Haşim Kılıç

Tatil dönüşü ilk buluşma

16 Eylül 2013
Ankara cemiyet hayatı, uzun süren yaz tatilinin ardından tekrar şehre döndü. Yazın büyük bir kısmını tatilde geçiren Ankaralılar, ayaklarının tozuyla düzenlenen davette biraraya geldi.

Ünlü modacı Hakan Yıldırım, Kavaklıdere Beymen mağazasında cemiyet hayatının önde gelen kadınlarıyla buluştu. Markanın Halkla İlişkiler Müdürü Gülden Büyükuçak’la bir söyleşi yapan Yıldırım, modaya nasıl başladığından, sezon trendlerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Diğer bütün modacıların da özellikle belirttiği gibi insanın ‘kendi stilini yaratması’ konusu üzerinde duran Yıldırım, günümüzde akıllı ve iyi bir izleyici olmak gerektiğini söyledi. Yıldırım, sokakta kendi stilini yaratan kadınların izlendiğini ve araştırma takımlarının bu insanları takip ettiğinden bahsetti.
HERKES YAZI KONUŞTU

Dünyanın saygın modacıları arasında yerini alan Hakan Yıldırım, yurtdışında daha çok kendi markası olan ‘Hakaan’ ismiyle anılıyor. Paris Moda Haftası’nın da en çok merak edilen tasarımcıları arasında. Yıldırım, yakın bir tarihte de İstanbul’dan Paris’e taşınacak. Bu arada uzun bir süre sonra ilk kez bir araya gelen Ankaralı kadınların bir numaralı sohbet konusu ise geride kalan yaz tatili oldu. Birçoğu henüz tatil rehavetini üstlerinden atamamış.

Muradına erdi

Çağıl Özkul, Ankara’nın son dönemde yetiştirdiği en önemli model. Geçtiğimiz yıl New York’ta düzenlenen Miss Universe’te ilk 16’ya girerek güzelliğini tescilledi. Yarışmanın ardından da İstanbul’a yerleşti. Defilelerde boy göstermeye devam eden Çağıl’ın en büyük hayali ise spor spikeri olmaktı. Uzun bir süre bu hayali gerçek olmamıştı. Ancak Çağıl Özkul, kısa bir süre önce muradına erdi, Galatasaray TV’de spor spikeri olarak işe başladı. Uzun bir süre voleybol oynayan Özkul, son gördüğümde sadece voleybol değil, bütün spor branşlarıyla ilgilendiğini ve hepsi hakkında bilgi sahibi olduğunu söylemişti. Başarılı bir spor spikeri olabileceğini söyleyen Özkul’un eline şimdi önemli bir fırsat geçti. Eminim bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir.

Mekanlara yaradı

Alkol satışındaki düzenlemenin geçtiğimiz hafta uygulanmaya başlamasıyla birlikte içki satışı yapan esnaf da kara kara düşünmeye başladı. Düzenleme uygulanmaya başlamadan önce kaçak alkol satışı yapan seyyar satıcıların ve fahiş fiyata içki servisi yapan karaborsacıların türeyeceği tartışmaları yaşanmıştı. Tüm bunların cevabını öğrenmek biraz zaman alacak ama yeni düzenlemenin en çok da mekanlara yaradığını söylemek yanlış olmaz.

Yazının Devamını Oku

Ne çektin be Fashion Week

8 Eylül 2013
Başkent’te yılda iki kez düzenlenen Ankara Fashion Week’in eylül defilesi iptal oldu. Son yıllarda daralan organizasyonu nedeniyle ‘Esnaf defilesi’ haline gelen organizasyonun Antalya’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Mart ayında 25’incisi düzenlenen Ankara Fashion Week, Türkiye’nin en uzun soluklu moda organizasyonlarından...
10 yılı aşkın bir süredir yılda iki kez düzenleniyor ve Ankaralı markalar sezon koleksiyonlarını sergiliyor. Bu kadar uzun soluklu bir organizasyon, her yıl bir öncekinin üstüne koyarak, daha da gelişmesi gerekirken, yıllar geçtikçe daha da kısırlaşan, hitap ettiği kitlesi daralan bir organizasyon haline dönüştü. Öyle ki, son birkaç yıldır ‘Esnaf defilesi’ görünümündeki moda günlerini Balgat’taki firmaların çalışanlarından başka kimse izlemez oldu. Üstelik, birkaç yıl önce bir tesettür firmasının özel defile yapması ve bunun da uluslararası haber ajansları tarafından ‘Başkent Modası’ olarak yansıtılması Ankara Fashion Week’in karizmasını iyice çizmişti. Tek bir defileden oluşan ve yaklaşık bir buçuk saat süren bir defilenin adının moda günleri olması konusuna ise girmiyorum bile.

