En zayıf halka

GALATASARAY, son hazırlık maçını da dün yaptı. Lucescu, elindeki malzemeyi gördü, nerede hata olduğunu herhalde tespit etti.

Bana göre Galatasaray'ın en zayıf halkası oynadığı 3-5-2 oyun kalıbı. Neden mi? Öncelikle defanstaki kademe yanlışlığından bahsedeyim. Bir kere Perez, hücumu seven bir adam. Ancak hücuma gittiği zaman da arkasında boşluk bırakıyor. Şayet oyun içinde orta sahanın sağ kanadında oynayan futbolcu, o hattı kapatamazsa, rakibin geliştirdiği her kontratak büyük problemler yaratır. Hele hele rakip kanatlardan atak yapmaya yatkınsa ve defans da kademeye girmezse Galatasaray'ın başı her zaman ağrır.

FORVET MÜKEMMEL

Galatasaray'ın bana göre en güzel tarafı sahanın üçüncü bölümü olan forvet hattı. Sergen ve Hasan gibi iki ustanın yanı sıra sık sık ileri çıkan Batista'nın geliştirdiği akınlar, rakibi tam anlamıyla felç ediyor. Batista hakikaten Galatasaray'ın sigortası gibi. Enerjisi fazla olduğu için sahanın heryerine basmak istiyor. Ancak bu durum ister istemez bazı tehlikeler yaratıyor. Aslında onun oynayacağı yer, defansın önü olmalı. Hatlar arasındaki bağlantıyı sağlamalı. Berkant iyi futbolcu ama, o da sahanın heryerinde olmak istiyor, asıl görevlerini unutuyor. Bunun nedeni de futbol topunu çok sevmesi.

Bana göre Galatasaray dörtlü defansta ısrar etmeli. Çünkü elindeki malzeme bunu gerektiriyor. Galatasaray'da ne kadar usta ayak varsa, o kadar da yanlış ayaklar var. Ligde oynayan takımlar, Galatasaray'ın bu zaaflarından faydalanabilirler. Bence Galatasaray'ın garantili oynaması gerekir. Zira bundan sonra ligde bütün takımlar büyük bir savaşa girecekler. Puanlar aslanın ağzında. Lucescu'nun en zayıf halkayı görmesi gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları