Etkileyici kişiler olayların yönünü değiştirebilir

Hareketli ve eğlenceli bir gün.

Yakın çevre ilişkilerinin yoğunlaşacağını işaret eden gökyüzünün konumu, öğle üzeri hayal gücünü uyandırırken akşam saatlerinde ise duyguların değişmesine neden olabilecek olayların açığa çıkacağını gösteriyor. Dışarı çıkıp dolaşacak fırsatı olmayanlar, zihinsel olarak düş dünyasında seyahat edebilirler. Bugün hayaller, fanteziler ve etkileyici kişiler, duyguların değişmesine neden olabilir ve olayların yönünü değiştirebilir.

Tebessüm en büyük sadakadır

Geleneklerin önem kazanmasıyla birlikte bayramlar da önemli hale geliyor. Özellikle kutsal bayramlar, duyguları zayıflamış olanların imdadına yetişiyor. Kendisini hasta, yorgun, isteksiz ve mutsuz hissedenler için motivasyon kaynağı... Duygusal destek sağlayabilenler bence en büyük yardımı yapanlardır. Üstelik başkalarına yansıttığınız iyi duygular, onlardan geri dönüp size yansır ve bu sırada başkalarına yardımcı olurken asıl kendinize yardımcı olmuş olursunuz.

Bugün dostları ziyaret etme zamanı. Özellikle hasta olduğunu bildiğiniz yakınlarınızı ihmal etmeyin. Sadece telefon etmek yetmez. Fakat gidemeyeceğiniz kadar uzaktaysa en azından telefonla sesinizi duyurmak, güzel birkaç söz söylemek hem onu hem de sizi mutlu edecek.

Ulaşabileceğiniz mesafede bulunan dostlarınızı ve özellikle yalnız yaşadığını bildiğiniz tanıdıklarınızı ziyaret edin. Gülümseyin, hatrını sorun ve anlattıklarını dinleyin. Dinlediğinizi belli edin. Hoşgörü ve sabır gösterin.

Ziyaretlerinizi mecburiyet veya bir görev olarak değil, sevgiyle ve istekle yapın. İçinizdeki sevgi duygusunu yükselttiğiniz zaman isteğiniz uyanacaktır. Üstelik ziyaretiniz amacına ulaşacak, gittiğiniz kişiyi mutlu edecektir.

Rahmetli annem bir gün sohbet ederken şöyle demişti; "Bir tebessüm, en büyük sadakadır."

Bu sözü beni derinden etkilemişti. O güne kadar hiç düşünmemiştim. Ve sonrasında yolda yürürken tek başına balkonda oturan yaşlı bir insan gördüğüm zaman, içten bir tebessümle iyi günler dediğimi hatırlıyorum ve hiç tanımadığım o kişinin de bana gözlerinin içi parlayarak nasıl şevkle iyi günler dediği aklıma geliyor. Ve şimdi bayram. En azından bugün çevrenize sevgiyle bakabilir, gerçekten ihtiyacı olan dostlarınızı, yakınlarınızı arayıp onları mutlu edebilirsiniz. Ve onları mutlu gördüğünüz zaman içinizdeki enerjinin uyandığını ve çok mutlu olduğunuzu anlayacaksınız.

Kendi içine yönelmiş, sadece kendisiyle meşgul olan çağımız insanı için, kabuğundan sıyrılıp çıkmak ve kendisinden başka insanları görmek için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Üstelik kendi içinizde kendinizle cebelleşirken, enerjinizin içinizde dönüp durması sonucunda patlama noktasına geldiğinizin farkına varmalı ve böyle bir zamanı enerjinizi serbest bırakmak için fırsat olarak kullanmalısınız. Enerjinizi sevgiyle çevrenize boşalttığınız zaman rahatlayacak ve gerilim uyandıran duygunun yerini yaşam enerjisinin coşkusu kaplayacak. Bayramınız kutlu olsun.
Yazarın Tüm Yazıları