ANTALYA’DA DÜZENLENECEK

Ankara Fashion Week’in başına gelenler bununla da kalmadı. Yılda iki kez mart ve eylül aylarında düzenlenen defile, bu eylülde Suriye krizi, Mısır’daki olaylar gibi sebeplerden dolayı iptal edildi. Sadece dün akşam Armada Alışveriş Merkezi Hayat Sokağı’nda küçük çaplı bir defile yapıldı. Ayrıca defileyi düzenleyen Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, yılda iki kez düzenlenen defilelerden birini artık Antalya’da düzenleme kararı almış. Buna sebep ise firmaların bayilerinin defilelere ilgi göstermemesi olmuş. Bayilerin defileye ilgi göstermesi için Antalya’da üç günlük bir tatil programı da hazırlanıyormuş. New York moda haftasının Chicago’da düzenlendiğini ya da Milano moda haftasının Napoli’de yapıldığını hayal bile edemiyorum. Firmaların ticari kaygılarını anlıyorum ama moda günlerini burada geliştirmek yerine böylesine basite kaçmalarını da kabul edemiyorum.

Büyük yarışa hazırlanıyor

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar, zor bir dönemden geçiyor. Bunun nedeni ise ne diplomatik görevi nede iş yoğunluğu. Zachar, ekim ayında Slovakya’da yakın bir arkadaşıyla yapacağı yüzme yarışına hazırlanıyor. Gençlik yıllarında arkadaşıyla her yıl yüzme yarışı yapan büyükelçi, bu arkadaşına karşı hiçbir zaman kaybetmemiş. En son 15 yıl önce yüzmüşler. Bir süre önce de arkadaşından yine bir yarış teklifi gelmiş. Zachar da bu teklifi, gençlik yıllarını hatırlamak ve son bir kez daha yarış heyecanı yaşamak için kabul etmiş. Yarış için özel bir beslenme ve egzersiz programı uygulayan Zachar, bu programa son derece bağlı. Bunun nedeni ise 15 yıldır neredeyse hiç spor yapmaması ve formsuz olması. İlk kez kaybetme korkusu yaşayan Büyükelçi Zachar, diplomatik görevinin yanısıra büyük bir özveri ile bu yarışa hazırlanıyor.

Yazının Devamını Oku

Final düğünü

1 Eylül 2013
Çekimleri Ankara’da gerçekleşen ekranların sevilen üç dizisi Unutma Beni, Beni Affet ve Deniz Yıldızı’nda bu yaz tam bir evlilik rüzgarı esti.

Osman Karakoç ve Ceren Yalazoğlu’nun düğünüyle başlayan düğün maratonu, Beni Affet’te rol arkadaşı olan Gaye Turgut ve Deniz Evin ile Deniz Yıldızı dizisinden Artemis Karaman ve Egemen Alkoç’un düğünleriyle devam etti. Yazın son düğününde ise Deniz Yıldızı’nın sevilen karakteri İlay Tiryaki ile özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Can Belman hayatlarını birleştirdi.

