Eşim bir türlü sigarayı bırakmıyor

İki senelik evliyim. Eşim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına dair söz vermişti. Ama bir türlü sözünü tutmuyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, iki senelik evliyim. Eşimi seviyorum o da beni seviyor bunu hissedebiliyorum. Aramızda sadece tek önemli bir sorun var. Ben sigaradan nefret ediyorum ama o içiyor.
Evlenmeden önce bana “sigarayı bırakırım” demişti hem de söz vermişti.
Aslında bu sözü vermeseydi de onunla evlenirdim ama şu an çok rahatsızım ve bir çare bulmak istiyorum.
Eskiye oranla daha az içiyor. Ancak ben paketi, çakmağı, kül tablasını görünce üstelik doluysa resmen sinir krizi geçiyorum.
Sigara sözcüğü bile bana işkence gibi geliyor. Bu durumumu ona çok söyledim ama onun yapabildiği de sadece biraz daha az içebilmek. Bir türlü bırakamıyor veya bırakmak istemiyor.
Onu bu şekilde kabul edeyim, sevgim uğruna idare edeyim diyorum ama olmuyor.
Kül tablasını görmek bile bana işkence gibi geliyor, her şeyden soğuyorum, tiksiniyorum ve sinirleniyorum. Her şeyi kötü görüyorum. Tabi eşimin alkol merakı da var. Sonuçta maddi yönden de rahatsızım.
Ne yapmam lazım?
Ben bu kadar rahatsız olurken, o hâlâ devam edebiliyor.
Oysa içmezse çok mutlu olacağım. Çözüm, bununla yaşamaya alışmak mı?
Başka çaresi yok mu?
Rumuz: Sevda

Haberin Devamı

Güzel kızım, insanların bu sigara alışkanlığından kendilerini kurtaramamaları beni de çok üzüyor. İnan çevremdeki herkese, hatta bazen sokakta tanımadıklarıma bile bu konuda uyarıda bulunuyorum.
İsterlerse onlarda “yaşlı cadı” intibaı uyandırayım, yine de elimde olmadan yapıyorum bunu.
Pek de faydası olduğunu sanmıyorum ya, o da başka.
Ama insanlar ne yazık ki göz göre göre, bir tür ölüme çağrıda bulunuyorlar. Her şeyi göze alıyorlar “aman sigarama dokunma” diyorlar. Giderek pahalansa da öksürükten boğulsalar da bu değişmiyor.
Ben bir yakınıma, “biliyor musun, boş yere parfümlere para harcıyorsun. Ne yaparsan yap küllük gibi kokuyorsun” diyerek sigarayı bırakmasına vesile olmuştum.
Eşine evde yabancı gibi davranmayı bir denemelisin. Bir de akupunkturun bu konuda yardımcı olduğunu biliyorum. Ama her şeyden önce, kendisi istemeli bunu.

Cinsel açıdan bencil erkek nasıl yola getirilir

Haberin Devamı

Güzin Abla, 6 aydır sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm bir sevgilim var. Aslında her şey çok güzel. Ancak cinsellik konusunda problemimiz var. Cinsel ilişki konusunda özellikle baştan beri, hep onun mutlu olmasını istedim. Ama bu rutine dönüştü. Tek taraflı bir hal aldı.
Aslında çok bilgili ve entelektüel biri ama ilişki sonrası kendisini tatmin olduktan sonra bir kere bile benim ne durumda olduğumu sormuyor.
Ben de bir türlü konuyu açamadım. Onun beni gerçekten istediğini ve arzuladığını biliyorum ama sadece sonuç alıncaya kadar.
Bu konuları konuşmak bir kadın için gerçekten zor. İşte bu yüzden sana yazıyorum.
Rumuz: Ne desem bilmem ki?

Sevgili kızım, sevişmeyi bilmeyen, birlikte olduğu kadını tatmin etmeyi düşünmeyen, cinsel açıdan çok bilgisiz, hatta cahil bir toplum olduğumuz için sorun yaratıyor.
Bu yüzden pek çok evlilikte bu sorun işi boşanmaya kadar götürebiliyor. Ayrıca bu açıdan bencil bir erkeğin, yetişme tarzından dolayı, başka konularda da bencil olabileceğini unutmamalısın. Gençlerimizin işte bu yüzden evlenmeden önce cinsel eğitim almaları, evlilik hayatında cinselliğin ne kadar önemli olduğunu, karşılıklı nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmeleri şart.
Ama şimdilik bu konu ne yazık ki ele alınmış değil.

Yazarın Tüm Yazıları