Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evin bohem hali

Sonbaharda yaşam alanlarınızı yenilemek için genç yeteneklerin sanat, tasarım ve zanaat arası mobilya ve objelerine göz atın, en son dekorasyon trendlerini yakalayın.

Haberin Devamı

Heykeller için
Heykeller üç boyutlu olduğundan, her yönden izlenebilir yerde olmalı. Mümkün olan en az manzaralı yere yerleştirerek tüm vurguyu buraya yönlendirebilirsiniz.
Küçük boyutlu heykelleri göz hizasına yerleştirmek de doğru bir sergileme metodu olabilir.

Sanat ve zanaat pahalı olmak zorunda değil!
Hem Türkiye’de hem yurtdışında sanatı ‘ulaşılabilir’ kılan pek çok internet sitesi var. İngiltere’deki müzayedeleri takip edip uygun fiyata tablolar almak mümkün. Etsy.com ve sanatgezgini.com gibi sitelerde sanat avına çıkabilir; İstanbul’da Tophane Art Walk’u veya dünyada 13 farklı şehirde yapılan ‘Affordable Art Fair’i takip ederek bütçenize uygun parçalar yakalayabilirsiniz.

Her stilin tamamlayıcısı
Modernizmin en popüler sloganlarından biri, Louis Sullivan’ın ünlü “form fonksiyonu izler” cümlesidir. Bugün pek çok tasarımcı bu felsefeyle üretim yapmaya devam etse de en modern karakterdeki evlerde bile çağdaş sanatçı ve yerel zanaatkârların işleri baş tacı edilmekte.

Haberin Devamı

Eskiyle yeni bir arada
Aile yadigârı bir yatak, çalışma masası veya koltuğu evinizde saklamanız gerekiyorsa modern parçalarla tamamlayarak bugüne uyarlayın.

Tasarım atölyeleri
Şehir merkezlerindeki bohem semtlerde sayıları giderek artan tasarım atölyeleri, size seri olarak üretilmeyen özel mobilya ve aydınlatmalar keşfetme şansı sunar. Bir hafta sonunuzu ayırarak köşe bucak gezerseniz, özellikle retro tarzda ama birinci el ürünler bulabilirsiniz.

Sergileme önemli
Sahip olduğunuz tablo, heykel ya da antika parçanın ait olduğu dönemi ve yansıttığı stili iyi tanımlamalısınız. Işık kaynağı, yükseklik ve birlikte kullanacağınız dekoratif öğeler için doğru seçim yapmak önemli.

Tasarıma heykel rolü
Çok sevdiğiniz bir mobilya tasarımına yatırım yaptıysanız, onu özel bir köşeye heykelmiş gibi yerleştirmelisiniz. Etrafını çevreleyen düz renkli bir arka plan, tasarımı öne çıkarır.

Yazarın Tüm Yazıları