GECENİN ŞANSLISI ÇİÇEĞİ KAPTI

Çiftin Mühye’deki Vişne Kır Düğün Bahçesi’nde gerçekleşen düğününe çok sayıda dizi oyuncusu ile aile dostları katıldı. Geceye katılanlar arasında İlay Tiryaki’nin kuzeni Burak Sağyaşar ve sevgilisi Hatice Şendil ile Cantuğ Turay, Begüm Topçu, Özgün Çoban gibi isimler yer aldı. Gündüz Sinan Pekinton, Gülşah Çomoğlu ve Gülseren İmer’in şahitlik yaptığı bir nikahla evlenen çift, akşam gerçekleşen düğünde de temsili bir nikah organizasyonu yaptı. Temsili nikahın ardından Tiryaki ve Belman çifti, ilk danslarını yaptı. Düğünün nikahtan sonraki kısmı da, parti havasında geçti. Dans pistinin bir an olsun boş kalmadığı gecede, konuklar gönüllerince dans edip eğlendi. Gecenin en şanslı ismi ise gelinin yakın arkadaşı sevilen oyuncu Gülşah Çomoğlu oldu. Düğün hazırlıkları boyunca Tiryaki’nin yanında olan Çomoğlu, gecenin sonunda ise gelin çiçeğini kapan isim oldu. Düğün, renkli görüntülerle geç saatlere kadar sürdü.

İnanç dışında ses yok

Geçtiğimiz sezon ekranlara veda eden Behzat Ç. dizisinin dört başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu ve Berkan Şal’ın yeni dönemde hangi dizi ve projelerde yer alacağı merak ediliyordu. Yeni dönemdeki projesi ilk belli olan isim Fatih Artman olmuştu. Artman’ın ‘The Sopranos’un yerli versiyonu ‘Yadigar’da yer alacağı haberleri çıkmıştı. Ancak Artman, dizideki rolünü Behzat Ç.’de canlandırdığı karakter olan Harun’a çok yakın olması nedeniyle kabul etmedi.
Yeni dönemde bir diziyle izleyici karşısına çıkması kesinleşen ilk isim İnanç Konukçu oldu. Konukçu, Gürkan Uygun, Berk Hakman, Mustafa Avkıran gibi isimlerin yer aldığı Kaçak dizisinde yer alacak. İnanç Konukçu, başrolünü Gürkan Uygun’un oynadığı dizide Uygun’un en yakın iki arkadaşından birini oynayacak. Konukçu, yeni dizisinde bir hacker’ı canlandıracakmış.

BEHZAT Ç. DİNLENİYOR

Behzat Ç. rolüyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Erdal Beşikçioğlu’nun gündeminde ise şimdilik bir dizi projesi yok. Beşikçioğlu, bir süre dinlenmeyi tercih edecekmiş. Berkan Şal da, Behzat Ç.’nin ardından dinlenmeye çekildi. Berkan Şal’dan da henüz ses seda yok.

Yazının Devamını Oku

Cemiyetler buluştu

25 Ağustos 2013
Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Çarmıklı ve eşi Figen Hanım, bir yıl içinde ikinci kez düğün heyecanı yaşarken, İstanbul ve Ankara cemiyet hayatının önde gelen isimleri bu düğünde buluştu.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleşen şık bir düğünle Duygu Yüceer’le evlenen Gürhan’ın ardından geçtiğimiz günlerde de ailenin tek kızı Gözde Çarmıklı İstanbullu işadamı Aytek Şavkan’la hayatını birleştirdi. Nişan töreni Ankara’da yapılan Çarmıklı ve Şavkan’ın düğünü ise İstanbul’da Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşti. Düğün, İstanbul ve Ankara cemiyet hayatının önemli isimlerini biraraya getirdi. Yaklaşık 600 davetlinin katıldığı düğün için büyük bir hazırlık yapılmıştı. Teması kırmızı olan düğüne bazı davetliler de kırmızı tuvaletleriyle katıldı. Erkeklerin smokin giymesinin rica edildiği düğünde adeta şıklık yarışı yaşandı. Masa düzeninden mönüye, süslemede kullanılan çiçeklere kadar herşey, Gözde Çarmıklı’nın zevkine göre hazırlanmıştı.

