Eşimin eski sevgilisi oturduğumuz yere taşındı

Eşimin bendeki önceki sevgilisi oturduğumuz yere taşındı. Birkaç kez mesajlaşmalarını gördüm. O kadını arayınca aralarında bir şey olmadığını ve eşime güvenmem gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben eşimi seviyorum ama çok da kıskanıyorum. Sekiz yıllık evliyim. Ailemden oldukça uzak bir yerde oturuyoruz. Üstelik eşimin benden önceki sevgilisi de buraya taşındı.
Eşimin cep telefonunda birkaç kez o kadından gelen mesajları gördüm. Yalnız sevgili anlamında değil de arkadaş gibi yazışmalardı bunlar.
Ben yine de dayanamayıp o kadını aradım. Kendisi de evli ve çocuklu bir kadın. Bana aralarında hiçbir şey olmadığını, eşime güvenmem gerektiğini söyledi. Fakat ben aklımdan atamıyorum, rahatsız oluyorum. İlerleyen günlerde bir sorun yaşanmasından korkuyorum. Ne yapmalıyım? Eşimi seviyorum ve kaybetmek istemiyorum.
- Rumuz: Umutsuz

Ama böyle giderse, onu kaybedebilirsin. Çünkü erkekler böyle gereksiz kıskançlıklardan çok sıkılırlar, hele güvenilmemek onları çıldırtır. Bir de üstelik sürekli aynı konuyu, aynı kadını, aynı kıskançlığı tekrar edersen, adamın aklında bile yokken, bu eski sevgiliyi aklına sokarsın, haberin olsun.
Bence o kadını aramakla eşini çirkin bir duruma sokmuşsun. Onu küçük düşürmüşsün. Eğer tutar da eşine bunu anlatırsa, eminim aranızda ciddi bir tartışma yaşanacaktır.
Umarım o kadın aklı başında biridir de böyle gereksiz bir uyarıda bulunmaz ve seni zor durumda bırakmaz.
Kızım lütfen, hem kendini hem de eşini küçük düşürücü davranışlardan kaçın. Artık biraz olgunlaşman gerekmiyor mu?

Haberin Devamı

Astım hastaları zencefil macunu kullanabilir

Güzin Abla, size astım hastası çocuğuyla ilgili yazan hanıma çok üzüldüm. Bu yüzden gerçekten de birçok kişinin fayda gördüğü bir bitki tozunu okuyucunuza tavsiye etmeniz için yazıyorum.

Astım hastalarına çok iyi gelen bu bitki tozu zencefil macunu  ya da zencefil tozu olarak satılmakta.

Babam bahar aylarında çok kötü bir nefes darlığı ve öksürükle mücadele ediyor. Birçok doktordan ayrı ayrı ilaçlar alıp kullandı. Ama üç ay geçmesine rağmen hiçbir ilaç fayda etmedi.

Daha sonra bu zencefil macununu kullandı ve çok iyi geldi.

Toz halinde alınıp evde saf balla iyice karıştırılarak macun geline getiriliyor ve öyle kullanılıyor. Sabah ve akÅŸam günde iki tatlı kaşığı ÅŸeklinde.Â
- Rumuz: Sultan

Haberin Devamı

Zencefilin yararları konusunda gerçekten benim de bilgim var.

Özellikle de bronşit, grip sonucu ortaya çıkan öksürük ve nezle gibi üst solunum hastalıklarıyla ilgili çok yararlı sonuçlar elde edildiğini ben de biliyorum.

Astım konusunda da yarar sağlayabiliyor ancak bugün artık astımla ilgili o kadar yeni ilaç var ki, bunları da ihmal etmemek gerekir. Ben de çocukluğumdan beri astım hastası olduğum için, bu inhalasyon tarzı (yani sıvı ilaçların püskürtme şeklinde ağız yoluyla bronşlara çekilmesi) ilaçlardan çok yarar gördüm.

Özellikle, babanız gibi bahar aylarında kendini gösteren alerjik kökenli astıma karşı, krizi önlemek üzere hazırlanmış ilaçları ihmal etmemek gerekiyor.

Zencefil macunu ya da tozu ise öksürük ve soğuk algınlığında çok yararlı.

Yazarın Tüm Yazıları