En iyisi Alex'ti!

Önce maçın pozisyonunu yorumlamak gerek..

Haberin Devamı

Hakem Özkalfa bir tehlike görmediği için Bülent Ertuğrul’un yere düşmesinde oyunu durdurmadı.. Ardından Kuyt’ın golü geldi.. Ama tam tersi de olabilirdi.. Bülent’in karın boşluğuna veya boynuna gelen top hayati bir tehlike de oluşturabilirdi.. O yüzden hakemin maçı durdurması gerekiyordu.. Aynı pozisyonda Moskova’da gol yesek tüm Türkiye ayağa kalkardı.. Mehmet Topuz başta olmak üzere Fenerbahçeli oyuncuların da bunu düşünmesi gerekirdi.. Ancak hakemin kartlardaki yorumu doğruydu.. Verilmiş bir karar geri alınmayacağına göre başta Sedat olmak üzere yapılan itirazlar Elazığspor’u 10 kişi bırakmanın ötesine gitmedi..

Çift forvete dönmeli

Ve maç.. Aslında karşılaşmada Tum’un golüne kadar Fenerbahçe’nin gole yakın olduğu anlar daha çok yaşandı.. Alex hem takımı organize etmekte hem de tehlikeli bölgelere sızmada çok ısrarlıydı.. Alex’i ilk yarıda Sow, ikinci yarıda Kuyt takip etti.. Orta sahada Mehmet Topal yine çok etkisiz kaldı.. Stoch fizik olarak geçen sezonun çok gerisinde.. Savunma ise rakibin tek etkili atağında, yine tek etkili vuruşa engel olamadı.. Krasiç son dakikada yaptığı ortayla bile ne kadar önemli oyuncu olduğunu gösterdi..
Vaslui maçlarında iki yüzlü bir Fenerbahçe vardı.. Süper Kupa’da da öyle.. Farklı kaybedebileceği maçı kazanma noktasına gelmişti.. Dün de öyleydi.. Koskoca 60 dakika rakibe istediği baskıyı kuramadı.. Kanatları kullanamadı.. Kuyt’ın sağ çizgide oynaması istenen verimi getirmiyor.. Aykut Kocaman’ın bir gerçeği görmesi gerek.. Bu takım Elazığ seviyesindeki takımlara karşı erken gol bulmak için çift forvet oynamalı ve artık Alex organizatör olarak onların gerisine çekilmeli..

Haberin Devamı

10. haftayı bekleyelim

Bunlar yapılırsa ben bu takımdan ümitliyim.. Renkli başlayan ve renkli geçmeye aday yeni sezonun ilk 10 haftası Fenerbahçe sıkıntı yaşayabilir.. Ama öyle kaliteli kadrosu var ki, kalan haftalarda mutlaka toparlanır ve beklenen futbolu sergiler.. Acı da gelse, şu günlerde yapılacak tek şey biraz daha sabır..

Yazarın Tüm Yazıları