ÖZEL YAPIM GELİNLİK


ABD’den gelen özel yapım gelinliği ile büyük beğeni toplayan Gözde Çarmıklı ve Aytek Şavkan çifti, konukların yerlerini almasıyla nikahın kıyılacağı platforma doğru uzanan ışıklı yoldan yürüyerek nikah masasına geldi. Çiftin nikah şahitliğini ise Çarmıklı ailesinin büyüğü, holdingin patronu Nurettin Çarmıklı ve Gübretaş’ın patronu Ali Rıza Gencer yaptı. Nikah töreninin ardından gecenin eğlence kısmı başladı. Tel Aviv’den gelen müzik grubu Live Band ve Londralı Dj Jose’un performans sergilediği düğün, geç saatlere kadar sürdü.

Yeni Hayvan Çiftliği

Hazırlanan yasa tasarısıyla birlikte Devlet Tiyatroları’nın kapatılacağı, sanat kurumlarının lağvedileceği tartışmaları yaşanmış ve geçtiğimiz sanat sezonu bu tartışmaların gölgesinde kapanmıştı. Bakanlığın tasarıyı geri çekmesinin ardından şimdilik bu tartışmalar gündemden düşmüş görünüyor. Devlet Tiyatroları ve Devlet opera ve Balesi de, bu tartışmalardan uzak sezon hazırlıklarını sürdürüyor. İki kurumun da önümüzdeki dönemdeki repertuvarı hemen hemen belli. Kısa bir süre sonra repertuarlar açıklanacak. Lemi Bilgin’in görevden alınmasının ardından Genel Müdürlük koltuğuna oturan Mustafa Kurt, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajında 100’ü yeni eser olmak üzere toplam 150 eserle yeni sezonda tiyatroseverlerle buluşacaklarını söyledi. Çok sayıda yerli esere de yer vereceklerini anlatan Kurt, ayrıca William Shakespeare, Carlo Goldoni, Anton Çehov ve George Orwell gibi dünyaca tanınan yazarların eserlerinin de sahneye taşınacağını belirtti. Bu isimler arasında George Orwell ismi dikkatimi çekti. Orwell’ın ‘Hayvan Çiftliği’ isimli eserinin önümüzdeki dönümde Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneleneceğini öğrendim. Hayvan Çiftliği, geçtiğimiz sezon Stüdyocer’de Erdal Beşikçioğlu’nun yönetiminde de Binnaz Dorkip koreografisiyle genç sanatçılar tarafından sahneye konmuştu. Eser, sezon boyunca tüm temsillerde kapalı gişe oynadı. Ancak kısa bir süre önce Erdal Beşikçioğlu ve Cermodern’in yolları ayrıldı. Beşikçioğlu, yeni mekan çalışmalarını sürdürüyor. Büyük bir ihtimalle Erdal Beşikçioğlu’nun Hayvan Çiftliği, önümüzdeki sezon sahnelenmeyecek. En yalın haliyle özetlemek gerekirse ezen ve ezilenin hikayesini ve iktidar baskısını anlatan Hayvan Çiftliği’nin Devlet Tiyatrosu sahnesinde nasıl yorumlanacağını ise şimdiden merak ediyorum.

Yazının Devamını Oku

Lambada’nın sırrı

21 Temmuz 2013
Ankara’daki en renkli diplomatik etkinliklerinden Fransa Milli Günü, geçtiğimiz Pazar günü kutlandı. Fransızlar diğer ülkelerin aksine milli günleri olan 14 Temmuz hafta sonuna da denk gelse, etkinliğin gününü değiştirmiyor.

Binin üzerinde davetlinin katıldığı kutlamanın ev sahipliğini Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve eşi Sabine Bili üstlendi. Bili çifti, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ilk danslarını Lambada şarkısıyla yaptı. Bu şarkının, çift için ayrı bir önemi bulunuyor. Laurent Bili, şarkının popüler olduğu dönemde Brezilya’da görev yapıyormuş. Çift, yine o tarihlerde Brezilya’da evlenmiş ve düğünde de danslarını bu şarkı eşliğinde yapmışlar.
Bili çiftinin düğünüyle ilgili oldukça ilginç bir bilgiyi daha aktarmak istiyorum. Düğüne o kadar çok davetli katılmış ki, Laurent Bili ve eşi Sabine Bili, davetlilerle fotoğraf çektirmekten, çift olarak fotoğraf çektirmeye fırsat bulamamışlar. Bili çiftinin düğüne dair sadece ikisinin olduğu tek bir kare fotoğrafları bile yokmuş.

