Enfraruj

Haberin Devamı

Aç kapa, aç kapa

DÜN yayınlanan yazımda İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun eğlence mekanlarının saat uygulaması konusunda görüş birliğine vardıklarını ve bu konudaki yetkinin yerel yönetimlerde olduğunu açıkladıklarını belirtmiştim.

Aynı yazıda, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yat Limanı Polis Merkezi'nin Kaleiçi'ndeki barlara bir yazı göndererek mekanlarını saat 24.00'de kapatmalarını istediğine de dikkat çekmiş ve Emniyet Müdürü Natık Canca'ya bunun doğru olup olmadığını sormuştum. Bu satırlarının kaleme alındığı 16.00'ya kadar bir cevap gelmedi.

Bana ulaşan bilgilere göre mekanların saat 24.00'de kapatılması için bir yazı gönderildi. İçeriğini tam olarak bilmemekle birlikte ‘‘24.00'de kapanacaktır’’ ibaresi gerekli ön fikri de veriyordu.

Geçen gece Kehribar Bar'ın ortaklarından Melih Bey ile sohbet ederken laf lafı açtı ve saat uygulamasına geldi. Kaleiçi'ndeki barlarda sanatçılar 24.00'de sahne alıyor. Şimdi bu karar uygulanırsa yani mekanlar 24.00'de kapanırsa durum ne olur. Barlar ve eğlence yerleri 22.00-24.00 saatleri arasında hafif playback müzik çalar, saat 24.00'de ise sanatçı sahne alır.

Doğal olarak eğlence yeni başlayacağı için sanatçının ‘‘Hoşgeldiniz’’ anonsunu ‘‘Allahaısmarladık’’ sözleri izler. Şık tuvaletiyle sahneye çıkan solist, bir dakika sonra sahneden iner. Bu sürede en hızlı şarkı söyleyen sanatçıya sahip olan mekan da kazanır.

Bir dakika da olsa eğlence eğlencedir. Aç kapa, aç kapa... Bu bana bir reklamı hatırlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları