oldu.

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin davet edildiği bu tarz etkinlikler, modacı yada tasarımcılar için oldukça verimli geçiyor. Çünkü hem doğrudan satış yapıyorlar hem de yeni müşteriler kazanıyorlar. Bu etkinliklerden biri de, geçtiğimiz günlerde No4 Restoran’da gerçekleşti. Moda dünyasının son dönemde adından söz ettiren tasarımcılarından Duygu Şahin, yeni koleksiyonu Toprak Grubu ile Ankaralı kadınlarla buluştu. Şahin, koleksiyonun dışında Ankaralı kadınlar için tulum, bluz ve ceketlerden oluşan 20 parçalık özel bir de koleksiyon oluşturmuş. ‘No4 Style’ etkinlikleri kapsamında Ankara’ya gelen Şahin, ilk kez bu tarz bir etkinliğin içinde olduğunu söyledi. İlgiden memnun olduğunu belirten Şahin, doğa aşığı olduğu için tasarımlarında doğanın izlerini kullandığını ifade etti.

İLGİSİZ ELEŞTİRİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bakan olduktan sonra gerek kültür, gerekse turizm çevreleri tarafından çok fazla kendilerine ilgi göstermediği ve etkinliklerine katılmadığı yönünde eleştiriler alıyordu. Çok fazla dile getirilmese de, Bakan Çelik’in bu makamda uzun süre kalmayacağı parti içinde daha aktif bir göreve geleceği konuşuluyordu. Önceki gün Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin düzenlediği 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi vardı. Yerel yöneticiler ve sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder de konuşma yaptı. Kongrede, Bakan Çelik’e yine benzer bir eleştiri geldi. Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Bakan Ömer Çelik’i, kongreye katılmadığı için eleştirdi. Hemen arkasından söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise Başkan Akaydın’a cevap verdi. Bakan Çelik’in EXPO için çıktığı yurt dışı seyahatinden döndüğünü ve kongrenin yapıldığı saatlerde memleketi Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanacağı için Ankara’da olduğunu belirtti.

RAHATSIZLIK VEREN UYGULAMA

Ankara eğlence hayatı sonbahar ve kış ayları ile birlikte hız kazanıyor. Kimilerine göre Başkent’te gece hayatı sıkıcı olsa da, bu durum kiminle dışarı çıktığınıza bağlı olarak değişiyor. Kendinizi haftanın en sakin günlerinde bile hiç ummadığınız bir mekanda eğlencenin içinde bulabiliyorsunuz. Mekanların yoğunluğuna göre eğlencenin rotası da değişkenlik gösteriyor. Bu yılsa hiç şüphe yok ki Başkent’in en hareketli bölgesi Bestekar Sokak ve Tunus Caddesi. Özellikle Tunus Caddesi, yeni açılan mekanlarla birlikte piyasanın göbeği oldu. Hafta sonu eğer rezervasyon yaptırmadıysanız kapıdan dönme ihtimaliniz oldukça yüksek. Caddenin aşağı kısmından başlayarak onlarca mekan farklı konseptleriyle eğlence severleri ağırlıyor. Ancak son birkaç haftadır mekan işletmecileri, polis uygulamalarından rahatsız. Hafta sonları polis ekipleri, tek tek tüm mekanlarda uygulama yapıyor. Polisin görevinin başında olduğu bilmek güzel ama uygulamanın şekli (Çok sayıda polis memuruyla bu uygulamalar yapılıyor) ve sıklığı, gerek müşterilerde gerekse işletmecilerde rahatsızlık yaratıyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta polisin uygulama yapmaya başlamasıyla birlikte mekanlar hesapları erkenden topladı, belki de normal saatinden önce mekanı boşaltmak zorunda kaldı.

Yazının Devamını Oku