CerModern’de ayrılık rüzgarları

Ankara’nın en önemli sanat mekanlarından CerModern, ev sahipliği yaptığı önemli sergilerin yanı sıra sanatın farklı alanlarındaki atölye çalışmalarıyla da, hizmet veriyor. Edebiyat, sinema, tiyatro gibi pek çok atölyede eğitim alan Ankaralılar, aldıkları eğitimleri pratiğe dökme ve insanlara sunma imkanı da buluyor. Ancak Cermodern’de yolunda gitmeyen bazı şeyler oldu ve bu atölyelerden ikisi kapandı. Bunlardan ilki sinema alanında eğitimlerin verildiği, usta isimlerin derslere katıldığı Cava Enstitüsü. CAVA Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı Tufan Taştan, yaşadıkları maddi ve manevi mağduriyetler nedeniyle enstitüyü kapatma kararı aldıkları yönünde açıklamalar yapmıştı. Taştan, kendilerine verilmesi gereken zaman aralıklarında kullanacakları mekanlarda doğum günü partileri ile karşılaştıklarını, düğün seslerinden atölyelerde ders yapamadıklarını söylemişti. Bunun üzerine CerModern İcra Kurulu Üyesi Münevver Helün Fırat da, bir açıklama yaparak iki dönem şeklinde tasarlanan atölye programının Mayıs 2013 tarihinde sona erdiğini, atölye programının ikinci evresinde Taştan’ın sorumlu olduğu iki atölyede meydana gelen aksaklıklar ve kusurlar sonucu Taştan ve firmasıyla çalışmama kararı aldıklarını söyledi.

Bir diğer ayrılık da tiyatro alanında oldu. Konservatuardan mezun olan öğrencilerin profesyonel çalışma hayatına atılmadan önce sahne deneyimi yaşaması için kurulan StüdyoCer’in genel sanat yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu yapıyordu. Beşikçioğlu, kurduğu ekibiyle birlikte 17 öğrenciyle Hayvan Çiftliği oyununu sahneye koydu. Altı aylık bir çalışmanın sonunda sahneye konan oyun, Ankaralılardan büyük ilgi gördü. Çok sayıda temsil yaptı. İnanç Konukçu, Berkan Şal, Nusret Şenay gibi isimlerin yer aldığı Mojo da, StüdyoCer’de geçtiğimiz dönemde izleyici ile buluştu. Beşikçioğlu ve ekibi yeni oyunlar için hazırlık yapıyordu ki, CerModern’le yollarının ayrıldığı haberi geldi. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Erdal Beşikçioğlu ise kurduğu yeni tiyatro oluşumunu devam ettirmek için farklı bir mekan arayışında.

Spor programı sunmak istiyor

Çağıl Özkul, son dönemde Ankara podyumlarının yetiştirdiği en önemli isim. Özkul, geçtiğimiz yıl New York’ta düzenlenen Miss Universe’de dünyanın en güzel 16 kızı arasına girerek büyük bir başarıya imza attı. Yarışmanın ardından kariyerine İstanbul’da devam eden Özkul, televizyon programlarında sunuculuk yapmak istiyor. Henüz istediği gibi bir teklif gelmemiş. Özellikle bir spor programı sunmak istediğini belirten Özkul, daha önce profesyonel voleybol oynadığını ayrıca tüm spor dalları hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Eğlence hayatının yenileri

Yazının Devamını Oku

Bodrum öncesi son parti

23 Haziran 2013
Ankara’nın en sosyal isimleri arasında yer alan Ebru Demiryürek, doğum gününü renkli bir parti ile kutladı.

