Formula 1

DAHA önce de birkaç kez belirttim... Kapsama alanı dışında kaldığım birtakım şeyler var. Hiç ilgimi çekmeyen... Dolayısıyla bilgimin de olmadığı...

Fakat bazen durum öyle bir hal alıyor ki... Öyle bir kuşatılıyorum ki o şeyle... Mecburen, ‘Nedir, n’oluyor’ diye bakıyorum.

İşte Formula 1’le tanışmam, geçtiğimiz cuma günü böyle bir mecburiyetle gerçekleşti.

‘Yuh! Bunca zamandır ancak şimdi ha!’ diyeceksiniz.

Bakın anlatamadım galiba.

Bütün hazırlıklardan haberim vardı.

Formula 1 manzaralı siteler bile yapıldı hatta, biliyorum.

Bakın bu da ayrı bir konu. Araba yarışı pistine bakan evde oturmak isteyenler kimlerdir merak ediyorum doğrusu.

Hadi Formula 1 çok önemlidir, herkes memleket aşırı gelip seyrederken, insanın aynı hadiseyi üstünde pijamayla karpuz yiyerek balkonundan seyretmesi bir ayrıcalıktır diyelim. Fakat bu yarışlar sittin sene sürecek değil. Yarından itibaren ne mana ifade edecek bu manzara onu merak ediyorum.

Fakat yine benim bilmediğim bir durum vardır mutlaka. Habire yeni sitelerin yapımına başlandığına göre... Belki de artık tarihi bir değer söz konusu olacak. Misal, Çaldıran Savaşı’nın geçtiği yerlere bakması gibi evin...

Ya da ‘Şurası göz göze geldiğimiz yer, burası baş başa kaldığımız yer’ misali ‘Şurası Schumacher’in tozu dumana kattığı yer’ diyecek olan, aynı zamanda anı da sever yarışseverlerin rağbet etmesi bekleniyor. Ne bileyim.

* * *

Nerede kalmıştık...

Ha, elbet her türlü hazırlıktan haberim vardı. Fakat işte ilgimi çekmeyen olaylar karşısında her zaman olduğu gibi bu sefer de uzayda bir yerde uzaylılar için bir şeyler yapıldığı düşüncesi ve hissiyatı içerisindeydim.

Fakat bu uzaylılık hali artık tersine dönmeye başladı galiba. Yani bu ilgisizlikle birçok konuda ben ‘uzaylı’ kalıyorum.

Bir yandan da ABD’nin zırt pırt gidip gelmelerinden uzay, ıraklık ifade eder olmaktan çıktı. Bilinmezliği de kalmadı. Bizim ‘Beyaz Türkler’in toplaşıp tur düzenlemeleri an meselesidir hatta. Belki onlardan önce gazetecilerden bir grup oluşturulur.

Diyeceğim, bir şeyin hayatımdan ne denli ırak olduğunu anlatmak için neyi örnek vereceğim uzay yerine, onu düşünüyorum.

Uzatmayayım, netice olarak Formula 1, bana bilmediğim bir dünyanın kapılarını açtı.

‘Açtı da ne oldu, gittin seyrettin mi, ne öğrendin?’ şeklinde bir seri soru soracaksınız.

Seyretmedim, bir şey de öğrenmedim. Ama bakın oturup içinde ‘Formula 1, araba yarışı, pist, Schumacher, tozu dumana katmak’ gibi tamamen teknik (!) kelime ve deyimlerin geçtiği bir yazıyı kaleme aldım.

MIŞ-MUŞ

Fazla mesai yapanlarda kaza ve hastalık riski yüksekmiş.

Maksat araştırma olsun! Yarın bakmışsınız, denize girenlerde girmeyenlere oranla boğulma riskinin yüksek olduğunu koymuşlar ortaya...

Ananaslı tuvalet káğıdı çıkmış.

Çok şükür, kıçımızla ağzımız arasındaki ayrımcılık kalktı!

AKP Muğla Milletvekili Terzibaşıoğlu, üzerinde Erdoğan’ın resmi bulunan pastayı kesmeyi reddetmiş.

Belki İstanbul’daki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan da geçmiyordur, hani ayaklar altına almış olmamak için.
Yazarın Tüm Yazıları