Eski sevgililerin hatırlanması mümkün

Sanat, yaratıcılık, sezgiler ve rüyalar. Hayal gezegeni Neptün ile bilinçaltını sembolize eden Ay arasında kuvvetli bir etkileşim meydana geliyor ve bilinçaltının derinliklerinden biriktirdiklerinizi açığa çıkarıyor. Bu durum sanatsal faaliyetler ve yepyeni tasarımlar için mükemmel bir gün yaratacak. Bugün ilham gerektiren alanlarda son derece yaratıcı çalışmalar yapılabilir. İlginç projeler geliştirebilir ve unuttuğunuz eski projelerinizi hatırlayabilirsiniz. Ve eski sevgililerin, eski dostların hatırlanması da mümkün.

Kokular hayatımızı yönetiyor

İnsanoğlunda koku alma mekanizması diğer duyulara oranla pek anlaşılmış değil. Çünkü havaya dağılan kokuyu ölçmek pek mümkün olamıyor. Aroma terapi uzmanı Aynur Gedik ise, ‘Koku duyusunun diğer duyularda olmayan en önemli özelliği, olfactory (koku ile ilgili) sinirler direkt olarak beyine bağlanmıştır’ diyor. Yani koklamak beyni hemen etkiliyor. Bilimsel araştırmalarda kokunun beyinde hipotalamusta kaldığı gözlemlenmiş. Bilindiği gibi hipotalamus vücudun önemli aktivitelerini regule eden merkezdir. Endokrin sistemi de bu merkez tarafından kontrol edilir. Endokrin ise, hormonları ve istem dışı aktiviteleri kontrol altında tutar (kalp, vücut ısısı, açlık hissi vs. gibi) Kuvvetli kokusu olan bitkilerden elde edilen aroma yağları vücutta yarattıkları iyileştirici etkilerle zihinsel ve hatta duygusal değişikliklere neden olabildikleri biliniyor. Hem zihinsel, hem duygusal, hem de fiziksel şifa aracı olarak kullanılan bitkisel yağları bedeninize masaj yaparak sürebilir, bir iki damla tonik veya sıcak suya karıştırıp içebilirsiniz. Tabii kullanmadan önce bir uzmana danışmalısınız. Bunun dışında benim için en ilginç gelen tarafı koklamak. Beyni en hızlı etkileme yöntemi burun yoluyla oluyor ve kokladıktan hemen sonra zihinsel ve duygusal bir değişim yaşayabiliyorsunuz. İki yıl kadar süren kokulara ilişkin çalışmamdan sonra kokuların endişe, korku, gerilim gibi duyguları büyük bir hızla değiştirdiğini gözlemlemiştim. Tabii bütün bunları kendi üzerimde denedikten sonra çevremdeki insanlar üzerinde de uygulamıştım. (Yarın fesleğen ve karabiberin etkileri)

Geçiş anında doğanlar

TÜLAY DEMİREL,
yükselen burcunuzun 15 dakikayla değiştiğini, Terazi mi yoksa Akrep mi, olduğunuzu veya her ikisi birden mi, diye soruyorsunuz. Böyle bir durumda dakikasına kadar tam olarak doğum anınızı bilmek çok önemli. Çünkü yükselen burcunuz hem Terazi, hem Akrep olamaz. 15 dakikalık bir fark ile yükselen burcunuz tamamen değişebilir. Güneş veya Yükselen burcu geçiş sırasında doğmuş kişiler diğer insanlardan farklı bir özellik gösterirler. Çevrelerinden sıyrılırlar. Siz ise geçiş anında doğanlardan değilsiniz. Doğum saatiniz 15 dakika sonra olsa bile yükselen burcunuz Terazi. Geçen dönem sizin için çok zorlayıcı olmuş. Şimdi dikkatinizi kendinize yöneltme zamanı. Yaşantınızda büyük değişiklikler yapacaksınız. Aşama yapacaksınız. Kendinizi kaptırmayın ve anlamaya çalışın. Eski alışkanlıklarınızı, şartları değiştirecek ve kendinizi yenileyeceksiniz. Değişim ihtiyacı duyanlardansınız. 2005 yılından itibaren yükselişe geçiyorsunuz.
Yazarın Tüm Yazıları