Başta Uluslararası Kadınlar Derneği ile birlikte yaptığı çalışmalar olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesine gerek katılımcı gerekse uygulayıcı olarak destek veren Demiryürek, bu kez sadece eğlenmek amacıyla arkadaşlarını bir araya getirdi. Filistin Caddesi’ndeki The House Cafe’de gerçekleşen partiye, Demiryürek’in çok sayıda yakın dostu katıldı. Arkadaşlarının tebrik ve hediyelerini kabul eden Demiryürek, oldukça mutlu görünüyordu. Okulların da tatile girmesinin ardından ailesiyle birlikte yaz tatili için Bodrum’a giden Ebru hanım, kendisini yalnız bırakmayan arkadaşlarına teşekkür etti.

Kızılordu AVM’ye iniyor

Ankara Shopping Fest kapsamında Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu, bu akşam Panora’da sahne alacak. Rus Parlamentosunda milletvekili olan Devlet Sanatçısı Iosif Kozbon’un şarkılar söyleyeceği konserlerde, dans grubu da Rus Halk Danslarından oluşan gösteri sunacak.

Berlin’de özel parti

Ünlü endüstriyel tasarımcı Defne Koz’un kardeşi Münif Koz ve eşi Belgin Hanım, Berlin’de özel bir parti düzenliyor. Belgin Hanım’ın doğum günü nedeniyle düzenlenen partiye, Ankara’dan 70’e yakın aile katılacak. Parti, önümüzdeki Perşembe gecesi gerçekleşecek. Koz çifti, parti için Berlin’e gelen dostlarını ağırlamak için şehir turu ve çeşitli eğlencelerin olduğu bir plan hazırladı.

Yazının Devamını Oku

Fotoğrafçıyı beğenmedi

16 Haziran 2013
7 Haziran’da başlaması planlanan 2. Ankara Shopping Fest, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle bir hafta gecikmeli başladı.

Festival, tanıtım yüzü ise top model Emily DiDonato oldu. Victoria Secret mankenlerinden Isabeli Fontana yerine son dakikada festivalin yüzü olan Didonato, Ankara’da kaldığı üç gün boyunca neredeyse attığı her adımı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı. Emily DiDonato, önceki gece basın toplantısı ile gazetecilerin karşısına çıktı. Ankara’ya ilk kez geldiğinden ve burada bulunmaktan duyduğu memnuniyetten bahsetti. Bu tarz popüler isimler geldiğinde genelde onların kaprisleriyle ilgili haberler çıkar. DiDonato’nun da oldukça kaprisli olduğun söyleniyordu. Ancak bazı istekleri dışında çok da kapris yaptığı yönünde bir şikayet gelmedi. DiDonato, sadece festivalin imaj fotoğraflarını çekmesi planlanan fotoğrafçının portfolyosunu beğenmeyip, yeni bir fotoğrafçı istemiş. Bunun üzerine İstanbul’dan başka bir fotoğrafçı bulunmuş. DiDonato, kullanılacak fotoğrafları da kendisi seçecekmiş.

Yağmura rağmen renkli gece

İki sezon önce Deniz Yıldızı’nda rol alan Yağmur Özbasmacı ve aynı dizide görüntü yönetmeni olan Onur Mermer, renkli bir gece ile evlendi. Çiftin İncek’teki Erguvan Kasrı’nda gerçekleşen düğünü, aniden bastıran yağmurun azizliğine uğradı. Bahçede başlayan gece, yağmur nedeniyle iç mekana taşındı. Bu talihsizliğe rağmen gece, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Müzik sisteminin iç mekana taşınması esnasında düğüne katılan Deniz Yıldızı oyuncuları ve teknik ekibi, kendi müziklerini yaptı. Ekip hem söyleyip hem dans etti. Geceye çok sayıda dizi oyuncusu ile çiftin aileleri ve yakınları katıldı.

