Evlenecektik, askere gidince beni unuttu

10 aydır ilişki yaşadığım erkek arkadaşım, askere gidince çok değişti. Eskisi gibi sevgi dolu değil. Sanki orada beni unuttu.

Haberin Devamı

Sevgili ablacığım, ben 21 yaşında bir genç kızım. 10 aydır bir gençle birlikteyim. Erkek arkadaşım, ilişkimizin başlarında bana çok düşkündü. Benimle görüşmeden, sesimi duymadan yapamıyordu.
Kendisi şu anda askerliğini yapıyor ve askere gittiğinden beri bana karşı soğuk. Eskisi gibi sevgi dolu değil. Sanki orada beni unuttu...
Belki de ben yanlış düşünüyorum ama o eski sevdiğim değil.
Ben aramazsam, beni aramıyor. Aradığım zaman da eskisi gibi sıcak davranmıyor.
Gitmeden önce evliliği düşünüyor, hayaller kuruyorduk. Şimdi bu konuda tek kelime ettiği yok.
Ne mektup yazıyor ne de telefon ediyor. Ne dersiniz, benden uzaklaşmış olabilir mi?
Çevremdekiler askere giden erkeğin sevgisinin bittiğini, hatta gönüllerinin bir başkasına kaydığını söylüyor. Ben inanmak istemiyorum ama yine de bu tutumu karşısında çok endişeleniyorum.
Rumuz: Beni unuttu mu?

Haberin Devamı

Bence sen biraz hayal dünyasında yaşıyor gibisin kızım.
Bu genç adam askerlik yapıyor, tatile çıkmış değil. Çok ciddi bir görev yapıyor ve tabii ki orada, senin yanında olduğu gibi rahat hareket edemiyor.
Seni araması pek de kolay olmayabilir. Sen aradığında ise sana duygularını açıklayacak bir ortam bulamıyordur belki. Yanında arkadaşları, kumandanı, çekineceği birileri varsa, elbette senin yanında olduğu gibi sevecen davranamayacaktır.
Mektup yazmaya gelince... Bazı kişiler mektup yazmaktan hiç hoşlanmazlar. Hele şimdiki gençler, duygularını kolay kolay kaleme alamıyorlar. Yazmak onlara çok zor geliyor. Ya da mesaj atar gibi kısa, duygusuz, özet birkaç sözcükle yetiniyorlar.
Asıl sen onun sevgine, şefkatine, sıcaklığına ihtiyacı olabileceğini hiç aklına getirmiyor musun?
Düşün ki, o ailesinden, sevdiklerinden, sıcak yuvasından uzakta, disiplinli ve zor bir görev yapıyor. Elbette senin sevgine, yakınlığına ihtiyacı var.
Kızım, bir gencin askerlik görevi sırasında ne kadar sorunlu, ne kadar hassas ve ne kadar ilgiye muhtaç olduğunu bilemezsin.
Onu sorgulamak yerine, ona en sevecen duygularınla sevimli, hoş mektuplar yaz. Özlemini, sevgini dile getir. Sitem edeceğine ona destek olmaya çalış.

Haberin Devamı

Gönül başkasına kaydıysa geri dönüş olmaz

Sayın Feyza Hanım, ihanetten dert yananların mektuplarına köşenizde sıkça yer veriyorsunuz. Bence ihanet konusunda tek bir söz söylenebilir:
Birinin gönlü başkasına kaydıysa, onu hiçbir baskı, güç, kişi veya kurum geri getiremez.
Böyle bir durum yaşanıyorsa, kadın ve erkek arasında huzur, sevgi, saygı kalmaz.
Çünkü bedeni nerede olursa olsun, aklı hep o ‘sevgili’de kalacaktır...
Rumuz: Ali Ç.Y.

Bu kadar kesin konuştuğunuza göre, böyle bir deneyim yaşamış olmalısınız sevgili okurum.
Belki bir açıdan dediğiniz doğru. Yıllar sonra insanların birbirlerine karşı sevgileri, arzuları, aşkları giderek azalabiliyor. Bu arada da sevgi ihtiyacı ile gönül bir başkasına kayabiliyor kolaylıkla.
Ancak bazen bir aile kurmuş olmanın getirdiği sorumluluklar, çevre baskısı gibi nedenler daha ağır basabiliyor. O zaman ister istemez kişi geri dönebiliyor, mantığının gösterdiği yolu izliyor.
Bunu yalnızca erkekler için değil, yuvasından kopma eğilimindeki kadınlar için de söyleyebilirim.

Yazarın Tüm Yazıları