Favoriler

DÜNYA futbolunda büyük, küçük takım ayrımı kalmadı. Teknik, taktik anlayış, fiziksel üstünlük ve bireysel beceri artık üstünlük sağlamıyor.

Tabii ki fiziksel becerisi üstün oyuncular var; Messi, Ronaldo gibi. Ama şu bir gerçek futbolda artık şampiyonluğa oynayan takım sayısı fazla. Artık dünya kupalarında favori değil, favorilerden bahsedeceğiz. Kolay gol yemeyen defansı ve etkili forvetleri Uruguay için büyük avantaj, iki tane gol makinesi var ki, istatistikleri alt üst ediyorlar; Forlan ve Suarez için gol atmak alışkanlık olmuş.

Müthiş üçlü

Orta sahada Perez, A.Perera ve Arevalo’dan destek görmedi. Perez’in, mağlup duruma düşüp çoğalan Kore orta sahasında karşısında yapabileceği fazla bir şey yoktu. Forlan, Suarez ve Cavani top Uruguay’dayken müthiş bir üçlü. Oyunu açıp defans arkasına attıkları deparlarla birbirlerine pozisyon hazırlıyorlar. Ama öne geçtiklerinde ve top rakipteyken, orta sahaya fazla yük oluyorlar. Zaman zaman bu üçlüden birinin fedekarlık yapmasında fayda var. Orta sahaya dönüyorlar ama nafile gölge markajı yapıyorlar. Güney Kore takımını taktir etmek lazım. Gruptan çıkmaları büyük başarı.
Yazarın Tüm Yazıları