Fenerbahçe Emenike'yi almalı

F.Bahçe hızlı bir forvet bulmalı. Örneğin Karabükspor’da forma giyen 19 yaşındaki Emenike. Bonservisi 100 bin dolarmış. Ben F.Bahçe yönetiminin yerinde olsam hemen alırım.

Haberin Devamı

GÜİZA çok ilginç bir santrfor. İspanya gol kralı olarak transfer edildi Fenerbahçe’ye.. Ama attıklarından çok kaçırdıklarıyla gündem oluşturdu. Lille karşısında net iki pozisyonu gole çevirse tur şimdiden Fenerbahçe’nin olmuştu.
Ya attıkları ve attırdıkları.. Bursa’daki mucize gol mesela. Ya da iki sezondur Trabzon’da attığı değerli goller. Beşiktaş maçlarındaki aşırtma golleri. Bu sezonki Galatasaray maçı. Ve İspanya Milli Takımı’ndaki performansı. İspanya’nın Brüksel’de 1-0 geri düştüğü maçın son dakikasında David Villa’ya, İstanbul’da yine son dakikada Riera’ya yaptığı asist. Güiza daha çok konuşulacak. Ama Fenerbahçe’nin oyun yapısına uygun bir forvet bulunursa Güiza ya satılır ya da yedek kalır.. Örneğin Bank Asya Ligi’nde Karabük forması giyen Emmanuel Emenike. 19 yaşındaki Nijeryalı forvetin son maçta attığı ve attırdığı golleri izledim. Eto’o tarzı bir kumaşı var. Bonservisi 100 bin dolarmış. Ben Fenerbahçe yönetiminin yerinde olsam bonservis hakkını alır, sezon başı kampında takıma koyar, adapte olursa 8 yabancı hakkımdan biri olarak kullanırdım. Fenerbahçe hızlı forvetler bulmadığı sürece kolay maç kaybetmeye ya da çok gol kaçırmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

Fener’in Pedro’su kim?

ALEX birkaç maçtır oyuna çok ağırlığını koyamıyor. Özer de sağ veya sol çizgide kaybolup gidiyor. Lille maçında orta sahada denge rakip lehine dönerken Alex çıkmalı Mehmet Topuz girmeliydi. Özer forvet arkasına çekilse ve Güiza’nın yerine Semih oyuna alınsa daha iyi bir sonuç çıkabilirdi. 2-1 de iyi skor ama ileride Semih, arkasında Özer, sağda Mehmet’li bir 20 dakikadan Fenerbahçe bir beraberlik çıkarabilirdi.
Mourinho, Hiddink, Mancini, Trapattoni, Terim, Denizli gibi büyük teknik adamların en sevdiÄŸim yönü bu zaten. Ä°smi ne olursa olsun gününde olmayan oyuncuyu kenara alıp, gencecik bir yıldızı sahaya sürüyorlar. Efsanevi Galatasaray-Milan maçında Terim Hagi’yi çıkarıp Ergün’ü almış, maçı 2-1’den döndürmuÅŸtü.Â
Guardiola geçen sezon bunu kaç kez yaptıysa başarılı oldu. Messi, Henry, Eto’o’nun yerine Pedro’yu her oyuna aldığında skoru değiştirdi. Pedro 6 kupada birden gol atan futbolcu oldu, Guardiola 6 kupayı kazanan ilk teknik adam.. Fenerbahçe’nin Pedro’su kim derseniz, orada da biraz düşünmek gerek tabii..

Haberin Devamı

G.Saray’ı bekleyen tehlike

LILLE maçının bitiminde otele gidip Atletico-Galatasaray maçının son 20 dakikasını seyrettim. Galatasaray’ın dikkat etmesi gereken en önemli nokta Ali Sami Yen’de çok savunma açığı vermesi bence. Antalya karşısında Necati’nin yaptıklarını Agüero daha rahat yapabilir. O yüzden 0-0 giden oyun riskli olur. Savunması Galatasaray’dan daha da kötü olan Atletico karşısında atılacak bir gol ise hem tribünleri hem takımı rahatlatır. O yüzden ilk maç hiç oynanmamış gibi
davranmak Galatasaray için en iyisi.

Hiddink hayırlı olsun

HIDDINK’in gelişiyle Milli Takım yeni bir yola girdi. Bu satırlardan çok eleştirdiğim federasyonu hem kurduğu ekip hem de getirdiği isim nedeniyle şimdi tebrik zamanı. Planlama iyi yapılmış belli ki.. Amerika turnesinin de son derece yararlı olacağı düşüncesindeyim. Sadece maç yapma açısından değil, oraları görmemiş bazı oyuncularımızın ufkunun açılması için de o kamp iyi bir fırsat olacak. Hiddink’in eleme maçları sırasında hakemler üzerinde de tıpkı Zico ve Rijkaard gibi pozitif bir unsur olacağını düşünüyorum.
Başta Özer, Sercan, Volkan Şen ve Caner olmak üzere bazı oyuncuların katılımıyla yeni kadronun ülkeye heyecan veren maçlar oynayıp mutlaka Euro 2012’ye katılması gerek.. Yoksa 4 yılımıza daha yazık olur..

Yazarın Tüm Yazıları