Gezi’den Stockholm’e

Gezi Parkı eylemleri, en çok sosyal hayatı etkiledi. Çok sayıda festival ve konser iptal edildi. Başkent’in son iki haftadaki sosyal hayatına bakacak olursak eylemlerden sadece büyükelçiliklerin düzenlediği milli gün kutlaması yada resepsiyon gibi etkinliklerle, düğünler etkilenmedi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle tarih değişikliğine giden tek büyükelçilik İsveç oldu. 6 Haziran’da yapılması planlanan İsveç milli günü resepsiyonu, 18 Haziran’a ertelendi. Ancak İsveç elçisi Hakan Akesson’un, kendisiyle birlikte Ankara’daki görev süresi sona ererek önümüzdeki günlerde Türkiye’den ayrılacak olan elçilik personeli için verdiği veda daveti, ertelenmedi. Elçilik çalışanlarından Anna Hammarlund, Caroline Vondracek, Asa Hjelt ve Slavica Kosovic, kendileri için düzenlenen gece ile Ankara’daki dostlarına veda etti. Büyükelçi Akesson ve görevi sona eren diğer İsveçli diplomatlar, Stockholm’de görevlerine devam edecekler. Bu arada Asa Hjelt ve Slavica Kosovic, başından beri eylemlere katılıp, çektikleri fotoğrafları facebook’ta paylaşıyor.

Yazının Devamını Oku

Kapanmanın eşiğinde Avrupa Birliği’ne girdi

2 Haziran 2013
Geçtiğimiz hafta oldukça önemli olan ancak basında yeterince yer bulamayan bir gelişme yaşandı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen beş farklı tiyatro festivali, genel merkezi Belçika’da bulunan ve dünyanın en saygın festivaller birliği olarak kabul edilen ‘Avrupa Festivaller Birliği’ tarafından birlik üyesi olarak kabul edildi. Kısacası Türk tiyatro festivalleri, Avrupa üyesi oldu. Bu festivallerin bir ortak özelliği de Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenmesi. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali, Ankara Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, Trabzon Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali ve Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, birliğe üye olarak kabul edilen festivaller. Yeni hazırlanan yasa tasarısıyla Devlet Tiyatroları ile opera ve bale kurumlarının yapısının kökten değiştirilmesi, kimilerine göre bu kurumların ortadan kalkmasının söz konusu olduğu bir dönemde, Avrupalıların bizim tiyatrolarımıza ve festivallerimize değer verip, onları bünyelerine alması oldukça ironik doğrusu.

İlk butiğini açtı

Geleceğin moda tasarımcıları arasında gösterilen Ece Salıcı, son yıllarda Ankara’nın yetiştirdiği en önemli tasarımcılardan biri. Tasarımları, sadece Türkiye’deki ünlüler tarafından değil, dünyaca ünlü starlar tarafından da tercih edilen Salıcı, bir süre önce ilk mağazasını Ankara’da açtı. Salıcı, Kavaklıdere’deki mağazanın açılışı için bir davet verdi. Davete, Ankara cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Milano’da moda eğitimi alan ve sonrasında birkaç firmada çalışan Salıcı, kısa sürede Ankaralı modaseverlerin beğenisini kazandı. Butiğinde kendi tasarımlarının yanısıra başka tasarımcıların da kıyafetlerini satışa sunan Salıcı, mağazada yaşam stili sunduklarını söylüyor.

Sürpriz doğum günü

Ekranların sevilen dizisi Unutma Beni’nin oyuncuları ve teknik ekibi, sezonun son çekimlerini de tamamlayarak tatile girdi. Unutma Beni ailesi, tatil öncesi düzenlenen mangal partisinde bir araya geldi. Partiye, dizinin tüm oyuncu kadrosu ve teknik kadro katıldı. Bu özel parti ise Ankara’da çekilen bir başka dizi Beni Affet’in set olarak kullandığı Mühye’deki villada yapıldı. Gece bir yandan da rolü sona eren ve diziden ayrılacak oyuncular için veda anlamı taşıyordu. Biraz klişe olacak ama üzüntü ve sevinç bir aradaydı. Bu arada gecenin sürprizini ise dizide Asu karakterini canlandıran Gülşah Çomoğlu yaşadı. Arkadaşları, Çomoğlu için bir doğum günü pastası hazırlamıştı. Üzerinde set ortamının temsil edildiği figürler olan pastayı gören Gülşah Çomoğlu, şaşkınlığını gizleyemedi.

Yazının Devamını Oku