Evet, 18 milyon fazla oy pusulası var, n’olcak yani?

8 Ağustos 2014

Haberin Devamı

Ben hükümetin bir ekşimemiş olanını bir de tedbirli olanını severim. Misal cumhurbaşkanlığı için seçim mi yapılacak? Malzemeden çalmayacak.

Altmış milyon oy pusulası lazımsa doksan milyon bastıracak.

Seçmen oy kullanmaya gittiğinde dağ gibi yığılmış oy pusulalarını görüp “bolluğu” iliklerine kadar hissedecek.

Demokrasinin keyifli tarafı budur?

Vatandaşa ömür boyu uçurtma kuyruğu yapmaya yetecek kadar bol oy pusulası veriyorsan, görevini yapmışsındır.

HDP’nin Suphi Kaner kılıklı genel başkanı Selahattin Demirtaş oturduğu yerden çarşıyı karıştırıyor. Fazla oy pusulalarını bahane ederek akıllara “seçimde hile mi yapılacak?” sorusunu getiriyor.

Bunun adı “Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme..” işidir. Canın bir kere karpuz kabuğu istedi mi sabaha kadar bağırırsın.

Haberin Devamı

Millet bugün sandıkta bu işlerin hesabını soracaktır.

Gel bakalım Selahattin Demirtaş diyecektir. Sen genel başkan mısın komedyen misin? O arkana astığın pankartta yazan “Bağlamadan başka bir şey çalmadım” lafının ne mânâya geldiği açıkla bakalım, diyecektir.

Eskiden bu tayfa azıttı mı polis arabaları Meclis’in önünde bekler, bunlar çıktıkça kafalarına beş parmakla bastırıp arabaya atarlardı. Artım içerdeki hal ve davranışlarına göre kimini beş sene, kimini sekiz sene yatırırlardı.

Böylece çoğunu topluma kazandırdılar. Nedense bu ıslah edici usulü terk ettik. Bu yüzdendir ki yeni seçilenlerin ise maalesef bir yerleri kalktı. Kafalarına beş parmakla bastıran yok ya!

Ellerinde mikrofon, vilayetten vilayete dolanıp laf sokuyorlar.

“Bağlamadan başka bir şey çalmamışmış..”

Memlekette fırsat eşitliği yok, demeye getiriyor. Millet neleri çalıyor, bize de bağlama kayıyor mealinde sızlanıyor.

Bağlamadan başka bir şey çalamamışsan, bu millet sana fırsat verdiği, seni Meclis’e soktuğu içindir.

Ey Selahattin Demirtaş! Bu millet lütfedip seni milletvekili seçmeseydi bugün Nişantaşı’nda çanta kapkaççılığı yapıyor olacaktın.

Oturduğun yerden iftira atıyorsun, her seferinde lafı on sekiz milyon fazla oy pusulasına getiriyor.

Haberin Devamı

Fazla oy pusulası ille de seçimde hile mi yapılacak demektir? Senin yüreğin fesatsa ben ne yapayım. Bana şeytan partili değil rahman partili lazım. Tıpkı o güzel “sevgi insanı” gibi.

O güzel “sevgi insanı”nın içi tepeleme sevgiyle doludur. O kadar ki kafa kesmeyi hobi haline getiren IŞİD için bile kötü bir söz çıkmaz ağzından. Kurban olurum ben ona.

Fazla pusulanın sebebi var

Selahattin sen bilmezsin

İki cebimde de leblebi var

Selahattin sen yemezsin

Hislenerek yazdığım yukarıdaki dörtlükte okuduğunuz gibi “leblebi” ancak demokrasi aşığı insanların yiyebileceği bir şeydir. Önüne gelen hem bağlama çalıp hem leblebi yiyemez.

Yarın ki seçim vatandaşa hayırlı oysun. Oyunuzu göğsünüzü gere gere, bol bol kullanın. Oy pusulası yetmez diye korkmayın. O güzel “sevgi insanı”nı tıklayın.

Haberin Devamı

Tıklayın ki seçilince o da sizi tıklasın.

Yazarın Tüm Yazıları